Wanneer begint de winter sale?

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Kerst 2017 zit er weer op en over een paar dagen zitten we alweer in 2018. En hoe kan je het nieuwe jaar nou beter starten dan met een dagje shoppen? Ieder jaar heb je naast de midseason sale periodes een winter sale en een zomersale. Wil jij er op tijd bij zijn na oud en nieuw? Lees dan hier wanneer de wintersale begint.

Winter sale periode

In Nederland hoeven winkels zich niet aan vaste sale periodes te houden. Het is dan ook lastig te zeggen wanneer de sale officieel begint. In de meeste winkels begint de sale na de kerst en loopt het door tot in de maand januari. In de winkels begint de sale periode vaak iets later dan de online sale. Hoe langer het uitverkoop is, hoe lager de prijzen worden.


Wanneer vind je de beste koopjes?

Tegen het einde van de uitverkoop kunnen de kortingen oplopen tot wel 70%. Zo kan jouw favoriete kledingstuk nog goedkoper zijn dan aan het begin van de uitverkoop periode. Let er wel op dat de rekken met kledingstukken steeds leger worden. Eigenlijk zou je in deze periode regelmatig de winkels in de gaten moeten houden om de beste koopjes op de kop te tikken.

Mijn favoriete winkels in de uitverkoop

Er zijn een aantal winkels waar ik graag shop in de uitverkoopperiode. Deze winkels zijn normaal gesproken iets duurder dan een H&M of Primark. Tijdens de uitverkoop kan je daar voor heel goedkoop shoppen.
– Zara
– And Other Stories
– COS


Waar krijg je dubbel korting?

Wil jij korting op een kledingstuk waar al korting vanaf is? Dubbel korting dus? Dan kan je tijdens de wintersale ook shoppen in een outletcentra. Tijdens de wintersale krijg je in veel outletcentra ook nog extra korting op veel artikelen. Ideaal dus!

Wintersale in België

In België zijn er wel vaste data afgesproken voor de saleperiode, de solden. De wintersale is in België van 3 tot en met eind januari. Dus dat is de perfecte tijd om even (een weekendje) te gaan shoppen in Antwerpen! Wil je meer weten over de leukste shopplekjes in Antwerpen? Lees dan ook deze blog over shoppen in Antwerpen.