Welke yogakleding draag jij het liefst?

Yogakleding

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Natuurlijk kan je yoga doen in een gewoon shirt en een lekker loszittende broek. Maar er bestaat ook zoiets als echte yogakleding, die natuurlijk wel volledig geschikt is om heerlijk op te gaan in jouw yogaoefeningen. Het is aan jou wat jij kiest, want in de eerste plaats is het een persoonlijke smaak. Het enige echte advies is dan ook: draag wat lekker zit. Als kleding een bron van irritatie met zich meebrengt, dan is dat niet echt een fijne startpositie voor jouw yogales of meditatiemomentje.

Waar moet je even aan denken?

Maar goed, waar denk je aan bij yogakleding? De dingen die je eigenlijk wel nodig hebt zijn:

  • Yogatop
  • Yogabroek of een legging (bijvoorbeeld een harembroek)
  • Een fijne bh, kan een sportbh zijn of ga je voor een bh top?
  • Yogamatje
  • Fijne handdoek
  • Eventueel een vest
  • Patellabandje, als je last hebt van kniepijn.

Waar koop je yogakleding

Meestal kan je voor yogakleding prima terecht bij de sportzaak. Ook online kan je bij veel shops terecht. Zowel bij gewone kledingzaken, als bij sportshops. Maar er bestaan ook shops die zich speciaal richten op yoga, zo kan je yogakleding van Urban Goddess kopen.

Echt yoga of gewoon ‘gewoon’

Doe je yoga puur voor de beweging en de ontspanning of is yoga voor jou echt een manier van leven? Bij laatstgenoemde kan het natuurlijk zo zijn dat er voor jou een diepere betekenis achter zit. Ook dat kan je uiten via je kleding. Zo kan je kiezen voor bepaalde symbolen op bijvoorbeeld je tank top. Ook de yogamatjes kunnen prachtige afbeeldingen hebben met bijvoorbeeld de chakra’s erop afgebeeld. Yogakleding kopen wordt zo gewoon nog een leuke uitdaging!

Heren yogakleding

Hoewel in Nederland yoga onder vrouwen populairder is dan onder mannen, zijn er wel degelijk mannen die aan yoga doen. En dit aantal wordt steeds groter. Ook voor mannen is er dus yogakleding te vinden. Een lange of een korte broek, bijvoorbeeld, en natuurlijk mooie shirts of ook voor hem een tank top!