ArcheAge guide: Miljoenen aan gold (goud) verdienen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

ArcheAge is een online RPG die je met miljoenen mensen wereldwijd kunt spelen. Je kunt het spel gratis downloaden op besturingssystemen van Microsoft Windows. In deze game is het hebben van gold, de in-game valuta van ArcheAge online, erg belangrijk. Zonder goud kun je weinig bereiken in het spel en zal het moeilijk zijn om jouw karakter te laten groeien. Gold kun je kopen via online winkels zoals Goldah en Hoagold en Zamgolds. Al is het veel leuker om zelf geld te verdienen! Hoe kun je makkelijk (en snel) ArcheAge gold verdienen zonder zelf ook maar een euro neer te leggen

Wat is ArcheAge

ArcheAge valt onder het genre MMORPG’s (Massively Multiplayer Online Role-Playing Games) en is ontwikkelt door de Koreaanse ontwikkelaar Jake Song (voormalig werknemer van het bedrijf Lineage) en zijn eigen bedrijf, XL Games. Het spel is uitgekomen in Korea op 15 januari 2013 in Korea en op 16 september 2014 in Noord-Amerika en Europa. In het online spel, dat wereldwijd door miljoenen mensen gespeeld wordt, speelt je in een wereld zonder zones en bekijk je het personage in de first- of third person view. Het spel is gebaseerd op het verhaal uit het boek The ArcheAge Chronicals van de Koreaanse auteur Jean Min-hee.

Goud (gold) in ArcheAge online

Zonder goud kun je weinig in ArcheAge. Het bezitten van veel gold is van groot belang om nieuwe spullen aan te schaffen en om meer gold te krijgen door te investeren. Gold wordt op vijf manieren in het spel gebracht vanuit het niets. Andere manieren hebben te maken met het ruilen tussen spelers zelf. Op de volgende manieren wordt er goud gecreëerd:

  • Coinpurses (portemonnees)
  • Quest rewards (beloning voor het voltooien van missies)
  • Vendoring items (verkopen van items)
  • Tradepacks (items brengen naar een specifieke locatie)
  • Fishing (met de hengel vissen)

Manieren om gold te verdienen

De termen die gebruikt worden in dit artikel zijn voornamelijk in het Engels. ArcheAge kan namelijk niet het Nederlands gespeeld worden. Ook wordt er vaak gesproken over een ‘k’ goud. In dit geval betekend een k 1000 gold. Op de volgende manieren kun je, vaak gemakkelijk en snel, miljoenen in-game geld verdienen:

Quests voltooien

De beloning voor het succesvol afronden van een quest (missie) is niet heel erg groot, maar kan wel voor een redelijk stabiel inkomen zorgen als je er meerdere voltooid. Voornamelijk als je net begint met ArcheAge is het raadzaam om zoveel mogelijk quests te volgen. Vaak kom je meerdere soorten monsters tegen die in sommige gevallen ook waardevolle items als coin purses laten vallen die je later weer voor veel gold kunt doorverkopen.

Farming, cultivating en crafting

In het spel kun je tientallen skills (vaardigheden) uitvoeren met je karakter. Uit deze skills kun je onder andere farming, cultivating en crafting kiezen. Zo kun je meerdere soorten dieren verzorgen om later weer door te verkopen. Spelers die zelf totaal geen zin hebben om hier tijd in te investeren zullen jouw spullen voor een zeer hoge prijs kopen. Lees je van tevoren goed in welke dieren het meeste opleveren.


Planting

Voordat je met het planten van diverse soorten planten en fruit gaat beginnen heb je wel wat gold nodig. Je moet namelijk een aantal spullen zelf aanschaffen zoals zaden (seeds). Er is geen soort plant of fruit dat altijd veel oplevert. Je moet goed kijken naar de vraag en aanbod in de Auction House. Hier kun je zien welke items er op dat moment het meeste opleveren. Spelers kopen ze dan voor veel geld over.

Vissen
Een andere manier om snel veel geld te verdienen is door te gaan vissen. Fishing levert namelijk veel geld op omdat veel spelers hier geen tijd in willen steken, maar soms wel de items nodig gaan hebben voor quests of andere redenen. Een hengel (rod) kun je zelf in het crafting station maken en het aas in de vorm van wormen kun je gemakkelijk vinden als je ook aan tuinieren doet.

Handelen, trade packs

Trade packs zijn de beste manier om snel veel goud te verdienen in ArcheAge. Zodra je level 10 bereikt kun je de eerste quest volgen die met trading te maken heeft. Je moet een trade pack maken en afleveren in een specifiek gebied. Des te verder weg je de trade pack aflevert, hoe meer gold je ervoor zult krijgen. Dit handelssysteem is de basis van het spel ArcheAge en is dan ook niet vreemd dat je hiermee het meeste mee kunt verdienen.

Stelen en piraten

Als je geen zin hebt om zelf hard te werken voor je geld, kun je altijd spullen stelen van andere spelers. Sommige farms die gebouwd zijn openbare plekken kun je ‘looten’ of leeghalen. Je kunt ook in speciale PvP zones (Player-versus-Player) andere gamers aanvallen en spullen stelen. Daarnaast kun je ook op de zee in een boot als piraat spullen veroveren van andere karakters. Pas wel op! Als je gepakt wordt krijg je een bounty op je hoofd en kan het zo zijn dat je een tijd in de gevangenis door moet brengen.

Jester’s Coinpurses

Deze portemonnees zijn het duurste in ArcheAge. Als je een monster tussen level 40 en 50 verslaat is de kans erg groot dat hij een coinpurse laat liggen voor je. Zodra je dus een hoog level hebt bereikt is het goed om eens een sessie lang monsters van dit level te verslaan. Een coinpurse openmaken kost 5 labor en je vind daar 100% zeker kleine hoeveelheden silver. Ongeveer 5-7 silver zit in standaard in iedere jester’s coinpurse. Daarnaast maak je ook kans om extra wapens, shards, crystals en andere waardevolle items te vinden.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.