Waarom een zonnebril belangrijk is

Zonnebril


Op zonnige dagen of zonvakanties vinden we het heerlijk om buiten te genieten op het strand of in de tuin. Helaas vergeten we vaak dat de zon niet alleen schadelijk is voor onze huid, maar ook voor onze ogen. Het is daarom belangrijk dat je een zonnebril draagt die je ogen goed beschermt tegen de zon om schade te voorkomen.

Bescherming tegen uv-straling

Uv-straling is schadelijk voor je ogen. Onbeschermde blootstelling aan de zon vergroot bijvoorbeeld de kans op bepaalde oogaandoeningen, zoals staar. Je kunt straling niet voelen of zien, waardoor je schade op kunt lopen zonder dat je het door hebt. Zorg daarom dat je altijd een zonnebril bij je hebt, zodat je deze op kunt zetten op zonnige dagen. Het klinkt misschien gek, maar ook in de winter is het dragen van een zonnebril belangrijk. Alhoewel de zon in de winter minder lang en minder fel schijnt, vangen je ogen in deze tijd van het jaar ook uv-straling op. Bescherm je ogen dus ook in de winter tegen de zon.

Waar een goede zonnebril aan moet voldoet

Tegenwoordig heb je keuze uit een groot aantal zonnebrillen, maar het is belangrijk om te controleren of de zonnebril ook de juist bescherming biedt. Zorg daarom dat je zonnebril een UV400 filter bevat. Dit staat gelijk aan 100% uv-bescherming. Daarnaast mogen je glazen niet beschadigd of bekrast zijn. De zonnestraling kan bij beschadiging namelijk alsnog door het glas heen komen. Ten slotte is het belangrijk dat je zonnebril goed op je gezicht aansluit. Zo voorkom je dat uv-straling alsnog langs de zij-, boven- of onderkant in je ogen schijnt.

Het kopen van een goede zonnebril

Je kunt een zonnebril die de juiste bescherming biedt tegen uv-straling onder andere kopen bij een opticien. Hier kun je terecht voor zowel een dames- als heren zonnebril. Daarnaast heb je bij de opticien keuze uit verschillende glasopties en extra coatings, waardoor je nog langer van je zonnebril kunt genieten. 

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.

Plaats een reactie