Zirkoon, een geneeskrachtige steen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Het mineraal zirkoon staat bekend als de steen die boosheid bedaart en vrede zou stichten. De zirkoon staat ook bekend om de geneeskrachtige werking, bijvoorbeeld krampstillend als de steen wordt vasthouden in de hand of gedragen wordt op de blote huid werkt krampstillend. Van zirkoon worden ook sieraden gemaakt zoals oorbellen, kettingen en armbanden. Ook wordt de zirkoon als steen gezet in een ring. Ten onrechte wordt de zirkoon nog wel eens verward met de synthetisch gemaakte steen zirkonia. Deze steen wordt gedragen als imitatie diamant.

Geschiedenis

De roodbruine zirkoon werd in de oudheid ook wel hyacint genoemd. De naam hyacint is waarschijnlijk afkomstig uit de mythologie en afgeleid zijn van de jonge Hyakinthos. Omdat Hyakinthos jaloers was op de schoonheid van Apolo doodde hij hem. Uit het bloed van Apollo ontstond de hyacint die zijn schoonheid versterkt in de zirkoon. Zo werd het mineraal zirkoon de steen die de boosheid bedaard en vrede zou stichten.

Geneeskrachtige werking

Aan Zirkoon wordt een geneeskrachtige werking toegeschreven. Deze informatie vervangt – natuurlijk – nooit, maar dan ook echt nooit, de mening van een (medisch) expert.

Krampstillend

Bij spierkramp trekken onwillekeurig de vezels van de spieren samen. Vaak komt kramp voor na een inspanning. Maar kan ook ineens komen zonder duidelijke oorzaak. Meestal komt kramp voor in de voeten, kuiten of bovenbeen. U kunt ook kramp krijgen in andere delen van het lichaam zoals in de buik, middenrif, armen of handen. Kortom kunt u kramp krijgen in iedere spier van uw lichaam. Het vasthouden van een zirkoon in de hand of het dragen van een zirkoon op de blote huid werkt krampstillend.

Slijmvliezen

De slijmvliezen zitten op verschillende plaatsen in het lichaam. Het bekendste zijn de slijmvliezen van de ogen, neus, mond en keel. Ook zitten de slijmvliezen rond de geslachtsorganen. Wanneer deze geïrriteerd raken door bijvoorbeeld verkoudheid, allergieën of bacteriën dan kan er jeuk of pijn ontstaan. Het dragen van een zirkoon op de blote huid versterkt de slijmvliezen

Longen, bronchiën en verkoudheid

Luchtweginfecties zijn in te delen in bovenste en onderste luchtweginfecties.
Met de bovenste luchtwegen wordt bedoeld: de neus, neusholten, keel, amandelen en strottenhoofd. Met de onderste luchtwegen wordt bedoeld: de bronchiën(de luchtpijptakken) en de longen. Een bovenste luchtweginfectie zoals een verkoudheid of griep kan zich uitbreiden naar beneden en kan dan bronchitis veroorzaken. Het dragen van een zirkoon op de blote huid kan bij deze klachten verlichting geven.

Koortsverlagend

Gewoonlijk schommelt de lichaamstemperatuur van een mens tussen de 36,5 en37,5 graden Celsius. Wanneer de temperatuur stijgt tot 38 graden Celsius is er sprake van verhoging. Stijgt de temperatuur boven de 38 graden Celsius dan is er sprake van koorts. Koorts is een natuurlijke reactie van uw lichaam. Wanneer u koorts heeft gaat uw lichaam in strijd met bacteriën en virussen.
Het dragen van een zirkoon op de blote huid werkt koortsverlagend.

Menstruatie klachten

De meest voorkomende klacht van menstruatiepijn is kramp. Naast deze kramp hebben sommige vrouwen ook last van misselijkheid, overgeven, diarree, hoofdpijn en duizeligheid. Wanneer u een zirkoon op de buik legt kan het de pijn verzachten. Ook wanneer u een steen op de blote huid draagt. Dit kan een ketting van zirkoon zijn of een hanger.

Haatgevoelens verminderen

Leven met haatgevoelens voelt niet prettig. Haatgevoelens kunnen een mens helemaal in beslag nemen. Het kost veel aan energie en kan ook lichamelijke problemen veroorzaken. Problemen als migraine, hoge bloeddruk en maagklachten. Haatgevoelens kunnen verminderen door een zirkoon te dragen als ketting of hanger de steen dient wel direct op de huid gedragen te worden.

Boosheid

Boosheid is er in verschillende vormen de boosheid kan verschillen in heftigheid. U kunt bijvoorbeeld nijdig zijn maar ook geïrriteerd, kwaad, razend of woedend zijn. Het uiten van boosheid kan soms opluchten. Het kan ook zijn dat u heel boos bent maar dat niet kan of wilt uitspreken. Door deze gevoelens niet te uiten kunt u zich machteloos gaan voelen en daardoor neerslachtig worden. Zirkoon kan uw boosheid tot bedaren brengen. Wanneer u een ketting of een hanger van zirkoon op uw blote huid draagt zal dat u rustiger maken.

Edelstenen en mineralen werden in de middeleeuwen al geroemd om hun geneeskrachtige werking. Maar schakel bij lichte of ernstige klachten altijd medische hulp in.

Kleur van Zirkoon

De kleur van zirkoon varieert van kleurloos, goudgeel, en van rood tot bruin.

Vindplaatsen

De belangrijkste vindplaatsen zijn: Australië, Burma, Frankrijk, Canada, Madagaskar, Noorwegen, Tanzania en Thailand.

Toepassing

Zirkoon wordt gebruikt voor de geneeskrachtige werking. Van zirkoon worden ook sieraden gemaakt zoals kettingen, armbanden, oorbellen en wordt als steen in een ring gezet. Door de naam wordt zirkoon vaak verward met zirkonia. De twee stenen hebben echter niets met elkaar te maken. Zirkonia is een synthetisch kristal dat gebruikt wordt als imitatie diamant.

Verzorging van de Zirkoon

Zirkoon kan gereinigd worden door de steen onder koud stromend water te houden. Voor het opladen kunt u de steen een nacht in het maanlicht leggen, Dit mag ook achter het glas op de vensterbank. U kunt de steen ook in het zonlicht opladen of op een cluster bergkristal.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.