Wandelroute op de rots van Calpe

Calpe

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ben jij ook tijdens vakanties graag actief? Lees dan op Sport meets Fashion meer over geschikte plekken in Europa waar je actief bezig kunt zijn. Vanochtend heb ik een wandeling gemaakt op de rots van Calpe in Spanje. Lees in deze blog meer over deze wandelroute en over de plaats Calpe.


Calpe strand

Calpe

Gisteren zijn wij aangekomen in Calpe, Spanje. Een plek waar we 4 nachten blijven staan. Het is een stad met veel hoogbouw (heel veel hoogbouw) en heel veel toeristen. Niet iets wat we normaal graag opzoeken. We wilden heel graag in Calpe wandelen op de rots en een marktje bezoeken met verse groenten en fruit. In Calpe heb je ook een groot zoutwatermeer met flamingo’s, heel bijzonder om te zien! Het schijnt dat je rond eind januari en in februari meer landinwaarts amandelbloesem kunt bewonderen. De amandelbloesem is prachtig om te zien en zou ook heerlijk ruiken. Misschien dat we daar de komende dagen ook een bezoekje aan brengen.

Flamingo's Calpe

De rots van Calpe

Dé trekpleister van Calpe is de Ifach rots. Deze rots zie je vanuit heel Calpe en omgeving liggen. Vanaf de rots heb je een prachtig uitzicht! Op de rots vind je verschillende vogels en plantensoorten. Dit is ook de reden dat het een beschermd natuurgebied is.

Rots CalpeWandelroute

De wandelroute op de rots bestaat eigenlijk uit twee delen. Een makkelijker en veiliger gedeelte en een moeilijker en minder veilig gedeelte.
Het begin van de wandelroute is een slingerend wandelpad. Op de grond liggen grote stenen en er zijn een soort relingen met touwen. We konden hier makkelijk wandelen met onze hond. Tussendoor heb je veel plekken waar je prachtige foto’s kunt maken van het uitzicht.

Calpe uitzicht

Boven aan de berg, aan het eind van dit wandelpad, vind je een tunnel. Je mag niet verder lopen door de tunnel als het regent of heel mistig is, of als je slippertjes aan hebt. De stenen in en na de tunnel kunnen erg glad worden. Dit is gevaarlijk want na de tunnel heb je een smal pad zonder reling, als je uitglijdt lig je zo in de afgrond. Er zijn wel touwen bevestigd aan de berg die je vast kunt houden.

Calpe

Wij hebben een klein stukje gewandeld van het deel na de tunnel. We hadden de hond meegenomen en dan is het toch wel heel smal! Het uitzicht vanaf de veiligere route vonden we ook al prachtig dus we vonden het niet erg om weer om te keren!

Calpe

Fietsen in Calpe

In en rondom Calpe is het opvallend druk met (race) fietsers. Er zijn veel professionele ploegen die Calpe hebben ontdekt als perfecte trainingslocatie.

Calpe meer