Trainen voor een eerste triathlon

Train voor een eerste triathlon

Heb jij altijd al een keer mee willen doen aan een triathlon? Met een beetje basisconditie zou je aan het eind van de zomer/ het begin van de herfst al aan de start kunnen staan van jouw eerste wedstrijd. Of trommel een aantal vrienden op om gezamenlijk een eigen ontworpen triathlon te voltooien. In deze blog leggen wij uit waar je kan beginnen met het trainen voor een eerste triathlon en waar je goedkope triathlonspullen kunt kopen.

Waar begin je met trainen voor een eerste triathlon?

Wanneer je goed voorbereid aan de start wilt staan van jouw eerste triathlonwedstrijd is het belangrijk om op de juiste manier te trainen. In het boek “The triathletes training bible” vind je alles wat je moet weten over het trainen voor een triathlon. Ook kan je eens een kijkje nemen op de Nederlandse triathlonwebsite Triathlon365. Hier vind je veel informatieve blogs met handige informatie.

Een trisuit kopen

Tijdens een triathlon draag je een trisuit. Dit is een eendelig pak met een dunne zeem. Je kan in dit pak zwemmen, fietsen en hardlopen. Het pak is gemaakt van sneldrogend materiaal. Er zijn mouwloze pakken verkrijgbaar maar ook pakken met korte mouwen. Momenteel vind je op Wiggle een grote sale met triathlonartikelen. Voor een trisuit van het merk Speedo betaal je nu veel minder. Je krijgt minimaal 58% korting op een triathlonpak.

Triathlonschoenen kopen

Voor een triathlon heb je hardloopschoenen en fietsschoenen. Als beginnend triatleet kan je tijdens een kortere triatlon ook fietsen met hardloopschoenen aan. Het merk Asics heeft een speciale schoen ontwikkeld voor triatleten. Dit is de Asics Noosa. Op Wiggle kan je deze speciale triathlonschoen – de Asics Gel-Noosa FF – kopen voor een mooie prijs. Je krijgt op de schoenen tijdens de sale periode maar liefst 64% korting.

trischoenen-1

Bekijk meer sale producten voor jouw eerste triathlon bij Wiggle

De bovenstaande voorbeelden zijn slechts enkele flink afgeprijsde triathlonartikelen die verkrijgbaar zijn in de Wiggle webwinkel. Je kan in deze webwinkel ook terecht voor trainingskleding, wetsuits, fietsschoenen, helmen, speciale triathlonzadels en zelfs triathlonfietsen. Ook speciale voeding voor duursporten kan je tegen mooie prijzen kopen in de Wiggle webwinkel.

Uitgelichte afbeelding: Photo by Quino Al on Unsplash

Plaats een reactie