Probeer Zwift gratis uit voor 30 dagen

Zwift

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Fiets je op een fietstrainer? Dan kan je (als je dat nog niet deed) ook een keer gebruik maken van Zwift. Je kan via Zwift verschillende routes fietsen en ook deelnemen aan wedstrijden. Ideaal voor interval trainingen waarin je jezelf echt wilt kunnen pushen! Ook kan je kiezen voor een intervaltraining met begeleiding.

Zwift installeren

Zwift kan je installeren op iOS, MAC, Windows en Android. Het installeren van Zwift op de laptop gaat snel en makkelijk. Wanneer je Zwift hebt geïnstalleerd kan je je aanmelden. Voor het maken van een account vul je jouw naam in, emailadres en een wachtwoord. Na het aanmelden kan je 30 dagen gratis gebruik maken van Zwift. Wanneer je weinig fietst kan je ook na die 30 dagen nog gratis fietsen tot je een bepaald aantal kilometers hebt afgelegd.

Verbinding maken met de fietstrainer

Om verbinding te kunnen maken met een laptop heb je een ANT+ dongle nodig. Op sommige apparaten is het ook mogelijk om verbinding te maken via Bluetooth. Let op: Met Bluetooth kan je maar met één apparaat tegelijk verbinding maken. Dus óf met je smartphone, óf met je sporthorloge. Met ANT+ kan je verbinding maken met meerdere apparaten tegelijkertijd. Je kan een ANT+ dongle kopen in verschillende webwinkels. Het is belangrijk om te kijken wat het bereik is van de dongle. Je wil de dongle misschien iets verder van de fiets plaatsen maar wel een goede verbinding houden. Er zijn ook speciale dongles verkrijgbaar voor het gebruik met een fietstrainer.

Fietsen in Zwift

In het programma wordt er gekeken naar het vermogen dat je tijdens het fietsen levert. Ook wordt er gekeken naar je gewicht. Deze gegevens vormen samen de virtuele snelheid. Je kan dan live racen tegen andere atleten. In de coronatijd zijn er zelfs verschillende wedstrijden georganiseerd waaraan meerdere professionele (tri-) atleten meededen. Ook waren er speciale wedstrijden voor wielrenners.

Zwift op Instagram

Ook op Instagram kan je de verschillende kanalen volgen. Je hebt bijvoorbeeld de kanalen gozwift, gozwifttriathlon en gozwiftrun. Voor de Nederlanders vind je ook zwiftdutchracing. Door deze kanalen krijg je een beetje een idee hoe Zwift eruit ziet en waarschijnlijk kan je niet wachten om zelf met dit programma aan de slag te gaan.

https://www.instagram.com/p/CAH7ljWCt-o/