Zo kom je als vrouw sportief en stijlvol voor de dag

Sneakers

Het is soms een hele toer om voor elke gelegenheid de juiste outfit te vinden. Er zijn natuurlijk bijeenkomsten die vragen om een specifieke dresscode waarbij het allemaal wat chiquer moet zijn, maar in het merendeel van alle situaties kun je volstaan met een casual outfit waarin jij jezelf het prettigst voelt. Door slim te kiezen, kun je sportief en tegelijk ook stijlvol voor de dag komen. Hieronder enkele waardevolle tips om dat resultaat te bereiken.

Sneakers

Laten we beginnen bij de schoenen. Misschien puilt jouw schoenenkast uit van de mooie schoenen, maar passen die niet zo goed bij een sportieve outfit? Geen probleem natuurlijk, gewoon een paar mooie sneakers kopen en dat probleem is opgelost. De ontwerpers van dergelijk schoeisel houden tegenwoordig heel nadrukkelijk rekening met de stijl van kleden en zorgen ervoor dat de nieuwste modellen naadloos aansluiten bij jouw outfit. Als je kijkt naar het aanbod in damessneakers, let dan met name even op de hoge exemplaren. Die geven wellicht net dat beetje extra om stijlvol gekleed te gaan.

Stijlen mixen

Nu we de schoenen geregeld hebben, kijken we naar de verdere outfit. Het is de bedoeling om ervoor te zorgen dat het geheel een nette, maar tegelijk ook vlotte uitstraling heeft. Dat effect kun je bijvoorbeeld bereiken door een sportief shirt te combineren met een wat chiquere broek. Een shirt wordt over het algemeen niet als heel chique geclassificeerd, maar juist wel geassocieerd met een sportieve look. Maar met een mooie broek eronder krijgt het als het ware een extra opwaardering en loop je er prima verzorgd bij. Dit wordt ook wel de smart casual look genoemd.

Accessoires

Natuurlijk kun je ook met de juiste accessoires het nodige bereiken. De keuze voor de handtas, de riem om je broek en bijvoorbeeld bepaalde sieraden maken het geheel kloppend. Natuurlijk speelt hierbij ook een rol voor welke gelegenheid de outfit bedoeld is. Het spreekt voor zich dat je voor een strandfeestje een andere kledingkeuze maakt dan voor een receptie bij een bedrijf. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden, van een mooie trui met een eenvoudig rokje eronder tot een nette jeans met een vlotte blouse erop. Combineer niet allerlei verschillende stijlen met elkaar, want dat geeft een rommelig beeld. Met name op het gebied van de accessoires kies je alleen het hoognodige, zodat je een gebalanceerd geheel krijgt.

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.

Plaats een reactie