Wat is Line: Free Calls & Messages en hoe werkt het?

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Line: Free Calls & Messages is een zeer populaire applicatie waar u gratis mee kunt bellen in hoge kwaliteit, spellen kunt spelen op basis van grote emoticons die onderling verstuurd worden en gratis berichten mee kunt sturen naar al uw vrienden. Line is vooral populair in Azië, maar begint dankzij haar vernieuwende karakter ook Europa te veroveren. De app heeft een ingebouwd sociale netwerk en is daarmee het grootste netwerk van Japan. Wereldwijd heeft de applicatie meer dan 300 miljoen gebruikers. Line: Free Calls & Messages heeft alles om een grote concurrent te worden van de andere berichtendiensten. Het is beschikbaar voor pc, laptop en smartphones.

Wat is Line?

Line is opgericht in Japan door het bedrijf LINE Corporation en de applicatie is in maart 2011 naar buiten gebracht. Binnen de eerste 18 maanden na de release waren er 100 miljoen gebruikers. Tegenwoordig gebruiken meer dan 300 miljoen mensen over de hele wereld de app Line: Free Calls & Messages, maar is het voornamelijk erg populair in de landen in Azië. Het sociale netwerk, net als Facebook, is ingebouwd in de Line applicatie en is het grootste netwerk van Azië geworden. Line is opgericht na de aardbeving in Tohoku in maart 2011. Nadat deze natuurramp het communicatienetwerk in de stad helemaal plat had gelegd waren de mensen afhankelijk van communicatiemiddelen via internet. Line is direct begonnen met het ontwikkelen van een manier om snel en simpel te communiceren via telefoons. Line: Free calls & Messages werd in een recordtijd ontwikkelt.

Wat kunt u met Line: Free Calls & Messages?

Line is een gratis berichten en beldienst voor smartphones, pc en laptop met Windows of Mac besturingssystemen. De applicatie is niet beschikbaar voor tablets. U kunt met de app het volgende:

 • Berichten versturen naar uw contacten
 • Gratis bellen
 • Stickers versturen in de chat (soort emoticons)
 • Video bellen
 • Eigen tijdlijn creëren zoals op Facebook
 • Audio berichten versturen
 • Foto’s versturen
 • Privé berichten versturen naar vrienden die automatisch op beide apparaten verwijderd worden na een bepaalde, zelf ingestelde periode.

Hoe verdient het bedrijf haar geld?

Het downloaden van het programma, bellen en chatten met Line is en blijft altijd gratis. Ook zijn er geen advertenties te vinden in de applicatie. Line verdient haar geld door ‘stickers’ te verkopen. Dit zijn grote, vaak bewegende, emoticons die verstuurd kunnen worden naar contacten om bijvoorbeeld emotie uit te drukken. Om deze stickers heen heeft Line tientallen games ontwikkeld waar deze figuren een hoofdrol in spelen. Deze spelletjes zijn gratis, maar er kunnen wel in-app aankopen gedaan worden. De toevoeging van deze games aan de app is uniek in de wereld van gratis chatten en berichtendiensten en een optionele manier om te betalen voor de app. De volgende spellen van Line zijn het populairste:

 • LINE Bubble
 • LINE Rangers
 • LINE Pokopang
 • LINE Cookie Run
 • LINE POP
 • LINE WIND runner
 • LINE Quiz
 • LINE Punch Hero

Wat kost de app en waar kan ik het downloaden?

Line is gratis en zal ook altijd gratis blijven. De applicatie kunt u in de Appstore van Apple downloaden voor de iPhone en iPod toestellen. Er is geen ondersteuning voor de iPad en andere tablets aanwezig voor Line. De applicatie werkt alleen op telefoontoestellen, pc en laptop. Line kan in de Google Playstore gedownload worden voor mobiele toestellen met Android. Daarnaast is het ook beschikbaar voor Windows Phone en Blackberry.

Hoe installeer ik Line: Free Calls & Messages op iOS

Hieronder vindt u een stap-voor-stap uitleg om de applicatie te downloaden voor de iPhone en iPod Touch. Een ondersteuning voor de iPad heeft Line nog niet.

 1. Ga naar de Appstore
 2. Zoek rechts bovenin naar “Line”
 3. Druk op GRATIS bij Line: Free Calls & Messages door het bedrijf Line Corporation.
 4. Druk op INSTALLEREN
 5. Voer uw Apple ID-wachtwoord in voor de iTunes Store
 6. Druk op de home knop en open de app

Hoe installeer ik Line: Free Calls & Messages op Android

Hieronder vindt u een stap-voor-stap uitleg om de applicatie te downloaden voor Android toestellen als de Samsung Galaxy lijn e.d.:

 1. Ga naar de Google Play Store
 2. Druk op het vergrootglas rechts bovenin en zoek naar Line
 3. Druk op Line: Free Calls & Messages door het bedrijf Line Corporation
 4. Druk op INSTALLEREN
 5. Accepteer de voorwaarden
 6. Open de app op uw bureaublad

Hoe maak ik een account aan?

Registreren voor Line gaat gemakkelijk via de volgende stappen. Aangezien er (nog) geen Nederlandstalige ondersteuning is voor Line staan de termen in het Engels. Om de app te gebruiken heeft u geen tot weinig kennis van de Engelse taal nodig.

 1. Open de app
 2. Druk op NEW USERS
 3. Kies het land Netherlands of Belgium
 4. Toets bij ‘please enter your phone number’ uw telefoonnummer in of login met uw facebook account
 5. Druk op NEXT
 6. Druk op Agree with Terms and verify
 7. U krijgt een verificatiecode over de sms, vul deze in.
 8. Gefeliciteerd, uw Line account is geactiveerd

Hoe voeg ik een vriend toe?

U kunt binnen de applicatie op meerdere manieren vrienden toevoegen, dit is gelijk bij alle besturingssystemen. Om te chatten met elkaar moeten allebei de apparaten de app Line geactiveerd en geïnstalleerd hebben. U kunt vrienden op de volgende manieren toevoegen aan de applicatie:
Druk op het plus symbool en voeg handmatig een vriend op basis van id of telefoonnummer toe
Synchroniseer uw contacten met Line
Als u bij een vriend bent, start u beiden LINE en schudt beiden met de telefoon.

Is Line: Free Calls & Messages het alternatief voor Whatsapp?

Line is mateloos populair in Azië en heeft het grootste sociale netwerk opgebouwd in Japan. Het is een grote speler op deze markt en begint langzaamaan Europa en Amerika te veroveren. De kwaliteit van bellen wordt wereldwijd geroemd en is beter in vergelijking met concurrenten als Facebook Messenger en Skype. De games die Line introduceert en het verdienmodel is uniek en vernieuwend te noemen. Als er een Nederlandstalige ondersteuning en een iPad applicatie voor Line komt dan is het een geduchte concurrent voor alle berichtendiensten en een top alternatief voor Whatsapp.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.