Deel 4: vrijgekomen domeinnamen + (affiliate) inkomen ideeën

Domeinnamen vrijgekomen deel1

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ik bekijk dagelijks, soms tijdens werktijden elk uur, de vrijgekomen domeinnamen. Dit zijn domeinnamen die net uit quarantaine komen en die niet door bedrijven direct gekaapt zijn. Er zitten regelmatig hele mooie domeinnamen tussen. Ik heb voornamelijk interesse in .nl domeinnamen, maar heel soms maak ik een uitstapje naar .be. Toch ben ik zelf fan van een .nl domeinnaam als de website in het Nederlands is. Een .com trekt mij (vooralsnog) iets minder als domeinnaam voor een Nederlandstalige website. In deel 1, deel 2 en deel 3 heb ik al een aantal mooie pareltjes gevonden. Sommigen zijn alweer geregistreerd, maar het loopt niet altijd storm. Misschien dat je deze blog pas over een paar maanden leest en dat een van de onderstaande domeinnamen nog vrij is!

opDate.nl

opDate.nl

Vrijgekomen: 7 juli 2020
Eerste registratie: nooit in gebruik geweest
Backlinks: geen backlinks

Heel kort heb ik getwijfeld of ik met deze vrijgekomen domeinnaam aan de slag zou gaan. Wij zijn met ons bedrijfje nog niet actief in de datingniche. Wellicht ooit.  Bij de meeste hostingbedrijven in Nederland kun je een domeinnaam al voor onder de 2 euro per jaar registreren (eerste jaar, daarna vaak duurder). De dating-niche is enorm en de vergoedingen zijn ook torenhoog. OpDate.nl kan een portaal worden van informatie over op date gaan. Je geeft mensen tips en vergelijkt populaire datingwebsites. Daarnaast schrijf je veel informatie over leuke datinglocaties en opties.

Verdienmodel: Daisycon heeft kant-en-klare vergelijkers waarmee je direct datingsites kan vergelijken. Registreert iemand zich via jouw link (affiliate marketing) dan krijg je hier een vergoeding voor.

Moutextract.nl

Vrijgekomen: 7 juli 2020
Eerste registratie: 2014
Backlinks: geen backlinks om mee te starten

Moutextract wordt onder andere gebruikt bij de thuisbrouwers. Wie thuis een lekker biertje wilt brouwen kan daarvoor moutextact gebruiken. Op deze website lees je daar een uitgebreide uitleg van https://www.braumarkt.com/blog/wat-is-moutextract over. Moutextract.nl kan de autoriteit worden op het gebied van bierbrouwen met behulp van moutextract. Er wordt per maand bijna 1000 keer gezocht naar deze exacte term. Met de website pak je ook nog veel zoekresultaten op het gebied van bierbrouwen mee.

Verdienmodel: Als affiliate kun je moutextract aanprijzen en vergelijken van meerdere webshops. Een snelle zoektocht leert dat er voldoende affiliate-partners zijn die dit aanbieden. Op termijn zou je ook een eigen product kunnen ontwikkelen om te verkopen.

Snelinternetten.nl

Snelinternetten

Vrijgekomen: 3 juli 2020
Eerste registratie: 2001
Backlinks: geen backlinks

Als er iets is waar mensen een enorme pesthekel aan hebben… is het wel langzaam internet. Op snelinternetten.nl geef je de bezoeker tips om hun verbinding sneller te maken. Daarnaast vergelijk je diverse internetaanbieders van alles-in-1 pakketten. Ook kun je mensen op afstand – tegen betaling – helpen om hun computer/internet sneller te maken.

Verdienmodel: Daisycon heeft kant-en-klare vergelijkers die je met een paar klikken op je website kan zetten. Ze bieden ook een Alles-in-1 vergelijker (waar helaas Ziggo niet aan meedoet, maar veel andere bedrijven wel). Je pakt een leuke commissie over elke registratie.

AllInclusiveLastMinutes.nl

Vrijgekomen: 8 juli 2020
Eerste registratie: 2002
Backlinks: 2 backlinks (webwiki.nl en wwwindex.net)

Deze website spreekt voor zich. Allinclusivelastminutes.nl is dé vergelijkingswebsite voor last minute vakanties naar hotels met een all inclusive formule. Je kan hiervoor kant en klare vergelijkers van o.a. Tradetracker en Daisycon plaatsen, of een originele insteek verzinnen. Vergelijkers op reisgebied zijn er natuurlijk al voldoende. Ga jij de reiswereld veroveren? Deze website is wel meer geschikt voor de wat meer ervaren affiliate marketeer. De affiliate-reiswereld is dan ook erg competitief.

Verdienmode: Het affiliate verdienmodel van deze website lijkt mij wel duidelijk. Je wordt affiliatepartner van grote reisaanbieders. Per geboekte vakantie ontvang je een kleine commissie.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.