Waarom zou je een affiliate marketeer worden?

waarom affiliate marketeer worden

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wie aan affiliate marketing doet wordt ook wel een affiliate marketeer genoemd. Het is een populaire vorm van marketing, maar er zijn maar weinig mensen die zich volledig toeleggen op deze vorm van promoten. Gek, want het heeft echt enorm veel voordelen om te doen. Als je affiliate marketing centraal zet als verdienmodel, kan dit je heel veel brengen. Hieronder heb ik een aantal punten opgesomd die de vraag “Waarom zou je een affiliate marketeer worden?” voor jou kunnen beantwoorden.

Je bouwt voor een deel een passief inkomen op

Veel mensen zeggen dat je als affiliate marketeer altijd een passief inkomen opbouwt. Deze bewering is voor een deel zeker waar. Toch is het nog steeds hard werken. Ik ben er ook gewoon nog fulltime mee bezig, maar bouw wel steeds meer een deel passief inkomen op. Dit doe je door bijvoorbeeld een gezonde mix te behalen van niches die tijdelijk zijn (bijvoorbeeld een website over The Sims 4, gaat max. 10-15 jaar mee) en niches die voor altijd zijn (bijvoorbeeld PlantenInHuis.nl). Je blijft altijd zoeken naar nieuwe niches, nieuwe technologie en probeert elke dag weer de doelgroep op een andere manier te bereiken.

Geen klantenservice of voorraad

Als affiliate marketeer hoef je geen uren te steken in klantenservice.  e gehele taak van de affiliate marketeer is om de verkoper met de consument te verbinden. De verkoper behandelt eventuele klachten van consumenten nadat jij je commissie voor de verkoop al hebt ontvangen. Dat betekent niet dat je geen contact hebt met doelgroepen. Zo test ik op het moment een live chatfunctie op deze website, waar ik mensen gratis van advies kan voorzien. Soms kan ik deze mensen doorverwijzen naar geschikte aangesloten affiliateprogramma’s.

Vanuit huis werken en eigen tijd indelen

Als je iemand bent die niet graag naar kantoor gaat, is affiliate marketing de perfecte oplossing. je kan affiliatecampagnes promoten en inkomsten ontvangen van de producten die verkopers maken, terwijl u werkt vanuit het comfort van je eigen huis. Je zou in principe nooit je pyjama uit te hoeven doen. Toch moet je nog steeds veel uren werken om het rendabel te werken en heb je – als goede affiliate marketeer – veel contact met bedrijven en leveranciers.

Starten tegen hele lage kosten

Wie normaal gesproken een bedrijf start, heeft te maken met hoge opstartkosten. Er moeten producten gemaakt worden, personeel betaald worden en bedrijfspanden gehuurd worden. In principe heb je alleen maar een laptop nodig. Dit hoeft niet eens een hele goede laptop te zijn! Ook zijn er genoeg gratis tekstverwerkers te vinden, waardoor je zelfs geen abonnement op Microsoft Word hoeft af te sluiten. Als je als influencer aan de slag wilt en geld wilt verdienen door het promoten van producten, kun je dit opstarten zonder al te veel kosten. Je hebt eigenlijk alleen (veel) tijd nodig.

Op prestaties gebaseerde beloningen

Bij andere banen zou je een week van 80 uur kunnen werken en toch hetzelfde salaris verdienen. Affiliate marketing is puur gebaseerd op jouw prestaties. Je krijgt terug wat je erin stopt. Het verbeteren van jouw beoordelingsvaardigheden en het schrijven van boeiende campagnes vertaalt zich in directe verbeteringen in de inkomsten.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.