Dag 6: Challenge “Eet als een Victoria’s Secret model” (makkelijk en snel)

Victorias secret model challenge eten veganistisch

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In de challenge “Eet als een Victoria’s Secret model” heb ik veel maaltijden gegeten die best wat voorbereiding vergden. Deze week had ik alle tijd om de maaltijden te maken maar die tijd heb ik natuurlijk niet altijd. Vandaag heb ik een dagje makkelijker gegeten. Wat eten topmodellen nou als ze weinig tijd hebben om te koken, bijvoorbeeld als ze aan het reizen zijn? Sommige supermodellen bereiden hun eten van tevoren voor en sommige modellen zullen gezonde sapjes en maaltijden onderweg halen. In deze blog vind je geen linkjes naar recepten. Dit zijn snelle en makkelijke recepten met vetten, eiwitten en koolhydraten.


Ontbijt

Als ontbijt heb ik zelfgebakken wafels gegeten, met als ingrediënten 100 ml water, 50 gram havermout, 1 ei, 1 banaan en een halve theelepel bakpoeder. De ingrediënten heb ik in de blender gedaan en daarna in de wafelmaker voor een minuut of 7. Als topping heb ik hüttenkäse gebruikt en wat frambozen en blauwe bessen. De wafels zien er “ongezond” uit maar bevatten ongeveer dezelfde ingrediënten als een gemiddeld havermoutontbijt van een model. Een echte traktatie met vooral koolhydraten en eiwitten, die geven je een hoop energie zodat je de ochtend zonder trek doorkomt. Deze wafels kan je ook makkelijk van tevoren maken zodat je ze mee kan nemen naar je werk.

wafels

Lunch

Als lunch eet ik drie rijstwafels met een hele avocado en wat peper en zout als beleg. Daarbij drink ik een shake met eiwitten. De shake die ik maak is de veganistische chocolade proteïne shake. Je zou de shake thuis alvast kunnen maken of hem op je werk maken in een kleine blender die meteen een drinkglas is. Natuurlijk kan je ook in de supermarkt een eiwitshake halen, zoals de shakes van Vifit, of light chocolademelk. Deze maaltijd bevat vooral goede vetten en eiwitten en weinig koolhydraten.

rijstwafels met avocado

Avondeten

Voor het avondeten eet ik een makkelijke maaltijd die snel klaar is. Ik heb een zoete aardappel geschild en in frietjesvorm gesneden. Deze frietjes heb ik bestrooid met paprikapoeder, zeezout en wat olijfolie. Daarna heb ik ze op 220 graden in de oven gedaan voor ongeveer 45 minuten, op de helft van de baktijd heb ik ze even gedraaid.
Terwijl de frietjes in de oven zaten heb ik de rauwkost gesneden en een dressing gemaakt van tahin en citroensap. Deze maaltijd bevat koolhydraten, vitaminen en gezonde vetten door de tahin.

avondeten

Snacks

Tussendoor eet ik nog een stuk fruit en een handje amandelen.

Bekijk hier dag 7 van de challenge “Eet als een Victoria’s Secret Model”