Voorkom inbraak tijdens de wintersport

Inbraak voorkomen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Zo voorkom je een inbraak tijdens je vakantie

Ga je op wintersport? Dan wil je natuurlijk zeker weten dat inbrekers niet zomaar jouw huis kunnen binnendringen als je weg bent. Inbrekers zijn extra actief in vakantieperiodes. Reden genoeg om te zorgen voor preventieve maatregelen, zoals inbraakbeveiliging plaatsen. Wij zochten uit op welke manier je je huis tijdens de wintersport het beste kunt beschermen tegen een inbraak. Lees snel verder voor meer informatie.

Zorg voor de beste inbraakbeveiliging

Uiteraard moet je je huis goed afsluiten, maar er is ook een verschil tussen sterke en minder sterke sloten. De sterkste sloten zijn namelijk SKG3 sloten. Deze sloten zorgen ervoor dat een inbreker niet snel jouw woning in zal kunnen komen en kunnen geplaatst worden door een slotenmaker, zoals slotenmaker-holland.nl. Verder kun je ook nog overwegen om camera’s te laten installeren om een inbreker net wat extra af te schrikken. Zorg er ook voor dat je geen reservesleutels onder de bloempot of deurmat legt. Is een inbreker eenmaal binnen en neemt deze spullen mee, dan zal dit eerder als insluiping worden bestempeld door de verzekering. Hierdoor weet je niet zeker of en hoe je spullen vergoed worden.

Zorg voor een goede alarminstallatie

Zorg ervoor dat je een goede alarminstallatie hebt. Plak ook een sticker op het raam, zodat de inbreker kan zien dat er een alarminstallatie in de woning is. De inbreker denkt dan nog wel een paar keer na voordat hij besluit je woning te betreden.

Plaats slimme lampen

Kies er zeker voor om slimme lampen in huis te plaatsen. Deze lampen kun je eenvoudig op afstand aan en uit zetten. Door ‘s avonds de lampen aan te zetten, kun je de indruk wekken dat je thuis bent. Een inbreker zal dan niet snel naar binnen komen. Ook kun je dit doen middels handige tijdschakelaars. Zorg er ook voor dat je tuinpad goed belicht is.

Laat de buren je planten/huisdieren verzorgen

Schakel je buren in om je huisdieren en/of planten te verzorgen. Zij kunnen ondertussen mooi een oogje in het zeil houden. Laat de buren je post ook verbergen, zodat er geen stapel brievenbuspost te zien is en laat ze eventueel je lampen aan en uit doen en af en toe de gordijnen openen en sluiten. Zo kunnen ze de indruk wekken dat je thuis bent en kun je onbezorgd genieten van de wintersport. 


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.