Een natuurlijk interieur met roze accenten

Een natuurlijk interieur met roze accenten

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Een van de grootste interieurtrends van de afgelopen jaren is de industriële stijl. Stoer met zwarte accenten en karaktervolle natuurlijke materialen. De laatste tijd zie je ook dat er steeds meer aandacht is voor een zachtere stijl in huis. Natuurlijke materialen en kleuren gecombineerd met zachte pasteltinten zoals roze en warme kleuren zoals de trendkleur van dit moment terracotta. In deze blog hebben wij een aantal interieurideeën voor een natuurlijk interieur met roze accenten opgezocht. Hierdoor krijgt jouw woning een zacht en sereen gevoel.

Een natuurlijke en serene basis

Wanneer je begint met een rustige basis die bestaat uit natuurlijke kleuren en materialen kan je jouw interieur eens in de zoveel tijd weer anders afstylen. Kies dan voor andere accessoires (bijvoorbeeld in een andere kleur) en het huis lijkt weer totaal anders!
Een natuurlijke en serene basis creëren kan je doen door te kiezen voor een combinatie van lichte en natuurlijke kleuren zoals wit, beige, ecru, zachte pasteltinten en zand-kleuren. Qua meubels en accessoires kan je kiezen voor materialen zoals hout, marmer, leer, rotan, linnen, velours en nep schapenvachtjes.

Roze accenten in het interieur

Om het interieur zacht en sereen te houden kan je kiezen voor roze accenten in het interieur. Dit hoeft niet zo heftig te zijn als je denkt. Een subtiel roze accent kan juist een perfecte aanvulling zijn in een interieur met veel natuurlijke kleuren en materialen. Maar hoe verwerk je de kleur roze in het interieur? Je kan deze kleur in het interieur verwerken door te kiezen voor kleinere accessoires en bijvoorbeeld een stoel. Kies voor een zachte, pastelachtige roze-tinten, oud roze en terracotta. Met deze tinten wordt de zachte sfeer van het interieur versterkt. En wees maar niet bang dat het tuttig wordt!

Interieur inspiratie

Veel interieurinspiratie kan je vinden op social media kanalen zoals Pinterest, Instagram en YouTube. Zeker Pinterest is ideaal voor het verzamelen van interieurideeën. Je kan de ideeën ordenen in categorieën en subcategorieën. Bekijk hieronder een aantal interieurinspiratie van interieurs met roze accenten erin verwerkt.

Hier koop je roze accenten voor een natuurlijk interieur

Bij verschillende woonwinkels kan je terecht voor mooie roze accessoires en meubels. Wist jij dat de Wehkamp naast een kledingcollectie ook een grote “wonen” collectie heeft?

roze fotolijstje

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.