Waarom badproducten essentieel zijn

badproducten

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Iedereen houdt er wel van om op zijn tijd een warm bad te nemen. Daarnaast is het ook nog eens gezond om af en toe een bad te nemen. Een warm bad heeft namelijk positieve effecten: het werkt ontstekingsremmend en het verbetert de glucosewaarden in je bloed. Bij het nemen van een warm zijn badproducten essentieel. Lees hier verder over de verschillende badproducten en waarom ze essentieel zijn.

Badzout

Badzout is badproduct dat bestaat uit zoutkristallen. Het bestaat meestal uit een aantal kruiden wat het badzout een heerlijke geur geeft. Er worden ook kleurstoffen aan toegevoegd waardoor je badzout in verschillende kleuren kunt kopen. Als je last hebt van een huidziekte, zoals eczeem, is badzout essentieel als je een warm bad wilt nemen. Badzout kan een positief effect hebben op eczeem.

Bruisbal

Een bruisbal kan je bad een luxe uitstraling geven. Dit badproduct gaat bruisen als het in aanmerking komt met water. Naast dat dit badproduct een extra dimensie geeft aan je bad ervaring, is het ook goed voor je huid. Een bruisbal kan uit verschillende producten bestaan. Er zijn bijvoorbeeld bruisballen gemaakt op basis van amandel olie. Een bruisbal met amandelolie kan een positief effect hebben op een droge huid. Door de amandelolie zal de huid gehydrateerd en verzorgd worden.

Body scrub

Een body scrub is een ideaal badproduct om je dode huidcellen te verwijderen. Dode huidcellen kunnen zich namelijk opstapelen waardoor er een laagje overblijft op je huid. Door een scrub te gebruiken zal dat laagje verdwijnen en krijgt je huid een glow effect. Houd er wel rekening mee dat je niet elke dag je lichaam kunt scrubben, dat kan namelijk schadelijk zijn voor je huid. Heb je last van veel onzuiverheden? Dan is het essentieel om een scrub te gebruiken. Onzuiverheden ontstaan vaak door overtollig talg in de huid wat de poriën kan verstoppen. Af en toe een scrub gebruiken kan helpen de onzuiverheden te verminderen.

Badschuim

Badschuim is een badproduct dat het meest gebruikt wordt. Het is een cosmetisch product en wordt meestal gebruikt om het lichaam te reinigen, maar ook om een schuimeffect te creëren in bad. Er zijn verschillende soorten badschuimen op de markt. De een ruikt nog lekkerder dan de ander. In veel soorten badschuim zitten sulfaten en parfum. Ben je opzoek naar huidvriendelijke badschuim? Ga dan opzoek naar een badschuim zonder alcohol, parabenen en sulfaten.

Badolie

Een alternatief wat vaak gebruikt wordt in plaats van badschuim is badolie. Vaak bestaat dit badproduct uit natuurlijke oliën. Het voordeel van badolie is dat je slechts enkele druppels nodig hebt voor een heel bad. Daarnaast is badolie essentieel voor mensen met een droge en ruwe huid. Badolie beschermt namelijk de huid tegen verdere uitdroging. Pas wel op als je het bad uitstapt! Door de olie kan het namelijk erg glad zijn.

Tegenwoordig is er een groot aanbod van badproducten op de markt wat het lastig kan maken om een goede keuze te maken. Zoals hierboven te lezen is, heeft elk badproducten zijn eigen werking en ingrediënten. Kijk daarom altijd eerst naar wat voor huid je hebt en welk badproduct daar het beste bij past.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.