Google stelt de deadline voor Mobile First indexeren uit

Mobile First Indexing Google deadline 2021

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Google zou per september 2020 de voorrang geven aan mobiele websites. Mobile First Indexing wordt echter uitgesteld. Google heeft de deadline verschoven van september 2020 naar maart 2021. Dit heeft het bedrijf onder andere gedaan wegens de coronacrisis. Een groot deel van de websites is al over op Mobile First Indexing, volgens Google loopt dit percentage op tot 70%. De 100% wil het bedrijf halen in maart 2021.

Wat is Mobile first indexing door Google?

Mobile First Indexing betekent dat Google voornamelijk de mobiele versie van de inhoud gebruikt voor indexering en ranking. Google Search blijft de URL weergeven die het meest geschikt is voor gebruikers (of het nu een desktop- of mobiele URL is) in zoekresultaten. Google is met deze manier van indexeren begonnen op 1 juli 2019 en hoop het af te ronden voor maart 2021. Mobielvriendelijkheid is al geruime tijd een belangrijke factor op het gebied van SEO.

Waarom is mobiele SEO zo belangrijk?

Mobiele optimalisatie zorgt ervoor dat mobiele bezoekers een ervaring hebben die is geoptimaliseerd voor hun mobiele apparaat. Daarnaast houdt een mobiel design rekening met het ontwerp van de site, de sitestructuur, de paginasnelheid en meer om een ​​hoogwaardige mobiele gebruikerservaring te garanderen. Je biedt de bezoeker op jouw website dus echt een meerwaarde. Hij of zij zal langer blijven hangen op jouw website en eventueel doorklikken naar andere pagina’s. Allemaal zaken waar ook Google gelukkig van wordt.  

Nog geen mobiele website? Ga voor 1 maart 2021 over!

Als je websites beheert die nog niet mobielvriendelijk zijn, dan is het zeker de moeite waard om over te gaan op een mobielvriendelijke versie. Een aantal aandachtspunten voor de mobiele versie van de website:

  • Robots metatags op mobiele versie
  • Lazy loading op mobiele versie
  • Zorg ervoor dat primaire inhoud hetzelfde is op desktop en mobiel
  • Controleer uw afbeeldingen en video’s
  • Beeldkwaliteit
  • Alt-attributen voor afbeeldingen
  • Verschillende afbeeldings-URL’s tussen desktop- en mobiele versie
  • Video-opmaak
  • Video- en beeldplaatsing

bron aandachtspunten en inspiratie voor dit artikel: https://searchengineland.com/google-delays-mobile-first-indexing-deadline-to-march-2021-338008)


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.