Clearblue Digital zwangerschapstest met conceptie indicator

Clearblue

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wanneer de menstruatie uitblijft, kan dit een teken zijn van een zwangerschap. Om dit zelf na te gaan kunt u dit thuis testen. Het voordeel van thuis testen is dat u deze zwangerschapstest in nabijheid van uw partner, vriend of vriendin kunt doen. Wanneer u de Clearblue Digital zwangerschapstest gebruikt kunt u niet alleen zien of u zwanger bent maar wordt ook aangegeven hoe ver de zwangerschap gevorderd is. Vanaf de eerste dag dat de menstruatie zou moeten komen is de test voor 99% nauwkeurig. De test is eenvoudig in gebruik maar lees altijd eerst zorgvuldig de bijsluiter voor gebruik.

Waarom een zwangerschapstest?

Het uitblijven van de menstruatie kan een teken zijn van een zwangerschap. Met behulp van een zwangerschapstest kan een vrouw bepalen of zij zwanger is of niet. Deze testen kunt u online bestellen en zijn te koop bij de apotheek en drogist. Bij de Zwangerschapstest wordt meestal gebruik gemaakt van het hormoon humaan chorion gonadotrofine. Dit hormoon wordt tijdens de zwangerschap door de placenta geproduceerd. Bij niet zwangere vrouwen is dit hormoon niet meetbaar in de urine. Door het testen van de urine kunt u nagaan of u zwanger bent of dat het niet het geval is.

Clearblue Digital

De Clearblue Digital zwangerschapstest met conceptie indicator werkt heel nauwkeurig. De test geeft niet alleen aan of u zwanger bent maar ook hoelang u al zwanger bent. Gerekend van de dag waarop de menstruatie normaal gesproken zou beginnen is de Clearblue Digital zwangerschapstest voor 99% nauwkeurig

Hoe werkt de test?

U kunt van af de dag dat de menstruatie zou moeten beginnen op elk tijdstip van de dag de zwangerschapstest doen. Echter wanneer u de test in de ochtend doet is het belangrijk om dan de eerste urine van de dag te gebruiken.
Dit om een nauwkeurig resultaat te krijgen. Drink niet te veel vloeistoffen voordat u de test begint.

Wanneer u met de test begint moet de verpakkingsfolie en het blauwe kapje verwijderd worden. Begin voor het beste resultaat gelijk nadat u de verpakking geopend hebt met de test. U kunt het staafje op twee manieren gebruiken namelijk: In de urinestraal houden of de urine in een schoon en droog potje opvangen.

In de urine straal:

Houd het absorberende uiteinde van het staafje 5 seconden in de urinestraal. Let er wel op dat u het staafje omlaag in de urinestraal houdt. Het digitale zwangerschapsteststaafje mag verder niet nat worden. Houd het absorberende uiteinde van het staafje naar beneden gericht in de opgevangen urine. Houd het staafje voor maximaal 20 seconden in deze positie.

Resultaat

Wanneer u een van beide manieren gedaan heeft houd u het zwangerschapsteststaafje met het uiteinde omlaag vast. U kunt ook het staafje plat neer leggen. Het absorberende uiteinde van het staafje mag tijdens het testen nooit omhoog wijzen. Wacht 3 minuten voor het resultaat u ziet tijdens het wachten een knipperend zandlopersymbool. Wanneer het knipperen, stopt ziet u het resultaat verschijnen. Een + teken betekent dat u zwanger bent. Een – teken dat u niet zwanger bent. Het resultaat van de test kunt u ongeveer 24 uur lang op het schermpje van het zwangerschapsteststaafje blijven zien.

Kunt u de test doen na meer dan 6 weken na de bevruchting?

Wanneer u de test meer dan 6 weken na de bevruchting uit zou voeren, kan de conceptie-indicator een verkeerde uitslag geven. Dit komt omdat de concentratie van het hormoon HCG (humaan chorion gonadotrofine) in de urine hoger is dan net na de bevruchting. De test kan geen goede schatting geven van de tijd die verstreken is na de bevruchting.

Zwanger en dan?

Als u zwanger bent kunt u naar de huisarts -of een verloskundigenpraktijk bellen. Sommige huisartsen verwijzen direct naar een verloskundige terwijl anderen het willen weten dat u zwanger bent. U kunt meestal tussen de 8e en 12e week van de zwangerschap terecht voor een eerste afspraak bij de verloskundige.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.