Fly Drive Corsica? Alles wat je moet weten!

Corsica

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Een fly drive vakantie zorgt ervoor dat je de luxe hebt om in de meeste gevallen, afhankelijk van welke bestemming je kiest, snel op je eindbestemming te geraken. Je reist in comfort, bent niet vermoeid als je aankomt door gefocust met de auto te hebben moeten rijden en het gaat gewoon sneller. Vanaf dat je op je bestemming bent, kan je dan een auto huren en de bestemming naar keuze gaan verkennen. Er zijn veel landen en eilanden die zich perfect voor zo’n vakantie lenen, denk maar aan Corsica, een eiland dat bij Frankrijk hoort!

Waarom naar Corsica?

In de eerste plaats is Corsica een prachtige bestemming om naartoe te gaan. Er zijn tal van mooie bezienswaardigheden en plekjes die een vakantie op het eiland echt wel de moeite waard maken. Bovendien zijn er mooie routes die je kan volgen doorheen het eiland. Er zijn vier vliegvelden op het eiland waardoor je dus kan kiezen waar je land en van eender welke vlieghaven uit, kan je dan het eiland verkennen met de auto. Het eiland biedt voor iedereen wat wils want er is geen gebrek aan prachtige natuur, historie en cultuur. Vervelen zal je je er absoluut niet doen!

Route van Ajaccio tot Bonifacio

Als je op een fly drive vakantie gaat naar Corsica, kan je verschillende routes kiezen om te volgen. Maar een van de mooiste is toch wel die van Ajaccio, de hoofdstad van het eiland tot Bonifacio. Wanneer je van architectuur en historie houdt, kan je in de hoofdstad tal van monumenten en historische gebouwen gaan bezoeken zoals Napoleon zijn ouderlijke huis. Dan reis je verder door naar Calvi waar je heerlijke stranden en rotsen hebt, maar evengoed een mooie stadswandeling kan gaan maken. De grootste haven van Corsica die echt wel de moeite waard is, vind je in het volgende dorp op je route en dat is Bastia. Je kan er genieten van een heerlijk terrasje aan de haven en uitrusten van een leuke dag.

Houd je van natuur? Dan is de volgende stop echt iets voor jou. Het dorpje Corte barst namelijk van de prachtige natuur. Prachtige bergen, uitgestrekte bossen, je vindt het er allemaal. Je kan de klim naar boven maken en wanneer je boven bent, geniet je van een fenomenaal uitzicht. Moe even uitrusten na de klim? Dit kan op een van de mooiste stranden van de wereld en dat is een van de stranden in Porto Vecchio. Als laatste stop kan je dan genieten van Bonifacio, hier kan je nog een laatste stadswandeling doen en de grootste kerk van het eiland bezoeken, de Église Saint Dominique!

Beste reistijd voor Corsica

Wanneer je op vakantie gaat naar Corsica, wil je natuurlijk wel een beetje profiteren van het mooie weer en wat genieten van het zonnetje. Voor iedereen is dit natuurlijk verschillend, maar pak je graag wat zon mee, dan moet je in de maanden april tot en met november gaan. Heb je het graag heel warm, ga dan vooral tijdens juli en augustus want dan is het weer er echt zalig. Wel moet je dan rekening houden met meer drukte, omdat dit het hoogseizoen is.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.