Wat is streamingdienst Deezer en hoe meld ik mij aan?

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Deezer is een concurrent van de bekende streamingdienst Spotify. Dankzij een samenwerkingsverband met Talpa en de RedRoom app van The Voice of Holland 2014 wint Deezer streaming ook in Nederland aan populariteit. Met Deezer kunt u onbeperkt muziek luisteren en streamen. Deezer is net als Spotify gratis te installeren en te gebruiken met enkel reclame tussen de muziek. Er zijn bij Deezer, voor een kleine vergoeding, abonnementen beschikbaar om deze reclame te verwijderen tijdens het luisteren. Deezer Music is ook beschikbaar voor de IOS (bijvoorbeeld iPad en IPhone) en toestellen met Android als applicatie. Het downloaden, installeren, activeren en registreren van uw account kunt u via een paar stappen gemakkelijk doen.

Streamen, hoe werkt dat?

Het streamen van media is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de gemiddelde huiskamer. Streaming media zijn media die rechtstreeks vanaf een computernetwerk doorgegeven worden naar bijvoorbeeld de boxen in uw woonkamer, uw telefoon of iPad. Tijdens het streamen wordt er steeds muziek opgeslagen in de buffer (vooruit opslaan), zodat de muziek afgespeeld kan blijven worden zonder haperen. Op deze manier kan muziek afgespeeld worden zonder eerst de gehele aflevering of het muziekfragment te downloaden van te voren. Streamen wordt voornamelijk gebruikt voor films, series, televisieprogramma’s en muziek. Zo hoeft u geen hele bibliotheek aan te leggen met allerlei bestanden, maar kunt u direct alles online vinden en afspelen. Bekende streaming muziekdiensten zijn:

 • Spotify
 • Radio
 • Qubuz
 • Napster
 • Juke
 • Deezer

Bedrijf Deezer

Deezer is een web gebaseerd bedrijf (een bedrijf dat via het wereldwijde web werkt) dat gebruikers laat luisteren naar muziek van over de hele wereld. De muziekstreamingdienst heeft zelf een megabibliotheek opgebouwd waar gebruikers gratis (of zonder reclame tegen een kleine vergoeding) gebruik van kunnen maken. Platenlabels die zich aangesloten hebben bij Deezer zijn onder andere Sony, EMI, Warner Music Group en Universal Music Group. Sinds september 2013 is Deezer beschikbaar in 182 landen. Tijdens de eerste lancering in 2007 had Deezer nog geen contracten met de grote platenmaatschappijen en was de catalogus nog niet uitgebreid, maar tegen 2011 had Deezer de rechten van meer dan acht miljoen nummers in de digitale bibliotheek. In 2012 kondigde last.fm de integratie met Deezer aan. Deezer is o.a. beschikbaar voor: OSX, iOS, Google Chromecast, Windows Phones, Blackberry, XBOX 360, Samsung Smart TV en de meeste nieuwe televisies. Naast de mogelijkheid om muziek te beluisteren kunt u ook eigen muziek uploaden, mixen aan de mixtafel en gewoon via de pc ‘web-based’ streamen.

Wat kunt u allemaal met Deezer?

Van de volgende features kunt u met de gratis als de betaalde accounts gebruik maken. Het grote verschil met de betaalde vormen van Deezer is de reclameboodschappen tussendoor. De gratis versie is alleen voor de pc geschikt (Deezer Discovery). Het abonement Deezer Premium is geschikt voor de tablet en mobiele apparaten als telefoons. Muziek thuis streamen over de televisie, pc of laptop is gratis met Deezer Discovery. Meer informatie over deze abonnementen vindt u op de website van Deezer.

Muziek streamen
De belangrijkste functie van Deezer is het zoeken van muziek en het streamen naar uw apparaat. Deezer doet aanbevelingen op basis van uw opgebouwde muziekvoorkeur. U kunt zelf een playlist opbouwen en delen. Ook kunt u deze afspeellijsten delen met al uw Deezer vrienden. U kunt zonder beperkingen naar 30 miljoen nummers luisteren op. U kunt ook uw favoriete artiesten volgen, zo mist u nooit een nummer of een nieuw album.

Offline muziek bewaren
U kunt uw favoriete nummers en afspeellijsten synchroniseren met uw telefoon of tablet. Op deze manier heeft u dankzij de offline-modus altijd toegang tot de nummers, ook als u even zonder internet zit.

Last.fm integratie
Het populaire Last.fm heeft een samenwerkingsverband met Deezer streaming media. Met last FM kunt u de muziek die u luistert bijhouden in een overzicht. Muziek die u via Deezer streamt kan via Lastfm bijgehouden worden.

Radio luisteren
Thema radio en radio op basis van de artiesten die u leuk vind kunt u terugvinden via Deezer. Zo krijgt u echte radiostations te horen die muziek draaien binnen uw voorkeur. Op het moment van schrijven zijn er meer dan 30.000 radiostations op Deezer te vinden.

Sociale media integratie
U kunt uw Twitter en/of Facebookaccount koppelen aan Deezer. Via deze weg kunt u afspeellijsten die u heeft gemaakt en beluisterde muziek delen met al uw vrienden. Op Facebook krijgen uw vrienden de mogelijkheid om direct dezelfde muziek te luisteren als u.

