4 beste soorten speciaalbier

Speciaalbier

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Houd je wel van een speciaalbiertje op zijn tijd? Het is heerlijk om jezelf hier af en toe mee te verwennen. Maar welke soorten speciaalbier zijn nu eigenlijk het lekkerst en moet je zeker geprobeerd hebben? In dit artikel bespreken wij de vier beste soorten speciaalbier.

IPA bier

Wereldwijd een van de meest gedronken soorten bier: IPA bier. Het speciale aan dit bier is dat het meer hop bevat dan andere soorten speciaalbier, waardoor het een wat bittere smaak heeft. Tegelijkertijd heeft het wel een zoetere geur en die combinatie maakt het bier zo verrassend! Het alcoholpercentage van IPA bier is meestal ook wat hoger dan de alcoholpercentage van andere biersoorten.

Blond bier

Een bekend soort speciaalbier in Nederland (en zeker in België) is blond bier. Dit biersoort wordt voornamelijk in België gebrouwen. De kleur van deze drank is goudgeel, vandaar ook de naam ‘blond bier’. Verder heeft het bier een dikke schuimkraag en een soepele smaak. Wil jij deze drank bestellen en proberen? Doe dat dan op een zomerse dag, want dan smaakt blond bier het lekkerst!

Quadrupel

Bij de meeste mensen is Dubbel en Tripel bier wel bekend. Deze twee biersoorten worden gebrouwen in België en zijn in Nederland erg populair. Er is echter nog een variant op deze biersoorten, namelijk Quadrupel bie

r. Dit is nog net wat zwaarder en het alcoholpercentage is ook hoger. Dat komt doordat dit speciaalbier wordt gebrouwen met meer graan dan andere biersoorten. Quadrupel bier heeft een wat bittere smaak en vaak ook wat kruidig door de toevoeging van extra ingrediënten.

Saison bier

Saison bier werd in het verleden speciaal gebrouwen voor het oogstseizoen. De seizoensarbeiders konden hier dan heerlijk van genieten. Inmiddels is dit bier het hele jaar door verkrijgbaar, maar het heeft wel de naam ‘Saison bier’ gehouden. De smaak is zowel hoppig als fris. Veel brouwers voegen ook extra kruiden toe aan dit bier, waardoor het vaak ook kruidig smaakt. Saison bier valt meestal wel op door de amberkleurige kleur.

Waar kun je goedkoop speciaalbier bestellen?

Speciaalbier is nu eenmaal duurder dan gewoon bier. Toch kun je soms wel relatief goedkoop bier bestellen, als je let op de aanbiedingen. Online kun je zoeken naar aanbiedingen van speciaalbier. Vervolgens kun je dit via een webshop bestellen of even naar de supermarkt of speciaalzaak gaan.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.