Hoe installeert u Kik messenger en wat kunt u ermee?

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Kik messenger wordt door meer dan 100 miljoen mensen wereldwijd gebruikt. Dit alternatief voor Whatsapp wint aan populariteit. Kik is een gratis berichtendienst voor onder andere de iPad, iPhone en Android toestellen. Er is geen telefoonnummer nodig om een contact toe voegen en Kik messenger heeft als eerste berichtendienst een browser in de applicatie zelf. Daarnaast is het mogelijk om zelfgemaakte schetsen (sketches) op te sturen naar een vriend. Registreren is voor Nederlanders mogelijk en u heeft enkel een geldig e-mailadres nodig. Daarnaast werkt deze applicatie ook op de iPad. Hoe werkt Kik en is dit het beste alternatief voor Whatsapp?

Wat is Kik messenger?

Kik messenger is een gratis berichtendienst voor smartphones en iPad. Het is een manier om niet te hoeven betalen voor sms-verkeer. Via de applicatie kan men:

 • Berichten sturen
 • Foto’s delen
 • Schetsen maken en delen
 • Spraakberichten delen
 • Browsen

Wat kost Kik messenger en waar kan ik Kik downloaden?

Kik kan volledig gratis gedownload worden via de desbetreffende winkel via de smartphone of iPad. Voor Android toestellen gratis in de Google Play Store, voor Apple apparaten in de App store en voor Windows toestellen gratis in de Windows Phone Store. De versie voor de BlackBerry valt te downloaden op de officiële website van Kik.com. Bij gebruik van WIFI komen er geen extra kosten naast de kosten die u betaalt voor internet op een smartphone bij. Maakt u geen gebruik van WIFI, dan betaalt u enkel de kosten van uw databundel. Kik is en blijft een gratis berichtendienst.

Hoe werkt het registreren van Kik?

Het grote voordeel van Kik is dat u geen telefoonnummer hoeft op te geven bij het registreren en toevoegen van vrienden. Dit is bij de berichtendienst Whatsapp wel het geval. Om te registreren vult u de volgende gegevens in:

 • Voornaam
 • Achternaam
 • Gewenste Kik gebruikersnaam
 • E-mailadres
 • Gewenst Kik wachtwoord

Hoe voeg ik vrienden toe?

De optie vrienden toevoegen verschijnt alleen bij het gebruik van de laatste versie van Kik messenger. Vrienden toevoegen gaat op basis van de gebruikersnaam. Kies bij registratie dus een makkelijk te vinden en te onthouden gebruikersnaam. Het toevoegen van vrienden gaat als volgt op de iPod, iPhone of op toestellen met Android:

Manier 1

 1. Toets op Talk To in de rechterhoek.
 2. Toets de gebruikersnaam van uw vriend in.
 3. Toets Find username.
 4. Klik op de gebruiker die u toe wilt voegen.
 5. Stuur uw vriend een bericht of bewaar hem bij de contacten.

Manier 2

 1. Toets op Talk To in de rechterhoek.
 2. Toets Find username.
 3. Toets de gebruikersnaam van uw vriend in.
 4. Toets Search.
 5. Toets Talk to om een bericht te sturen en uw vriend op te slaan bij de Kik contacten, of toets Add to Contacts om uw vriend toe te voegen zonder direct een bericht te sturen.

Hoe stuur ik een sketch?

In de Kik applicatie kunt u een sketch (zelfgemaakte tekening met behulp van de smartphone of iPad) opsturen naar een vriend. Deze tekeningen of schetsen kunnen gemaakt worden in de app zelf. Hoe werkt dit precies?

 1. Druk op de persoon naar wie u een sketch wilt sturen.
 2. Toets het + symbool in.
 3. Druk op het Sketch symbool. Dit is een groen symbool met een wit penseel.
 4. Teken iets op het scherm. Kleuren en lijndikte kunnen aangepast worden.
 5. Toets het blauwe Message symbool in om de tekening te versturen

Werkt Kik ook op de iPad?

Kik messenger is gratis voor de iPad beschikbaar in de Appstore. Om Kik te installeren op de iPad moet er minimaal IOS6 geïnstalleerd zijn. Registratie en berichten versturen werkt hetzelfde als op een smartphone. Dit kan nagekeken worden op de volgende manier:

 1. Druk op Instellingen
 2. Druk op Algemeen
 3. Druk op Over
 4. Druk op Versie

Is Kik het beste alternatief voor Whatsapp

Kik vertoont veel verschillen, maar ook overeenkomsten met WhatsApp. Kik heeft wereldwijd meer dan 100 miljoen gebruikers en is dus al uitvoerig getest. Volgens rapporten gaat het foto’s versturen met Kik sneller dan met andere berichtendiensten als Whatsapp. Kik is de allereerste berichtendienst met een ingebouwde browser en een systeem om tekeningen naar vrienden toe te sturen. Het is een van de beste alternatieven voor Whatsapp op de markt en het is een kwestie van tijd voordat het ook Nederland gaat veroveren.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.

Reacties zijn gesloten.