Het weer in herfst 2023 in Benicàssim

Benicassim Spanje

Benicàssim is een stad in de provincie Castellón, gelegen aan de Middellandse Zee in Spanje. De stad is bekend om zijn prachtige stranden, festivals en uiteraard het heerlijke weer. Ik heb meerdere keer een herfst en een winter doorgebracht in dit prachtige kustplaatsje. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over het weer in Benicàssim, waarin ik vooral kijk naar het weer herfst 2023 in dit dorpje.

Algemene weersomstandigheden in Benicàssim

De gemiddelde temperatuur in Benicàssim varieert van ongeveer 9,3°C in januari tot 24,6°C in augustus. De vochtigheid ligt doorgaans tussen de 66% en 72%, afhankelijk van de maand. De hoeveelheid neerslag varieert ook, met de natste maanden in de herfst. In augustus is er gemiddeld 22 mm neerslag. Benicàssim heeft een mild mediterraan klimaat dat ideaal is voor zowel zomerse als winterse activiteiten.

Weersverwachting voor herfst 2023

Temperatuur

In de herfst kun je in Benicàssim temperaturen verwachten die variëren van 18,1°C in oktober tot 12,9°C in november. Deze cijfers geven een gemiddelde weer, dus houd er rekening mee dat er ook warmere en koudere dagen kunnen zijn.

Neerslag

De herfstmaanden zijn over het algemeen natter dan de zomermaanden. In september verwachten we 49 mm neerslag, in oktober 59 mm en in november 41 mm. Je kan dus in de herfst 2023 zeker niet alleen maar je zomerkleding meenemen als je naar deze kuststad afreist. Vergeet dus niet je paraplu mee te nemen! 😉

Leuk om te weten: Veel overwinteraars trekken naar het zuiden van Spanje toe om te overwinteren. Dit terwijl het aan oostkust ook prima te vertoeven is in deze periode. Soms is het weer er zelfs beter! Let wel op dat je niet hoog aan de oostkust verblijft. Pas vanaf Tarragona, richting het zuiden, begint in de winter echt het lekkere weer. In bijvoorbeeld Barcelona kan het ook nog wel eens fris zijn. Meer in het binnenland kan het zelfs sneeuwen.

Vochtigheid en zonneschijn

De vochtigheid ligt in de herfst rond de 70-72%. Het aantal uren zonneschijn neemt ook af in de herfst. In september kun je nog genieten van ongeveer 9,2 zonuren per dag, maar in oktober en november daalt dit naar respectievelijk 8,2 en 7,7 zonuren.

Tips voor activiteiten in de herfst

De herfst is een uitstekende tijd voor buitenactiviteiten zoals wandelen en fietsen, dankzij de mildere temperaturen en het prachtige herfstlandschap. Ook is het een goede periode om culturele activiteiten te ondernemen, zoals een bezoek aan lokale musea of het bijwonen van evenementen en festivals die in deze tijd van het jaar vaak plaatsvinden. Een aantal tips van mijn kant in deze periode:

  • Centrum van Castellon
  • De watervallen van Navajas
  • De warmwaterbronnen van Montanejos

De warmwaterbronnen zijn zelfs in de herfst geschikt om in te zwemmen. Ik heb hier zelfs een aantal jaar geleden een nieuwjaarsduik gedaan. Toen was het wel wat frisjes.

Kledingadvies

Vanwege het veranderlijke weer is het verstandig om laagjeskleding te dragen. Een lichte jas en een paraplu zijn ook aan te raden, zeker omdat de herfst natter is dan andere seizoenen. Heb je de luxe om vlak van tevoren uit te kunnen kiezen wanneer je op vakantie gaat en waarheen? Dan kun je goed zoeken naar weer vakantiebestemmingen. Dan weet je zeker dat je een zonnige herfst krijgt!

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.

Plaats een reactie