3 tips voor de perfecte vakantie op Bonaire

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Bonaire is al jaren een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het is immers een bijzondere gemeente van ons land, en onderdeel van de ABC-eilanden. Op het eiland is het veelal heerlijk weer en er zijn veel mooie witte stranden met lichtblauw water. Kortom, een ideale vakantiebestemming. Toch is het aanbod groot en de reis ver, waardoor een vakantie naar Bonaire voor veel mensen wat overweldigend kan zijn. Om de reis behapbaar te maken zetten wij 3 tips op een rij voor jouw droomvakantie naar Bonaire!

Tip 1: bepaal welke plaats bij jou past

Als je een vakantie Bonaire boekt, is het handig vooraf te bepalen welke plaats je als uitvalsbasis wilt gebruiken. Zo is Kralendijk, de hoofdstad van Bonaire, een fijne optie. De stad ligt vlak naast het vliegveld en pal aan het strand. Kralendijk heeft tal van leuke cafeetjes, restaurantjes en toeristische trekpleisters, zoals Fort Oranje. 

Voor wie een wat rustiger oord zoekt en geen gigantische strand fanaat is, is Rincon een leuk stadje. Rincon is de oudste nederzetting van Bonaire en een maatje rustiger dan Kralendijk. Gelegen tussen de noordelijke en zuidelijke heuvels is dit de ideale uitvalsbasis voor vakantiegangers die naar lekker weer, maar niet per se naar strand zoeken. 

Tip 2: zoek uit wanneer je wilt gaan

Het lijkt voor zich te spreken dat je moet uitzoeken wanneer je op vakantie wilt gaan. Toch is het handig je vooraf even in te lezen in het eiland in de periode dat jij wilt reizen. Op Bonaire is het bijvoorbeeld het hele jaar door lekker warm, maar in de herfst en wintermaanden is de kans op regen ietsjes groter. Alhoewel het er niet veel regent kan het wel slimmer zijn om in de zomervakantie op reis te gaan, als je een regenbui liever vermijdt. Naast het weer is het leuk om te kijken wanneer feestdagen en evenementen te beleven zijn. Zo is het op 6 september Bonairedag, ook wel dag van de vlag, op het eiland!

Tip 3: lees je vooraf in over de bezienswaardigheden

Als je fan bent van een spontane vakantie, of juist naar Bonaire trekt om lekker aan het strand te liggen lijkt het misschien niet nodig om je enorm in te lezen. Maar niets is minder waar. Bonaire is een eiland met een rijke geschiedenis en veel mooie, unieke locaties. Daarnaast kan het, ook als je gewoon lekker wilt luieren, lonen om research te doen naar de mooiste stranden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Boka Kokoloshi en Sorobon Beach? Absoluut het bezoeken waard!


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.