Deze Nederlandse modellen stonden in 2014 aan de top!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Haast iedere vrouw in Nederland heeft er wel eens van gedroomd om te leven als supermodel. Model worden gaat echter niet gemakkelijk en de echte supermodellen in Nederland vallen op één hand te tellen. Je kan meedoen aan programma’s als Hollands Next Top Model om door te breken als supertalent of je moet net het geluk hebben een castingbureau tegen te komen op straat. De bekendste vrouw in het modellenvak is de Nederlandse Doutzen Kroes, maar wie zijn de andere negen enorm populaire modellen die Nederland rijk is? En wat kan jij doen om net zo populair te worden als deze top 10 vrouwen?

De top 10 populairste Nederlandse supermodellen

Deze lijst is samengesteld op basis van wereldwijde aandacht voor de modellen. Een aantal bekende namen zitten er niet tussen, omdat ze vooral in de Benelux in trek zijn

Met stip op 1: Doutzen Kroes

Geboren in Oostermeer op 23 januari 1985. Doutzen Kroes is het meest populaire Nederlandse model van 2014. Na een vakantie besloot ze enkele vakantiefoto’s op te sturen naar een modellenbureau in Amsterdam. Het modellenbureau Paparazzi Model Management zag direct wat in de mooie Doutzen en het duurde niet lang voordat ze modeshows liep voor de grootste merken als Versace, Gucci en Ralph Lauren.

2. Lara Stone

Geboren in Geldrop op 20 december 1983 en nu een terechte nummer twee in deze top 10. Toen ze pas veertien jaar oud was werd ze in het openbaar vervoer van de metropool Parijs ontdekt. Na enkele jaren van minder succes tekende ze een contract bij het prestigieuze modellenbureau Elite. Sindsdien heeft ze modeshows gelopen voor onder andere Louis Vuitton, Prada en Victoria’s Secret. Voor de eerste is ze momenteel het gezicht.

3. Bregje Heinen

Geboren in Borculo op 5 maart 1993 en van beroep model. Momenteel woont ze in New York om daar haar vak uit te voeren. Ze is ontdekt door het modellenbureau Salva Models, maar staat nu internationaal in de meest prestigieuze tijdschriften. Ook is ze het gezicht van het lingeriemerk Victoria’s secret. Zij sluit terecht de top 3 van populaire Nederlandse modellen wereldwijd van 2014 af.

4. Kim Noorda

Geboren in Amsterdam op 22 april 1986 en voert tegenwoordig het vak fotomodel uit. In 2003 is haar carrière begonnen na een gesprek met talenten scout Wilma Wakker. Wilma is bekend van het modellenbureau DNA Model Management. Kim Noorda heeft modeshows gelopen voor onder andere Chanel, Burberry en Dolce & Gabbana.

5. Yfke Sturm

Haar naam wordt nog regelmatig verkeerd gespeld, Storm in plaats van Sturm. Yfke is geboren in Almere op 19 november 1981 en is in 1997 ontdekt nadat ze mee had gedaan aan een Nederlandse versie van Elite model Look. Ze was hiervoor gevraagd door een talent scout van het bedrijf Elite Model Management (een van de bekendste in de modellenwereld). Daarna won ze zelfs de internationale wedstrijd van Elite. Ze heeft gewerkt voor Calvin Klein en Ralph Lauren

6. Iekeliene Stange

Iekeliene is in Nederland geboren op 27 juli 1984 en is naast supermodel ook fotografe. Ze had er vroeger nooit over nagedacht om model te worden totdat ze tot twee keer aan toe werd gevraagd door een modellenbureau om hier toch over na te denken. Sindsdien heeft ze onder andere voor Marc Jacobs, Sonia Rykiel en Chloe gewerkt.

7. Daphne Groeneveld

Geboren in de Randstad, Leiderdorp, op 24 december 1994. Een van de minder bekende modellen van deze lijst. Ze werd ontdekt op 16 jarige leeftijd in 2010 door een onbekend modellenbureau. In datzelfde jaar won ze een prestigieuze titel van het blad Marie Claire. Sindsdien heeft ze onder andere voor de grootmachten Christian Dior en Vogue gewerkt.

8. Cicely Telman

Cicely is een Nederlands model die samen met haar twee zussen de hele wereld over reizen op zoek naar roem en rijkdom. Ze heeft gewerkt voor Hermes en Marc Jacobs. Naast het modellenwerk is ze bezig om haar master te halen in de psychologie. Met een nummer 8 in deze top 10 mag ze heel tevreden zijn!

9. Rianne Ten Haken

Geboren in Lelystad op 7 mei 1986 en ontdekt doordat ze mee heeft gedaan aan de Elite Model Look wedstrijd. Deze heeft ze gewonnen en haar carrière kwam in sneltreinvaart terecht. Met deals met onder andere de Italiaanse Vogue en shows van Versace timmert ze hard aan de weg en naar verwachting zal ze komend jaar hard stijgen op deze lijst.

10. Bette Franke

Last but not least. Bette Franke is geboren op 3 december 1989 in de plaats Heemskerk in Noord-Holland. Zij is net zoals Kim Noorda door de talentenscout Wilma Wakker ontdekt. Haar eerste en belangrijkste modeshow was direct de lenteshow in Milan. Hier hield ze contracten bij onder andere Calvin Klein, Balenciaga en Yves Saint Laurent aan over

Zelf Nederlands populairste supermodel worden?

Een supermodel kun je niet zomaar worden en vergt hard werk en veel aandacht voor je eigen lichaam. Ook moet je moeder natuur mee hebben en de juiste maten bezitten. Een aantal tips op een rij:

 • Meld je aan bij een goed modellenbureau. Doe hier goed onderzoek naar!
 • Zorg voor goede foto’s. Investeer in een fotograaf die staat voor kwaliteit
 • Leer omgaan met afwijzingen en moordende concurrentie onderling
 • Meld je aan voor het programma Hollands Next Top Model
 • Speur het internet af voor castingdagen, missverkiezingen en modellendagen
 • Geef jezelf regelmatig een volledige make-over om te kijken welke stijl het beste bij je past
 • Wees bewust van het eigen lichaam en zet doelen qua gewicht en eten uit
 • Ga naar een goede sportschool waar ze tips kunnen geven over de juiste maten voor modellen
 • Kies wat voor soort model (plus-size, runway, trade show model) je wilt zijn en werk hier naar toe
 • Lees boeken over modellenwerk en doe de oefeningen uit de boeken
 • Wees altijd vriendelijk en aardig als je bij een modellenbureau of modellenbaan bent

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.