3 tips voor het openen van een bankrekening voor jouw bedrijf

Tips openen zakelijke rekening

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Als je net een bedrijf hebt opgestart, open je vaak als eerste een zakelijke rekening. Het openen van een rekening voor jouw bedrijf klinkt wellicht lastig, maar kan binnen een paar tellen worden geregeld. Het is wel belangrijk dat je jezelf eerst even goed inleest. Zo bekijk je de voorwaarden van de verschillende banken en vergelijk je de tarieven. Daarnaast wil je graag als ondernemer dat je een zakelijke rekening afsluit bij een modern bedrijf. Jij wilt groeien, dus je verwacht dat de bank met jou meegroeit! Waar let je op als je een nieuwe rekening voor jouw bedrijf gaat openen? Is het eigenlijk verplicht? Drie tips om je goed op weg te helpen! Snel verschillende banken met elkaar vergelijken? Klik hier voor meer informatie!

Wat is een zakelijke rekening en is dit verplicht?

Een zakelijke bankrekening is een rekening die de bedrijfseigenaar helpt zakelijke transacties gescheiden te houden van persoonlijke financiën.  Dit helpt bedrijfseigenaren hun uitgaven bij te houden, hun cashflow te beheren en het gemakkelijker te maken om belastingverplichtingen te berekenen. Een zakelijke rekening voor jouw bedrijf heeft veel voordelen. Zo heb je altijd een goed overzicht van je inkomsten en uitgaven als bedrijf, krijg je een eigen pinpas en toon je echt aan dat je ambitieus met het bedrijf bezig bent. Als eenmanszaak (ZZP’er) of VOF ben je niet verplicht om een aparte zakelijke rekening te openen. Toch wordt dit altijd aangeraden, omdat vrijwel alle ondernemers het vervelend vinden als de privé inkomsten en uitgaven en zakelijke inkomsten en uitgaven door elkaar heen lopen.

Drie tips waar je op moet letten bij het openen van een zakelijke rekening

Het openen van de rekening is erg eenvoudig en kan bij sommige banken zelfs al online worden geregeld. Bij andere banken maak je een afspraak op het bankkantoor. De rekening kan vaak meteen worden geopend. In sommige gevallen duurt het enkele werkdagen voordat je kan starten met je rekening. Hieronder bekijk je onze drie tips voor het openen van een rekening voor jouw bedrijf.

Moderne bank
Bij een moderne bank kun je veel online regelen.

Kijk naar de voorwaarden

Elke bank heeft eigen voorwaarden. Let ook goed op de voorwaarden die aan de privébankrekening zijn gekoppeld. Bij sommige banken mag je helemaal geen privérekening gebruiken voor zakelijke transacties. Dan is het openen van een zakelijke rekening toch wel heel erg handig!

Bedenk voor jezelf wat jij belangrijk vindt bij een bank. Wil je snel een rekening openen? Dan kun je bij veel moderne banken online een aanvraag indienen! Ontvang je veel zakelijke betalingen uit het buitenland? Kies dan een bank waarbij verschillende valuta kosteloos (of tegen lage kosten) worden omgeruild naar euro. Wil je liever de eerste maanden zo goedkoop mogelijk bankieren als bedrijf? Dan zijn er banken waarbij je de eerste 6 maanden gratis bankiert! Daarnaast zijn er ook banken waarbij je groen kan bankieren wegens de focus op duurzaamheid. Wat vind jij belangrijk als je een rekening gaat openen?

Vergelijk de tarieven

Net zoals bij internet, telefonie, gas, water en licht, loont het écht om de aanbieders van zakelijke rekeningen met elkaar te vergelijken. Er zijn diverse goede vergelijkingswebsites in Nederland. Zo kun je bij Ubari alle zakelijke rekeningen van alle banken met elkaar vergelijken. Zo vind je altijd de zakelijke bank die het beste bij je past. De tarieven per bank verschillen soms enorm. Even snel een vergelijking maken is daarom wel zo prettig.

Hoe modern is een bank?

Veel banken hebben een log en stoffig imago. Dit soort banken claimen zelf erg modern te zijn, maar dat valt best tegen. Tijdens je zoektocht naar een nieuwe bank kun je de factor modern meenemen in de afweging. Een moderne bank biedt bijvoorbeeld veel diensten online aan, biedt hulp op afstand en houdt zich bezig met duurzaamheid en sociaal bankieren. Modern bankieren is een term die gebruikt wordt als tegenhanger van het traditioneel bankieren.

Voordelen van een aparte rekening voor jouw bedrijf

Een eigen zakelijke rekening voor je bedrijf heeft enorm veel voordelen. Hieronder zie je een opsomming van deze voordelen:

  • Kosten voor een bedrijfsrekening kun je aftrekken van de belasting
  • Betaalverzoeken verstuur je namens je bedrijf en niet als privépersoon
  • Op deze manier toon je veel meer ambitie en kom je zakelijker over
  • De boekhouder (zelf of iemand inhuren) kan eenvoudig de transacties bekijken, zonder eerst de privétransacties te filteren.
  • Het is veel overzichtelijker
  • Je krijgt een eigen pinpas en/of creditcard voor je bedrijf, op de naam van je bedrijf

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.

Reacties zijn gesloten.