Deel 2: vrijgekomen domeinnamen + (affiliate) inkomen ideeën

Domeinnamen vrijgekomen deel1

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In deel 1 heb ik een aantal leuke vrijgekomen domeinnamen – vers uit quarantaine – bekeken en hier leuke verdienmodellen bij gegeven. Sommige domeinnamen hebben de potentie om uit te groeien tot echte fulltime projecten. In deel 2 van de vrijgekomen domeinnamen en affiliate niche-ideeën zitten ook een aantal pareltjes. Ik bekijk vrijwel dagelijks domeinnamen die uit quarantaine zijn gekomen of die nog vrij zijn. Soms vind ik hier leuke projecten voor mezelf tussen, maar meestal heb ik er geen tijd voor. Ga jij er mee aan de slag? Registreer de domeinnaam en sla je slag!

Opleidingenweb.nl

Vrijgekomen: 18 juni 2020
Eerste registratie: 2005
Backlinks: twee backlinks: Webwiki.nl en forum.girlscene.nl. Niet noemenswaardig dus.

Beschrijving: Veel Nederlanders doen opleidingen naast hun baan of om aan een baan te komen. OpleidingenWeb kan een platform worden waarop je opleidingen vergelijkt, schrijft over diverse opleidingen en vergoedingen vanuit de werkgever. Je kan er zelfs een leuke persoonlijkheidstest in de vorm van een quiz bij ontwikkelen: “Welke thuisopleiding past bij mij?”. Als resultaat geef je cursussen en opleidingen die bij de persoon passen. Zo bied je echt goede informatie en kun je er zelf heel leuk mee verdienen.

Verdienmodel: De affiliatevergoedingen in de opleidingen niche zijn gigantisch. Gemiddelde commissie ligt tussen de €35 – €50 per opleiding die je verkoopt. Een pareltje voor de beginnende en gevorderde affiliate marketeer!

Zondaguitje.nl

Vrijgekomen: 19 juni 2020
Eerste registratie: 2007
Backlinks: Eén enkele link volgens Ahrefs: zondag.links.nl. Wel meteen een hele relevante link, maar het gaat je niet echt op weg helpen.

Beschrijving: Zondag is de dag dat de meeste Nederlanders vrij zijn en zich afvragen “Wat ga we op deze zondag doen?” en “Welk uitje gaan we op zondag ondernemen?”. Je kan een hele leuke website maken in de vakantie/uitjes niche, waarin je leuke uitjes beschrijft die op zondag open zijn.

Verdienmodel: Er zijn diverse geschikte affiliates in deze niche. Zo kun je het zoeken in de hoek van ticketverkopers voor diverse attracties of deals sluiten in diverse grote steden bij toeristische attracties. Deze website is iets minder geschikt voor de beginnende affiliate marketeer, omdat de verdienmogelijkheden iets minder voor de hand liggen en er geen product direct aansluit.

HollandGolf.nl

Vrijgekomen: 15 juni 2020
Eerste registratie: 1999 (!!)
Backlinks: Eén link van een etiquette website die verwijst naar golf etiquette.

Beschrijving: Golf is een prachtige sport waar ook nog eens veel geld in omgaat. Denk bijvoorbeeld aan alle spullen die je als golfer moet kopen. Daarnaast kun je diverse golfclubs in Nederland aanschrijven om te adverteren in jouw toplijsten. De domeinnaam HollandGolf stamt uit 1999 en is echte en pareltje in de golfbusiness.

Verdienmodel: Affiliatemogelijkheden genoeg, want er zijn enorm veel gerelateerde golfproducten die je kan promoten. Ook kun je golfcursussen promoten, aan Adsense verdienen en golfverenigingen aanschrijven of ze willen samenwerken. Je zou ook wat kunnen doen met reviews over golfhorloges.

OrthoWinkel.nl

Vrijgekomen: 17 juni 2020
Eerste registratie: 2007
Backlinks: vier links, waaronder van sportvoeding.jouwverzamelaar.nl, www.warriorsforhealth.com/k2-aderverkalking.html en www.flunky.nl/project/orthowinkel/

Beschrijving: OrthoWinkel is de plek waar je spullen kan vinden voor orthopedische doeleinden. Denk hierbij aan braces en orthopedische hoofdkussens. Kijk eens hier in Google Shopping naar de mogelijkheden qua producten. Je kan als affiliate eenvoudig deze markt bestormen met deze website. De domeinnaam is ooit kort in gebruik geweest door een echte Orthopedische webwinkel.

Verdienmodel: Bloggen over orthopedische medische producten en hier relevante affiliateproducten bij tonen. Je kan er ook een grote affiliate webwinkel van maken en in de toekomst zelfs nadenken over eigen voorraad. Enorm veel mogelijkheden met deze korte orthopedische domeinnaam uit 2007 met een positief verleden.

Handelen in drie-karakter domeinnamen

Er zijn enorm veel vrije domeinnamen met drie karakters. Helaas zijn alle premium domeinnamen van 2 en drie letters allang bezet. Toch zitten er een aantal gave domeinnamen tussen, met wel een cijfer erin, die een leuke betekenis kunnen hebben. De afgelopen 48 uur zijn vrijgekomen:

  • 44u.nl
  • Cb6.nl
  • 9tv.nl

Dit soort domeinnamen zijn (nog) niet zeldzaam, maar -aangezien er weinig mogelijkheden zijn van drie letters/cijfers- zal dit in de toekomst anders zijn. Je kan investeren in dit soort domeinnamen of 3 karakter domeinnamen vinden die een betekenis hebben en deze verhandelen en doorverkopen.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.