Wat is KakaoTalk Free Calls & Text en wat kan je ermee?

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

KakaoTalk is een zeer populaire applicatie waarmee je berichten kan sturen (Instant Messaging) en gratis kan bellen naar gebruikers die de app hebben gedownload. In december 2014 had KakaoTalk Free Calls & Text ruim 48 miljoen actieve gebruikers en stond daarmee op nummer tien meest gebruikte en populairste berichtenapps wereldwijd. Je kan het programma installeren op: iOS (iPad, iPhone), Mac OS, Android, Bada, BlackBerry, Windows Phone, Windows, en Nokia Asha. Naast gratis bellen en chatten ontvang je ook aanbiedingen van jouw favoriete merken en kan je de leukste games spelen. Wat is KakaoTalk precies? Hoe werkt het downloaden en registreren? Is het een goed alternatief voor WhatsApp en Kik Messenger? Wat kan je nog meer doen in deze populaire chatapplicatie naast gratis bellen en berichten sturen naar vrienden?

Wat is KakaoTalk?

KakaoTalk is een gratis applicatie waarmee je berichten kan sturen. De app is ontwikkelt door het Zuid-Koreaanse bedrijf KAKAO Inc. en is op 18 maart 2010 voor het eerst uitgebracht. Anno 2015 heeft de applicatie meer dan 150 miljoen actieve gebruikers en is het beschikbaar in meer dan 15 talen. Gemiddeld 93% van de mensen, die een smartphone hebben, in Zuid-Korea, hebben KakaoTalk gedownload en geïnstalleerd. Met de app kan de gebruiker gratis bellen en berichten sturen naar andere gebruikers die dezelfde app hebben geïnstalleerd. Naast deze belangrijke eigenschappen kun je ook foto’s, video’s, spraakberichten, locaties, URL’s en contactinformatie delen met vrienden. Dit kan in een groepsgesprek of in een los chatgesprek. Je kunt de instant messaging (IM) applicatie gebruiken op de volgende besturingssystemen: iOS, Mac OS, Android, Bada, BlackBerry, Windows Phone, Windows, en Nokia Asha. Anno 2015 is er een stabiele release voor de iPhone 5.0 en hoger, Android 4.2.0, Windows Phone 2.0.0 en BlackBerry 3.1. In de maand december van het jaar 2014 had KakaoTalk ruim 48 miljoen actieve gebruikers.

De belangrijkste eigenschappen

De belangrijkste eigenschappen, volgens de officiële website, zijn als volgt:

 • Snel en betrouwbaar berichten sturen
 • Gratis chatten en multimedia delen
 • Gratis bellen op hoge kwaliteit
 • Je gevoelens uitdrukken m.b.v. emoticons en stickers
 • Groepsgesprekken starten
 • Exclusieve deals via gratis coupons
 • Aanbiedingen van jouw favoriete merken
 • Bellen met een stemvervormer (Talking Tom en Ben Voice)
 • Compatibel met wearables van Android

Overige features

Overige eigenschappen, volgens de officiële website, zijn als volgt:

 • Locatie delen via GPS
 • Vrienden toevoegen met een BlackBerry PIN
 • Zien wie jouw bericht heeft gelezen (of juist niet)
 • Multitasken tijdens het gratis bellen, tegelijk berichten sturen in chatrooms
 • Afspraken in een gemeenschappelijke agenda zetten met een reminder
 • Synchroniseren van smartphone naar PC (multi-platform)
 • Mobiele games downloaden en spelen via Kakao Mobile Games

KAKAO Inc.

Het bedrijf achter de zeer populaire berichtenapp heet KAKAO Inc. of Kakao Corp. Het bedrijf is in 2010 opgericht door Beom Soo Kim. Hij is ook de bedenker en oprichter van Hangame, een veel gebruikt Koreaans online gaming portal. Deze portal heeft anno 2015 ruim 20 miljoen gebruikers, al zijn deze mensen niet iedere maand actief. Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in Seoul, Zuid-Korea. In 2013 had het bedrijf een winst van ruim 200 miljoen Amerikaanse Dollar. Een jaar later werd het bedrijf uitgeroepen als ‘top developer’ door Google en werd de KakaoTalk applicatie uitgekozen als ‘No. 1 Free SMS App’ door de populaire website Cnet.

