Citrien, een kristal tegen kwade gedachten

Citrien werking

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Citrien is een kristal met een kenmerkende citroenachtige gele kleur. Al in de Middeleeuwen werd dit kristal gebruikt om de geneeskrachtige werking. Zo werd de steen door het leger van Julius Ceasar gedragen om ze te beschermen. Tegenwoordig wordt citrien onder andere ingezet bij leverproblemen, kwade gedachten, lichte vorm van diabetes en om het zenuwstelsel te versterken. Daarnaast wordt citrien gepolijst om in sieraden verwerkt te worden.

Geschiedenis

De citrien was tot de Middeleeuwen niet zo zeldzaam als nu. Al in het leger van Julius Ceasar werd deze steen al op het borst gedragen als sieraad en om de helende krachten. De mensen dachten dat het hun leven kon redden als ze de steen op de juiste manier zouden dragen. Citrien staat dus al sinds jaar en dag bekend als een beschermende steen. De oude Romeinen gebruikten de steen echter om in sieraden te verwerken. Tussen de wereldoorlogen in werden grote brokken van citrien verwerkt tot sieraden met een Art Deco tintje. Deze werden gedragen door enkele grote Hollywoordsterren waaronder Joan Crawford.

Geneeskrachtige werking

De geneeskrachtige werking van edelstenen en mineralen zijn wetenschappelijk bewezen, als de klachten niet binnen enkele dagen verdwijnen of u twijfelt, dient u ten aller tijden een arts of deskundige te raadplegen. De volgende helende krachten de kristal citrien zijn bekend:

Versterkt zenuwstelsel

Het zenuwstelsel bestaat uit de hersenen, de zenuwen in je lichaam en het ruggenmerg. Om dit zenuwstelsel te stimuleren kunt u citrien op de blote huid dragen. Dit mag eventueel aan een ketting als hanger zijn.

Concentratievermogen

Als u zich op een enkel ding concentreert, negeert u andere zaken die hieromheen spelen. Als dit vermogen om te concentreren enigszins verstoord is kunt u het kristal citrien dragen op de blote huid. De trillingen van het kristal werken positief op het vermogen om te concentreren.

Stofwisseling

De stofwisseling wordt ook wel het metabolisme genoemd. Dit betekent verandering of omzetting. De stofwisseling in het menselijk lichaam zorgt er onder andere voor dat de voedingsstoffen die wij binnen krijgen op de juiste manier worden verwerkt. Bij een snelle of trage stofwisseling kunt u citrien direct op de huid dragen.

Winderigheid

Zodra er overmatig gas vormt in het darmstelsel kan deze lucht er via de anus worden losgelaten. Bij winderigheid kunt u citrien dragen op de huid. Bij voorkeur kan de steen op de chakra ‘zonnevlecht’ worden gelegd. Deze vindt u rechts van de navel. U kunt de citrien voor twintig minuten op deze plek neerleggen.

Lichte vorm diabetes

Diabetes heet ook wel suikerziekte. Bij milde vormen werkt de trilling van het kristal positief als u deze voor een half uur op de chakra ‘de zonnevlecht’ neerlegt. Dit kunt u iedere avond herhalen. Let op: diabetes is niet geschikt voor zelfbehandeling. Inzet van edelstenen, kristallen en mineralen kunnen positief werken naast een reguliere medische behandeling.

Leverproblemen

Als uw lever slecht of onvoldoende werkt kunnen er veel klachten ontstaan. Onder deze klachten vallen onder andere vermoeidheid en geelzucht. Citrien kunt u op de plek van uw lever opleggen om een positief resultaat te verkrijgen

Boze en kwade gedachten

Al sinds de Middeleeuwen wordt de steen gebruikt om boze en kwade gedachten te weren. Citrien kan met een klein kettinkje als hanger direct op de huid gedragen worden. Zoek in eerste instantie echter hulp van een deskundig psycholoog als de gedachten niet meer onder controle gehouden kunnen worden of als deze gedachten depressie of groot verdriet kunnen veroorzaken.

Vindplaats, kleur en handel

Het kristal citrien wordt voornamelijk gevonden in de landen: Brazilië, Verenigde Staten, Madagaskar en de Sovjet-Unie. Daarnaast worden ze in mindere mate gevonden in Spanje en Frankrijk. De naam citrien komt van het woord citroen, dit komt omdat de kleur citroengeel tot goudbruin het meeste voorkomt. Bijna alle exemplaren zijn ze doorzichtig. Het kristal wordt gepolijst om als sieraad gedragen te worden, om op te leggen of om in de hand te houden.

Ontladen en opladen

Nadat u de steen hebt gebruikt voor de geneeskrachtige werking moet de citrien worden ontladen, omdat de negatieve energie de steen moet verlaten. De steen kunt u voor vijf minuten onder koud stromend water afspoelen. Het water mag zeker niet te warm zijn, omdat er anders scheuren of barsten in de steen kunnen ontstaan. De steen daarna weer opladen kunt u op de volgende manieren doen:

  • Een nacht in het maanlicht neerleggen (mag achter glas)
  • Een dag in zonlicht neerleggen
  • In een cluster van bergkristal neerleggen voor een nacht

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.