Vrije domeinnamen vinden voor een affiliate-project

Verlopen domeinnaam zoeken nl

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Als je een nieuw affiliate-project start, kun je de domeinnaam op meerdere manieren aanpakken. Je kan een (dure) domeinnaam kopen of een vrije domeinnaam registreren. Je hebt twee soorten domeinnamen die je als vrij kan zien. Zo heb je vrije domeinnamen die nog nooit eerder zijn geregistreerd of in ieder geval niet recent. Je hebt ook verlopen domeinnamen die al eerder zijn geregistreerd, maar om de een of andere reden niet meer in gebruik zijn. Ik ben zelf fan van de verlopen domeinnamen. Deze hebben soms al een mooie geschiedenis opgebouwd, een goede domeinleeftijd of zijn erg aantrekkelijk qua naam. In dit artikel leg ik je uit hoe je een goede domeinnaam kan vinden voor een nieuwe affiliate-project.

Een nieuwe domeinnaam verzinnen

De allereerste optie is om gewoon een gehele nieuwe domeinnaam te verzinnen. Dit kan bijvoorbeeld een merknaam (bijvoorbeeld Husl.nl) zijn of een domeinnaam waar direct het onderwerp in verwerkt zit (bijvoorbeeld Massagegunreview.nl). Je kan bij diverse hosts direct kijken of de naam vrij is. Je start dan helemaal schoon. Afhankelijk van het project kies je voor een nieuwe naam. Een puur affiliateproject heeft vaak het onderwerp of product(soort) in de url staan. Een goede domeinnaam verzinnen is dan niet heel lastig.

Tip: Vaak is wel de exact domain al geregistreerd. Kies dan voor een toevoeging, zoals 123[productnaam].nl, beste[productnaam].nl, [productnaam]review.nl of [productnaam]24.nl.

Verlopen domeinnaam registreren

Verlopen domeinnamen zijn al eerder in gebruik geweest, maar nu verlopen. Het kan zijn dat de kosten voor de domeinnaam niet meer betaalt zijn of dat er gewoon gestopt is met de website. Soms kijk ik ook de lijsten met verlopen domeinnamen door voor leuke nieuwe ideeën. Dit doe ik op de volgende manier:

  1. Ga naar ExpiredDomains.net
  2. Maak een gratis account aan (of ga verder als gast)
  3. Zoek naar het kopje .nl domeinnamen
  4. Je ziet nu een overzicht van de meest recente verlopen domeinnamen
  5. Via de filter kun je specifiek zoeken naar bijvoorbeeld woorden die de url moet bevatten.
  6. Daarna kun je in het hoofdscherm filteren op bijvoorbeeld aantal inkomende links, leeftijd van de domeinnaam e.d.

Handig om te weten: Ik kies zelf het liefste voor een .nl domeinnaam voor een Nederlands project. Al lijkt Google dit steeds minder belangrijk te vinden. Je kan dus ook goed scoren met een .net, .com, .shop of andere extensie!


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.