Wat zijn fly-drive vakanties? Uitleg en voorbeelden

Flydrive

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Reismaatschappij TUI noemt het Ontdekken op je eigen tempo. Sunweb heeft het meteen over het grootste voordeel van fly-drive vakanties als je de fly-drive-pagina opent: Bezoek meerdere plekken tijdens jouw vakantie! Dit begrip kom je in de reiswereld steeds vaker tegen. De grote vraagbaak Encyclo legt het uit als een vakantieformule waarbij je een vlucht met het vliegtuig, de huurauto en overnachtingen op vakantiebestemming vooraf reserveert, maar de dagindeling zelf kan bepalen. Tijdens dit soort vakanties ervaar je eigenlijk de ultieme vrijheid om te ontdekken en bekijken wat je zelf wil. De overnachtingen zijn van tevoren vaak al geboekt door de touroperator, maar dat hoeft zeker niet altijd. Je hebt namelijk meerdere soorten reizen binnen dit format.    

De definitie van Fly-drive

Fly-drive wordt op veel verschillende manieren gespeld. Het staat onder andere bekend als Fly-Drive, Fly & Drive en Flydrive. Het is een vrij eenvoudig begrip, maar toch is het voor veel vakantiegangers een nieuwe manier van reizen. Fly-drive is een vakantievorm waarbij je de vlucht, huurauto en – meestal – overnachtingen boekt bij een touroperator. De invulling van de dagen kan zelf worden ingedeeld. Het zijn dus kort samengevat reizen inclusief vlucht, huurauto en -als je wil- hotelovernachtingen. Je zou deze vorm van reizen ook volledig zelf kunnen regelen, maar het is doorgaans eenvoudiger om dit als pakketreis te boeken. Populaire landen voor dit soort vakanties zijn:

  • Spanje
  • Italië
  • Griekenland
  • Australië
  • Nieuw-Zeeland
  • Verenigde Staten

Voordelen van dit soort vakanties

Het voordeel van dit soort reizen is dat je erg veel van een land ziet en op de dag zelf de ultieme vrijheid hebt om de omgeving te verkennen. Je reist van punt A naar punt B, maar hoe je er komt bepaal je zelf! Flydrive vakanties kun je vaak ook nog naar wens uitbreiden of aanpassen bij verschillende touroperators zoals Kras, Tui en Sunweb.

Weetje: Grofweg heb je twee soorten Flydrive vakanties. Bij de eerste soort is alleen de vlucht en de huurauto geregeld. Bij de andere soort is zowel de vlucht, huurauto als hotelovernachtingen in meerdere steden/gebieden van tevoren geregeld. De ene reis is iets avontuurlijker dan de andere.

Fly Drive voorbeeld: Griekenland

Santorini is een van de populairste eilanden, maar of je daar graag met huurauto wil rijden..

Wil je op vakantie naar Griekenland? Dan is het lastig om een vakantiebestemming te kiezen. Waar ga je heen? Met 131.957 km² oppervlakte, waarvan 20% bestaat uit eiland, is de keuze niet heel eenvoudig. Een populaire optie is om een Fly drive naar Griekenland te boeken. Zo boek je de vlucht en de huurauto op de luchthaven en vul je daarna de reis zelf in. Je kan reizen boeken waar de hotelovernachtingen bij zitten, zodat je een prachtige route maakt door Griekenland. Ook kun je zelf de route en overnachtingen bepalen. Wij raden aan om een reis te zoeken waarbij je – naast het prachtige, maar grillige binnenland – ook de fantastische eilanden ontdekt.

De Oostkust van Australië bezoeken

De boulevard van Cairns is zeker een bezoekje waard!

Australië is een enorm groot land. Eigenlijk is een reis van 3 weken te kort om alles te zien. Daarom kiezen veel mensen om een flydrive vakantie te boeken voor enkel de oostkust. De meeste reizen beginnen in de populairste stad Sydney (nee, dit is niet de hoofdstad van Australië ?). De reis neemt je via diverse plaatsen, zoals Hunter Valley (wijnen, wijnen, wijnen), Byron Bay, Brisbane, Rockhampton, Arlie Beach en Mission Beach naar de uiteindelijke bestemming Cairns. Heb je tijd over, ga dan zeker naar het tropische noorden net boven Cairns. Bij veel reizen zijn de overnachtingen al voor je geregeld, zodat je alleen maar hoeft te zorgen dat je van A naar B komt. Hoe je dat doet, dat bepaal je zelf!


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.