Een heerlijk smoothie ontbijt met de juiste blender

Kun jij ook zo genieten van een heerlijke vers gemaakt smoothie om de dag mee te beginnen? Dan lijkt een blender alvast een niet mis te verstane investering. Uiteraard bestaan er vandaag de dag diverse soorten blenders waardoor de keuze niet altijd even voor de hand liggend blijkt te zijn. Zo kun je kiezen tussen verschillende formaten, vermogens, uitvoeringen en designs wat, logischerwijze, het uiteindelijke prijskaartje in meer of mindere mate zal bepalen. Benieuwd? Wij zoeken het alvast graag even voor jou uit!

Start de dag met een heerlijk ontbijt!

Heel wat dokters, diëtisten en tal van andere specialisten opperen al jaren dat het ontbijt veruit de belangrijkste maaltijd van de dag is. Zonder ontbijt krijgt je lichaam niet de nodige voedingsstoffen om aan de dag te beginnen waardoor je je na enkele uurtjes al behoorlijk loom en futloos zult voelen, wat uiteraard niet de bedoeling kan en mag zijn. Toch blijkt uit diverse studies en enquêtes dat heel wat mensen het ontbijt overslaan. De redenen daarvoor zijn divers en gaan van tijdsgebrek tot geen zin of het zelfs gewoon vergeten. Toch loont het de moeite om op zijn minst even te focussen op het ontbijt.

En voor wie er nog mocht aan twijfelen, tijdsgebrek kan alvast geen excuus meer zijn. Tegenwoordig kun je namelijk in een mum van tijd een heerlijke smoothie op basis van fruit, groenten, noten en diverse kruidenextracten in elkaar flansen met behulp van de beste blender. Makkelijk, snel en bijzonder voedzaam. Kortom, je hoeft niet aan slaap in te boeten en kunt toch genieten van een heerlijk, voedzaam en bovenal gezond ontbijt. Waar wacht je nog op?

De keuze voor een blender

Dat blenders heel wat mogelijkheden en bijgevolg voordelen met zich meebrengen hoeft alvast niet meer gezegd. Dergelijke keukenapparaten zijn namelijk niet alleen in staat om te mixen, pureren en hakken maar kunnen verder ook, afhankelijk van het type weliswaar, noten malen, ijs crushen en zoveel meer. Kortom, een krachtig allround apparaat dat je zonder twijfel in huis moet hebben.

Bovendien worden de meeste blender apparaten geleverd inclusief een degelijke mengkom met bijbehorend deksel en zijn ze in staat om een ruim vermogen te leveren. Het vermogen, waarmee de kracht van het apparaat bepaald wordt, wordt steevast uitgedrukt in Watt en kan, naargelang het type blender, variëren van zo’n 200 tot maar liefst 2000 Watt. Het spreekt voor zich dat een blender met een ruimer vermogen tot veel meer in staat is ten opzichte van zijn minder krachtige broertje. Wil je dus graag noten, ijs en grotere stukken fruit/ groenten kunnen verwerken, dan is een krachtige blender met ruim vermogen alvast een betere aanbeveling.

Het formaat en de gebruikte materialen

Uiteraard dient niet alleen het vermogen een bepalende factor te zijn in je keuze voor een bepaald type blender maar zullen ook de inhoud en de eventueel gebruikte materialen doorslaggevend zijn. Afhankelijk van het type blender dat je besluit aan te kopen kan het formaat van de mengkan makkelijk variëren van 0,5 tot maar liefst 2 liter of misschien wel meer waarbij de compacte exemplaren bedoeld zijn als zogenaamde “meeneem smoothies”.

Bovendien zullen dergelijke meeneem mengkannen in de meeste gevallen vervaardigd zijn uit duurzaam en makkelijk te onderhouden kunststof. Dit weegt namelijk een pak lichter dan de standaard glazen mengkannen. Echter zullen de glazen mengkannen, die hoofdzakelijk worden aanbevolen voor thuisgebruik, dan weer duurzamer blijken. Glas zal minder de neiging hebben om te gaan verkleuren in de vaatwasmachine en op langere termijn minder krassen nalaten. Kortom, er bestaan wel degelijk diverse mogelijkheden waardoor je heel wat knopen zult moeten doorhakken. Gelukkig zorgt een dergelijke diversiteit ervoor dat er voor elkeen wat wils is!

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.

Plaats een reactie