Welke bomen zijn het best geschikt voor kleine tuinen?

bomen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Er zijn verschillende redenen voor het planten van bomen in je tuin. Zo zorgen ze voor de nodige schaduw en verkoeling, maar ook voor privacy, minder geluidsoverlast en een hogere biodiversiteit. Wanneer je een kleine tuin hebt, zijn grote bomen echter lang niet altijd handig. Daarom is het voor een kleine tuin aan te raden om kleinere bomen te planten. In dit artikel ontdek je vier bomen die daarvoor geschikt zijn. 

Japanse esdoorn 

De Japanse esdoorn is ideaal geschikt voor een kleine tuin. Ook op de lange termijn blijven ze namelijk vrij klein. Bovendien zijn ze zelfs geschikt om in grote potten te worden gekweekt. Op die manier kun je ze zelfs op een balkon kweken. De Japanse esdoorn staat bekend om de prachtige bladstructuur en komt voor in verschillende bladkleuren. Een gekweekte Japanse esdoorn kopen is uiteraard ook mogelijk.

Sierkers

Ook de sierkers is een goede optie voor de kleine tuin. Ze hebben aantrekkelijke bloesems in het voorjaar en blijven ook op de lange termijn compact. Bovendien staan sierkersen bekend om de sierlijke takken en het beperkte onderhoud. Deze combinatie van factoren maakt ze ideaal geschikt voor kleine tuinen.

Magnolia boom

De magnolia boom is een prachtige boom die bekend staat om de opvallende en geurige bloemen. Ze komen voor in verschillende soorten, waarvan de meesten geschikt zijn voor kleine tuinen. Voorbeelden daarvan zijn de bezem magnolia en kobus magnolia. Beide soorten staan bekend om de aangename geur en groeien slank en/of compact. Een magnolia boom kopen levert je langdurig plezier op. 

Sierappelboom

Verder is ook de sierappelboom een aanrader. Het is een prachtige boom die vaak voorkomt in tuinen vanwege de decoratieve waarde. Zo produceren ze niet alleen mooie bloesems in het voorjaar, maar zorgen ze ook voor herfstkleuren in het najaar. Daarnaast produceren ze kleine vruchten en zijn ze aantrekkelijk voor vogels. Dit verbetert de biodiversiteit in je tuin. Aangezien de sierappelboom compact is, is die ook uitstekend geschikt voor een kleine tuin.

Voor kleine tuinen zijn er verschillende soorten bomen die geschikt zijn. De Japanse esdoorn, sierkers, magnolia boom en sierappelboom zijn allemaal goede opties. De Japanse esdoorn blijft klein en kan zelfs in potten worden gekweekt. Sierkersen hebben aantrekkelijke bloesems en een compacte groeivorm. Magnolia bomen beschikken over opvallende bloemen en sierappelbomen hebben prachtige bloesems, herfstkleuren en trekken vogels aan. Bij het maken van je keuze is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van elke soort.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.