Muziek mixen
U kunt bestaande nummers, maar ook uw eigen muziek, via de mixer afspelen. Hier kunt u nummers een ander tintje meegeven tijdens het luisteren. U kunt bijvoorbeeld de thema’s elektronisch of klassiek aanzetten of de treble instellen.

Betalen met IDEAL
Een groot voordeel van Deezer is dat u alle betaling veilig verricht via het Nederlandse IDEAL. Zo kunt u gemakkelijk een proefabonnement afsluiten zonder uw creditcardgegevens te verlenen.

Hoe kan ik mij aanmelden?

U kunt zich aanmelden bij Deezer via de app voor Android toestellen, de app voor iOS en via de browser van uw laptop of pc. U begint met het aanmelden voor een gratis account en kunt daarna kiezen om uw account te upgraden naar een premium account met meer mogelijkheden voor tablet en telefoon. Hoe het aanmelden per app of browser werkt kunt u hieronder lezen.

Installeren op Android:

Ga naar de Google Play Stor

 1. Zoek naar Deezer
 2. Druk op Deezer van het bedrijf Deezer Mobile
 3. Druk op INSTALLEREN
 4. Open de applicatie op uw homepagina (of via de optie apps)
 5. Volg de stappen hieronder om u aan te melden via Facebook, Google + of geldig emailadres

Installeren op de iPad, iPhone en andere iOS toestellen

Ga naar de AppStor

 1. Zoek rechtsbovenin naar Deezer
 2. Druk op GRATIS en vervolgens INSTALLEER bij Deezer HD van het bedrijf Deezer bij de iPad. Voor de iPhone kunt u Deezer HD voor IOS 3/4 downloaden
 3. Voer uw wachtwoord van Apple in als daar om gevraagd word. Het downloaden duurt maximaal een minuut met een normale internetverbinding.
 4. Druk op de HOME button en open de App op uw tablet bureaublad
 5. Maak een account aan via Facebook, Google + of E-mail. Deze stappen staan hieronder beschreven

Aanmelden via PC en account aanmaken voor iOS en Android

U kunt zich aanmelden via deezer.com middels een Facebook account, google + account of e-mailadres.

Facebook:

 1. Ga naar Deezer.com
 2. Klik op aanmelden met Facebook
 3. Een pop-up opent en u geeft Deezer toestemming om uw openbaar profiel in te zien, vriendenlijst, emailadres en vind-ik-leuks te bekijken. Druk op OK
 4. U kunt Deezer toestemming geven om berichten namens u te plaatsen (nummers die u luistert, geen reclame). Dit is optioneel. Druk op OK of NU NIET
 5. Kies uw abonnent Premium (tegen betaling) of Discovery (gratis) en druk op ONTDEK
 6. Volg de rondleiding om Deezer te ontdekken

Google+:

 1. Ga naar Deezer.com
 2. Druk op aanmelden met Google+
 3. Een pop-up opent en u geeft Deezer toestemming om uw algemene profielgegevens en een lijst met personen in uw kringen te bekijken. U aangeven wie uw activiteiten op Deezer mogen inzien op Google +. Druk op ACCEPTEREN
 4. Kies uw abonnent Premium (tegen betaling) of Discovery (gratis) en druk op ONTDEK
 5. Volg de rondleiding om Deezer te ontdekken


E-mail:
Deze functie wordt over het algemeen het meest gebruikt. U kunt zich aanmelden via ieder geldig emailadres. Dit kan bijvoorbeeld Hotmail, een mailadres van uw provider (ook Zonnet, Hetnet, Ziggo, Tele2, T-mobile) of Gmail zijn.

 1. Ga naar Deezer.com
 2. Voer een gebruikersnaam in
 3. Voer een geldig emailadres in
 4. Voer een gewenst wachtwoord in
 5. Voer uw leeftijd en geslacht in
 6. Druk op INSCHRIJVEN
 7. Kies uw abonnent Premium (tegen betaling) of Discovery (gratis) en druk op ONTDEK
 8. Volg de rondleiding om Deezer te ontdekken

Abonnementen Deezer

Voor het gebruik van Deezer zijn er twee abonnementen beschikbaar; Premium en Discovery. Het premium abonnement kan veilig worden betaald met IDEAL

Discovery (gratis)
Ideaal om Deezer te ontdekken. Met dit gratis abonnement hoeft u zich enkel in te schrijven via Facebook, Google + of geldig emailadres. U kunt onbeperkt muziek streamen, heeft toegang tot dertig miljoen nummers, krijgt aanbevelingen voor de nieuwste muziek en kunt themaradio beluisteren. Als u de app download voor de iPad, android telefoon of ander mobiel apparaat kunt u de eerste vijftien dagen gratis gebruik maken van onbeperkt muziek streaming.

Premium (betaald)
Naast de opties die het Discovery abonnement u biedt kunt u muziek on- en offline afspelen op uw mobiel en tablet, overal zonder reclame genieten van muziek en gebruik maken van hoge kwaliteit. Het streamen van muziek is net zoals bij het Discovery gratis abonnement onbeperkt.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.