Verdienmodel

WhatsApp maakt gebruik van betaalde abonnementen (na een jaar) om berichten te kunnen blijven sturen naar je vrienden. Kik Messenger laat bedrijven speciale ‘promoted chats’ sturen met aanbiedingen. Hoe maakt KakaoTalk winst? Het verdienmodel van het bedrijf bestaat uit meerdere kanalen:

Gifting

Gebruikers kunnen cadeaus, giftcards en coupons kopen voor zichzelf of sturen naar andere gebruikers via KakaoTalk. Het bedrijf maakt winst door een percentage van het eindbedrag zelf te houden.

Plus friend

In 2011 werd deze feature als update uitgebracht in de app. Net als bij de promoted chats in Kik Messenger, krijgt de gebruiker berichten van bedrijven, meldingen, coupons voor winkels en berichten van bekende mensen. Om te adverteren betaalt een bedrijf geld aan KAKAO inc.

Emoticons

De gebruiker heeft de mogelijkheid om speciale emoticons of stickers te kopen in de Item Store van het programma. Hier bieden professionele cartoonartiesten zelfgemaakte emoticons aan die voor echt geld kunnen worden gekocht.

Playing Game

In 2012 werd de optie om in-app games te spelen ingevoerd. De games moeten worden gekocht voordat ze gespeeld kunnen worden door de gebruiker. De meeste spellen worden door het bedrijf zelf ontwikkelt. De games Ani Pang en Dragon Flight zijn met name erg populair en kunnen alleen via de IM-app worden gespeeld.

Kakao Story

Net als de vergelijkbare Aziatische instant message applicatie Line Messenger, heeft ook KakaoTalk een kleine in-app sociaal netwerk. Via dit netwerk kan je foto’s en verhalen delen met mensen die de applicatie ook hebben gedownload.

Kakao Style

Via dit onderdeel blijf je op de hoogte van alles wat met mode te maken heeft. Zo krijg je nieuws over de laatste trends op het gebied van mode en van de nieuwste kledinglijnen van bekende retailers.

Wat kost KakaoTalk?

Het gebruik van de app is gratis. Je betaalt alleen het abonnement van jouw eigen provider of de kosten van de mobiele telefoon. Het is echter wel mogelijk om aankopen in de app zelf te doen, hier verdient het bedrijf namelijk zijn geld aan. Zo kan je emoticons aanschaffen voor gemiddeld 2 euro of adverteren als bedrijf voor meer dan 10.000 euro. Ook kun je games kopen voor kleine bedragen. Dit is echter allemaal optioneel. Je kan gewoon gratis bellen en berichten sturen zonder maar een euro uit te geven!

Waar kan ik de app downloaden in Nederland en België?

De app KakaoTalk: Free Calls & Text kan worden gevonden in de meeste app winkels. Op een iPhone, iPad (iOS besturingssysteem), Windows Phone of Android toestel, kan de app gevonden worden via de bijbehorende App Stores onder de naam KakaoTalk of KakaoTalk: Free Calls & Text. De app is ook compatibel met de iPad, dit is anno 2015 niet bij alle berichtenapps het geval. Nederlandse ondersteuning en de taal Nederlands is anno 2015 niet beschikbaar. De app wordt automatisch in het Engels geïnstalleerd.

Downloaden, installeren en een account maken op KakaoTalk

Als je de onderstaande stappen hebt gevolgd kan je beginnen met het toevoegen van vrienden, sturen van gratis berichten en gratis bellen naar contacten:

 1. Open de winkel waar je apps kan downloaden
 2. Zoek naar KakaoTalk
 3. Installeer de applicatie op de smartphone of tablet
 4. Geef de app toegang tot enkele features van jouw smartphone
 5. Open de app
 6. Registreer jouw telefoonnummer en ontvang een verificatiecode via SMS (4 cijfers)
 7. Voer de code in
 8. (optioneel) kies een profielafbeelding
 9. Voer je naam in
 10. Zoek naar vrienden en begin met chatten en bellen

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.