Het The Voice of Holland Zing & Coach gezelschapsspel

Zelf The Voice of Holland (TVOH) thuis spelen? Dat kan met het The Voice of Holland Zing & Coach gezelschapsspel van de maker Identity games. Deze maker heeft ook de bordspellen en gezelschapsspellen van The Voice of België, Ik hou van Holland en de Jongens tegen de Meisjes, gemaakt. Je moet een gratis applicatie downloaden voor de smartphone of tablet en kunt daarna aan de slag met de inhoud van de doos. Spelers kunnen een nummer uitkiezen en zingen in de meegeleverde professionele microfoon. Het geluid komt uit de meegeleverde oplaadbare speaker. Spelers moeten elkaar nu gaan beoordelen. Later wordt deze beoordeling vergeleken met die uit de applicatie. Voor ieder juryoordeel dat overeenkomt wordt er één fiche gegeven. Wie de meeste fiches heeft wint het The Voice of Holland Zing & Coach gezelschapsspel!

Algemene gegevens van het TVOH spel

De algemene gegevens van het gezelschapsspel van The Voice Nederland zijn volgens de website van de maker Identity Games als volgt:

 • Naam: The Voice of Holland Zing & Coach Spel
 • Ontwerper: Identity Games
 • Versies: The Voice of België en The Voice of Holland
 • Aantal spelers: 1 tot 4
 • Aanbevolen leeftijd: Vanaf 8 jaar en ouder
 • Doel van het spel: Zoveel mogelijk stoelen laten draaien
 • Genre: Zang en muziek
 • Gemiddelde speelduur: 40 minuten per potje
 • Downloads: App voor iOS en Android toestellen
 • Aantal nummers gratis Gratis tegoed voor 12 nummers, rest afhankelijk van tokens
 • Adviesprijs Nederland: €24,99
 • Adviesprijs België: €34,99
 • Awards: Genomineerd voor speelgoed van het jaar 2013 in categorie 12+

The Voice of Holland (TVOH) en The Voice Kids (TVK)

The Voice of Holland is een succesvol televisieprogramma dat uitgezonden wordt door de commerciële zender RTL4. De show is bedacht door John de Mol en de zanger en tevens ex-coach Roel van Velzen. In de talentenjacht met de bekende rode draaiende stoelen met juryleden, kunnen volwassenen met zangtalent zich opgeven. Als zij de voorauditie (niet uitgezonden op televisie) doorgekomen zijn, mogen zij optreden voor de jury. Als de stem van de kandidaat goed genoeg wordt bevonden, kan een jurylid op de rode knop drukken. De kandidaat kan bij meerdere omgedraaide juryleden kiezen uit deze leden. Bij een enkele gedraaide stoel zit het talent automatisch in het team van dit jurylid. De versie waar kinderen zich voor op kunnen geven heet The Voice Kids, en werkt nagenoeg hetzelfde. Grootste verschillen: in 2015 een andere uitzenddag, andere juryleden en minder afleveringen die worden uitgezonden op de televisie. Om thuis ook het The Voice of Holland gevoel te krijgen heeft Identity Games

Het gezelschapsspel: The Voice of Holland Zing & Coach spel

Het officiële zing & coach spel van the Voice of Holland. Kies je favoriete lied uit, zing en laat de stoelen draaien!
Het gezelschapsspel is gemaakt door het bedrijf Identity games, dat eerder al verantwoordelijk was voor de gezelschapsspellen: Ik hou van Holland Verjaardagsspel, de Jongens tegen de Meisjes bordspel en het Ik hou van Holland algemene spel. The Voice of Holland heeft geen bordspel, maar is een combinatie van een applicatie op de tablet of smartphone met een geschikt besturingssysteem van iOS (Apple, iPad, iPhone, iPod) of Android. De applicatie heet The Voice: On Stage en is alleen beschikbaar voor iOS 7.0 of nieuwer en Android OS 4.1 of nieuwer. Je kunt dit gemakkelijk checken op jouw apparaat voordat je het spel aanschaft. Als je in de desbetreffende App winkel de applicatie The Voice: On stage van de maker Starmaker niet kunt vinden, is jouw toestel helaas niet geschikt.

Spelregels en doel van het spel

Iedere speler krijgt twee soorten kaarten bij de start van het spel: coachkaarten en stoelkaarten. Er wordt bepaalt wie er als eerste zijn of haar zangkunsten gaat laten horen en de microfoon wordt op de meegeleverde speaker aangesloten. Het eerste talent start de applicatie op, kiest een auditielied uit en begint met zingen. De applicatie geeft de vier stoelen weer. Van tevoren moeten de medespelers gokken hoeveel stoelen er gaan draaien. Dit laten zij zien met de stoelkaarten (nog wel dicht op tafel). Ook moeten de medespelers het zangtalent gaan beoordelen op de timing, toonhoogte, volume en bereik. Na het zingen staat er op de applicatie hoe de kandidaat heeft gescoord. Spelers die het juist hebben krijgen per categorie één fiche. De speler met het meeste fiches aan het einde van het spel heeft gewonnen!

Hoe werkt het zingen?

In de doos van het spel zit een oplaadbare speaker en professionele microfoon (met splitter). Deze moet je op elkaar aansluiten. Je kunt nu zingen in de microfoon. De microfoon zelf is niet voorzien van een aan/uit knop, omdat het geluid uit de speaker zelf komt. Je kunt er echter ook voor kiezen om de microfoon aan te sluiten op een eigen speaker of ander mediasysteem.

Tokens verdienen en nummers kopen

Je krijgt bij het spel een code voor een tegoed van 12 nummers. Deze nummers kun je kopen met tokens. Tokens kunnen worden verdiend door nummers zo goed mogelijk te zingen en zoveel mogelijk stoelen van juryleden te laten draaien en door het kopen met echt geld. Echter als je zelf een beetje goed bent in het spel zijn er veel nummers die je gratis kunt downloaden. Nadeel is wel, volgens reviews, dat sommige nummers altijd tegen betaling zijn of meer tokens kosten dan andere, minder populaire, nummers.

Wat zit er in de doos?

Volgens de uitgever Identity Games wordt het spel in een doos geleverd met daarin minimaal de volgende spullen:

 • Een professionele microfoon met splitter
 • Een code voor de gratis applicatie
 • Een tegoed voor 12 gratis liedjes
 • 39 coachkaarten
 • 15 stoelkaarten
 • Een oplaadbare speaker
 • 40 speelfiches

Waar te koop in Nederland en België: Adviesprijzen en aanbieders

Volgens de officiële website van de maker Identity Games is de hoofdaanbieder van het The Voice of Holland Zing & Coach gezelschapsspel de online winkel van Bol.com. De adviesprijs voor de Nederlandse editie van het spel is in 2015 €24,99. De Belgische editie is iets duurder qua adviesprijs namelijk €34,99. Het gezelschapsspel voor de hele familie is echter vaak in de aanbieding, toevallig vaak in de periode rond de uitzendingen van de televisieprogramma’s van The Voice Kids en The Voice of Holland.

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.

Plaats een reactie