Waar vind je de beste sportbeha’s?

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Het vinden van een goede sportbeha kan behoorlijk lastig zijn. Ook als je een kleine cup hebt, hoeft het niet te betekenen dat een sportbeha gelijk goed zit. Ieder lichaam is anders. Een sportbeha die bij de een goede ondersteuning biedt, kan bij de ander juist niet lekker zitten en te weinig ondersteunen. Er zijn een aantal merken die goede sportbeha’s op de markt brengen, die er ook nog eens mooi uitzien. Er is zelfs een lingeriemerk die sportbeha’s maakt die zo mooi zitten dat je ze ook overdag zou kunnen dragen. Waar vind je de beste sportbeha’s? Dat lees je in deze blog.

Triumph

Een van mijn favoriete merken voor het kopen van een goede sportbeha is het merk Triumph. Triumph verkoopt naast sportbeha’s ook gewone lingerie, nachtkleding en badkleding. De beha’s zijn betaalbaar en van een goede kwaliteit. De collectie bestaat vaak uit meerdere soorten modellen. Het is slim om zoveel mogelijk soorten modellen te passen. De maten kunnen verschillend vallen, afhankelijk van het model dat je past. Er zijn modellen met vrijwel geen vulling, een klein beetje vulling en zelfs meer vulling en push up. Er zijn beha’s in verschillende kleuren verkrijgbaar, van zwart tot fleurig blauw en rood.

Shock Absorber

Een ander zeer bekend merk is het merk Shock Absorber. De meeste sportbeha’s van Shock Absorber hebben hetzelfde model, maar dan met een andere print of kleur. Er is wel een model verkrijgbaar dat er iets anders uit ziet. De beha’s bieden bij veel mensen een goede ondersteuning. Ik vind het soms een nadeel dat de bovenkant heel hoog valt van de sportbeha en dat de bandjes recht zijn en niet gekruist. Veel sporttops hebben aan de achterkant een racerback, dan is het veel mooier als de bandjes van de beha onder de top vallen. Dit is wel het geval bij gekruiste bandjes of een racerback top.

Sportbeha’s in de webwinkel van Lincherie

In de webwinkel van Lincherie vind je verschillende sportbeha’s van de merken Marie Jo en Primadonna. Deze merken zijn vooral bekend als een merk voor “gewone” beha’s. Door een brede microvezelband aan de onderaan de bh en brede schouderbanden met een zachte veerfunctie hebben de beha’s een aangenaam draagcomfort.

lincherie sportbeha's

Hunkemöller sportbeha’s

In de webshop van de Hunkemöller zijn ook verschillende sportbeha’s te koop. Ze worden in deze webwinkel ingedeeld in verschillende levels, level 1, level 2 en level 3. Zo weet je welke beha geschikt is voor jouw sport. Heb je een betere ondersteuning nodig (zoals tijdens het hardlopen), dan kan je kiezen voor level 3.

Tips voor het vinden van een goede sportbeha

Hier vind je verschillende tips voor het vinden van een goede sportbeha. Natuurlijk is het altijd slim om zoveel mogelijk soorten en merken beha’s te passen om uit te vinden welk model het beste bij je past. Maar deze tips maken het wel wat makkelijker om te zoeken en uiteindelijk een keuze te kunnen maken.

Low, high of medium support

Meestal staat er op het kaartje of de beha low, medium of high support geeft. Tijdens een yogales zal je een andere beha nodig hebben dan tijdens een high intensity workout. Zo vallen er ook al heel wat beha’s af, die je dan ook niet meer hoeft te passen


De juiste maat en het juiste model

Een beha met vulling om in te sporten? Bah, nee toch! Je zou inderdaad kunnen denken dat zo’n beha eigenlijk helemaal geen goede ondersteuning biedt. Dat was eerlijk gezegd ook mijn eerste gedachte! Maar toen kwam ik er dus toch achter dat de beha met vulling heel stevig zat, zelfs tijdens een pittige HIIT workout! Dit kan er dus gebeuren als je toch eens voor iets anders gaat dan “normaal”. Daarom is het slim om zoveel mogelijk modellen te passen om te kijken welk model en welke maat het beste zit.