4 tips om een upgrade aan je keuken te geven

keuken

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wanneer je interieur lang hetzelfde is, kan het gaan vervelen. Zo kan je het gevoel krijgen dat je toch wel zin hebt in wat vernieuwing. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de keuken. Je bent immers dagelijks in deze ruimte te vinden. Begint jouw keuken jou een beetje te vervelen en zou je graag wat vernieuwing willen zien? Dan hebben wij in dit artikel een aantal tips voor jou zodat jij jouw keuken een upgrade kan geven.

Vervang apparaten

In de keuken staan natuurlijk meerdere apparaten die je vaak gebruikt. Denk aan de oven, een magnetron, het gasfornuis, de koelkast en vaatwasser en misschien heb je wel een airfryer. Wanneer je dit apparatuur al een langere tijd in je keuken hebt staan, kan je keuken er verouderd uit komen te zien. Daarom stellen wij voor om na een lange tijd toch eens het apparatuur te verwisselen! Heb je altijd een gasstel gehad? Denk er dan over na om een inductieplaat te installeren. Zo kun je niet alleen profiteren van de nieuwste technologie, maar zal je keuken er ook vernieuwd uit komen te zien. 

Vervang de kraan

Verder kan je altijd de kraan vervangen. De kraan is iets dat je vaak in je keuken gebruikt, en met een nieuwe kraan zal je dan ook vaak opmerken dat je keuken een upgrade heeft gehad. Denk bijvoorbeeld aan een Quooker kraan, waarmee je binnen een paar tellen een kop vol kokend water hebt. Verder kun je altijd nieuwe kraan onderdelen kopen zodat je jouw huidige kraan toch een vernieuwde uitstraling kan geven.

Verander de verlichting

Een ander punt waar je je keuken een upgrade op kunt geven, is de verlichting. Verlichting heeft namelijk een erg grote invloed op de sfeer in je keuken. Hang een nieuwe kap om de huidige lamp, of breng een groot verschil aan om de grote lamp weg te halen en in plaats daarvan verschillende kleine spotjes in het plafond te installeren. Spotjes geven immers vaak ook een moderne uitstraling, en zullen je keuken dan ook een vernieuwd uiterlijk geven.

Vernieuw de achterwand

En als laatste, kan je natuurlijk de achterwand in je keuken vernieuwen. Zo kun je de muur simpelweg een nieuw kleurtje geven, maar je kan ook altijd voor iets nieuws gaan zoals mozaïek of misschien wel een krijtbord dat je maakt met verf. Zo zijn er verschillende manieren waarop jij de achterwand in jouw keuken kan vernieuwen.
Met nieuwe apparaten, bijvoorbeeld nieuwe Damixa onderdelen voor de kraan, nieuwe lampen en een nieuwe achterwand, geef jij jouw keuken een nieuwe look.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.