Wat wil jij later worden als je groot bent?

opleiding

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Weet jij al wat je later wilt worden? Er zijn zoveel leuke beroepen om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een studie doen aan de hotelschool om aan de slag te gaan als manager in een hotel. In dit artikel vertellen wij je welke leuke beroepen er zoal zijn. Wie weet kun jij na afloop van het lezen beter je keuze maken en zo kiezen voor een beroep dat het beste bij jou past. Lees snel verder en ontdek meer!

Werken als manager in een hotel

Om aan de slag te kunnen als manager in een hotel, kun je het beste een opleiding aan de hogere hotelschool volgen. Maar dat is niet het enige wat je met deze studie kunt. Je wordt voorbereid op diverse banen voor hoger kader, management en adviesfuncties in de horeca. Hier vallen hotels onder, maar ook restaurants, vakantieparken, vliegvelden en nog veel meer. Je kunt dus op diverse plekken aan de slag als manager.

Producer worden bij een mediabedrijf

Ook iets wat velen graag zouden willen doen, is producer worden bij een mediabedrijf. Wanneer je de studie creative business volgt, wordt je opgeleid tot een allround communicatie- en mediaprofessional. Afhankelijk van waar je je in specialiseert kun je aan de slag als producer of redacteur bij diverse mediabedrijven. Misschien zie jij jezelf al rondlopen bij Netflix of zie je het juist zitten om te werken bij een nieuwszender. Bij creative business zal je klaargestoomd worden voor diverse managementfuncties in de wereld van events, film, televisie, muziek en andere belangrijke functies in de creatieve industrie.

Leraar basisonderwijs

Een heel mooi en dankbaar beroep is het beroep van ‘leraar basisonderwijs’. Je werkt hierbij met kinderen van verschillende leeftijden en kunt lesgeven aan de groepen 1 tot 8. Mocht je les willen geven op het middelbaar onderwijs, dan is het ook mogelijk een specialisatie te volgen om vervolgens aan de slag te gaan in de onderbouw van het vmbo. Binnen de Pabo wordt er veel aandacht besteed aan zowel pedagogiek als didactiek. Je leert niet alleen met kinderen omgaan, maar ook alle vakken die je hen gaat leren. Denk aan Nederlands, aardrijkskunde, rekenen, muziek, Engels en geschiedenis. Leraren basisonderwijs worden veel gevraagd, waardoor je een grote baankans hebt.

Spreekt een van deze studies je aan? Verdiep je dan eens wat meer in bovengenoemde voorbeelden en kom erachter of een van bovenstaande studies bij je past.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.