Gold Coast: Activiteiten op het water

Gold Coast water Australië

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Gold Coast in de staat Queensland aan de oostkust van Australië is een geliefde bestemming voor toeristen. Jaarlijks bezoeker er meer dan 2 miljoen mensen de attracties en bezienswaardigheden in dit gebied. Omdat Gold Coast aan de kust is gebouwd, zijn vooral de activiteiten op het water erg in trek bij de toerist. Er zijn ook honderden hotels in Gold Coast Australië. Je kunt bijvoorbeeld een tour of excursie boeken om walvissen te bekijken vanaf een boot, een zeiltocht maken, leren surfen en met een jetski over het water scheuren. Een suburb van Gold Coast is Surfers Paradise, een van de populairste plekken voor backpackers in Australië. Wat voor excursies en tours op het water kun je boeken in Gold Coast? Zijn deze tours duur of kun je ook gratis van waterattracties genieten?

Goald Coast aan de kust van Australië

Gold Coast ligt aan de oostkust van Australië. Voor backpackers is deze kant van het land erg populair. Er zijn veel toeristische attracties te vinden en voldoende uitgaansgelegenheden. Dit is aan de westkust een stuk minder. De oostkust van het land is, vergeleken met de rest van het land, dichtbevolkt. Waar je in de Outback soms honderden kilometers kunt rijden zonder iemand tegen te komen, is dit aan de oostkust onmogelijk. Veel toeristen (meer dan 2 miljoen per jaar) verblijven tijdens een rondreis in Australië in Gold Coast of in de suburb Surfers Paradise. Zij slapen in een hotel, hostel, resort, inn, B&B of goedkope camping. Van hieruit verkennen zij de stad en bezoeken ze de vele attracties die het gebied rijk is. Populair zijn de attracties op het water.

Een tour of excursie op het water boeken

Als je op de boulevard van Gold Coast loopt, wordt je na vrijwel iedere stap aangesproken door een vertegenwoordiger van een touroperator. Je kunt bij honderden bedrijven de meest uiteenlopende tours boeken. Vooral aanbieders van activiteiten op het water zal je veel tegenkomen. Je kunt een tour of excursie boeken voor ieder budget. Wil je walvissen gaan spotten? Dan kun je dit goedkoop doen op een grote boot met honderden mensen tegelijk. Je kunt er ook voor kiezen om een luxe en dure cruise te maken waar je op de zee naar walvissen gaat zoeken. Vergelijk alle aanbieders goed en ga niet met de eerste vertegenwoordiger ‘in zee’. Om zeker te zijn dat je een betrouwbare touroperator boekt, kun je ook via een bekend reiskantoor of de lokale VVV een boeking maken.

Wat kun je allemaal doen op en in het water?

De volgende activiteiten zijn het populairst op het water in Gold Coast:

 • Snorkelen
 • Duiken
 • Walvissen spotten
 • Extreme watersporten
 • Surfen en andere sporten met een plank
 • Eilandhoppen
 • Kanoën
 • Kajakken
 • Cruise maken
 • Oceaandieren spotten
 • Safari

Walvissen spotten

Altijd al eens een walvis in het echt willen zien? Aan de kust van Gold Coast leven honderden walvissen in de vrije natuur. Iedere dag, als het weer dit toelaat, vertrekken er op meerdere maatschappijen vanuit de haven, om te zoeken naar walvissen. De meesten bieden een garantie dat je ook daadwerkelijk een walvis te zien krijgt. Is dit niet het geval? Dan kun je de volgende dag gratis met de boot mee.

Met de (zeil)boot

Een zeiltocht kun je in verschillende soorten en maten boeken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een dagdeel op het water te gaan zeilen of om meerdere dagen op een zeilboot door te brengen. Naast het zeilen zelf, ga je vaak ook snorkelen, duiken en de eilanden in de buurt verkennen. Voor ieder budget kun je een geschikte tour vinden met de boot.

Watersporten en extreme sporten

Van rustig op een ‘pedalboard’ staan tot keihard over het water met een jetski gaan. Alle watersporten die je maar kunt bedenken worden aangeboden in Gold Coast. De meeste arrangementen zijn alleen geschikt voor volwassenen. Er zijn echter ook speciale tours voor kinderen met jetski’s. Enkele extreme sporten die worden aangeboden zijn:

 • Jetskiën
 • Parasailen
 • Jet Boating
 • Rit op een speedboat
 • Flyboarden

Duiken en snorkelen

Op 20 minuten vanaf de haven in de stad is er een prachtig koraalrif te vinden. Meerdere touroperators gaan naar dit rif toe. Je krijgt hier de mogelijkheid om vrij te snorkelen of onder begeleiding te duiken. Je kunt gaan zwemmen met grote schildpadden en de meest kleurrijke vissen gaan spotten tussen het koraal. Tip: Des te meer mensen op de boot meegenomen worden, hoe goedkoper de tour is.

Leren surfen

Er zijn meerdere grote surfscholen te vinden in Gold Coast. De bekendste en grootste liggen in de suburb genaamd Surfers Paradise. Je kunt hier een cursus van meerdere dagen boeken voor beginners, gevorderden en experts. Ook is het mogelijk om alleen het materiaal te huren en op eigen houtje te aan surfen. Let wel goed op! Het is niet in alle gebieden toegestaan om vrij te surfen. Als je toch besluit om les te nemen ben je, anno 2015, gemiddeld 100 dollar kwijt voor een privéles en 50 dollar voor les in een groep. Als je meer lessen wilt nemen is het verstandig om een pakket te boeken.

Gratis activiteiten

Naast betaalde tours en excursies zijn er ook een aantal wateractiviteiten die gratis of zeer goedkoop zijn. Voor de volgende activiteiten hoef je (bijna) geen geld neer te tellen:

 • Vissen in de daarvoor bestemde gebieden
 • Stranden van Gold Coast
 • Bodyboarden
 • Wandelingen langs de kust met bewijzering
 • Fietstocht met bewijzering langs de kust

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.

Reacties zijn gesloten.