Kant-en-klare vergelijkers van Daisycon gebruiken

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Daisycon is een wijdvertakt (internationaal) marketingnetwerk. Het is een van de grootste partners op het gebied van performance based marketing. Een vorm van marketing waar je affiliate marketing onder kan scharen. Daisycon is in Nederland erg populair. Het bedrijf werkt namelijk exclusief samen met een aantal hele grote merken. Ook is Daisycon populair wegens de kant-en-klare vergelijkers. Als website-eigenaar hoef je alleen maar een stukje code te plaatsen op je website (of je regelt dit via een plugin) en er verschijnt een vergelijker op de website. Om met de woorden van Daisycon zelf te spreken: “Binnen drie klikken een vergelijkingssite maken”. Hieronder bekijk ik de vergelijkers die op het moment beschikbaar zijn.

Alles in 1 vergelijker voor affiliates

Met de alles-in-één vergelijker kunnen bezoekers van jouw affiliate website aanbieders van alles in 1 pakketten vergelijken. Het gaat hier om telefonie, internet (o.a. glasvezel, kabel/dsl) en bellen. Bezoekers vullen hun postcode in en krijgen direct de beste prijzen te zien voor hun regio. Klikken ze op de “bekijken”-knop en bestellen ze een pakket? Dan pak jij een mooie commissie. Helaas zijn niet alle aanbieders aangesloten bij deze vergelijker, waardoor hij erg kaal aanvoelt. Huidige aanbieders die worden vergeleken zijn: Online.nl, T-Mobile, Youfone, Oxxio en Budget alles in 1.

Marktonderzoeksvergelijker (nieuwe affiliate tool)

Marktonderzoek en opiniepeilingen. Dit zijn wellicht niet de markten waar je als affiliate hoge vergoedingen per verkoop of lead pakt. Het zijn wel interessante markten voor websites met enorm veel verkeer, maar waar geen direct affiliate-product bij past. In de vergelijker voert de bezoeker op jouw website het geslacht en leeftijd in. Daarna worden geschikte partijen getoond voor marktonderzoek. Bezoekers zien ook direct hoe de uitbetaling werkt en een aantal belangrijke punten. Op het moment ben ik deze vergelijker aan het testen op een niet-relevante website met veel verkeer.

Autoverzekeringen vergelijken

Autoverzekeringen promoten kun je doen met de gratis autoverzekeringvergelijker. Je moet echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze kun je hier bekijken. Het is vooral belangrijk dat je zelf geen advies geeft omtrent de verzekeringen. Het vergelijken van verzekeringen is namelijk gebonden aan strenge regels van AFM. Dit is de toezichthouder Autoriteit Financiële Markten in Nederland. Deze vergelijker schiet – naar mijn mening – nog flink tekort als je deze vergelijkt met de eigen vergelijker van onder andere independer. Sinds kort zijn er wel enkele verbeteringen en filters aangebracht.

Boekhoudsoftware

De boekhoudsoftware-vergelijker van Daisycon is een van de meest complete widgets die je kant-en-klaar kan plaatsen op een affiliate website. Als je een website hebt die is gericht op mensen die zelf hun boekhouden moeten doen, raad ik aan om hier altijd een aparte pagina voor aan te maken en deze op een logische plek op je website te zetten; het hoofdmenu leent zich hier vaak goed voor. Deze vergelijker converteert – uit eigen ervaring – goed bij ZZP’ers.

Dating

In de wereld van dating affiliates gaat enorm veel geld om. Datingwebsites hebben hoge comissies over als je echte betalende leden aanbrengt. In de datingvergelijker van Daisycon kunnen gebruikers precies aangeven wat ze zoeken. Op basis van deze filters worden de beste opties getoond. Zo doet Parship het goed bij mannen die een vrouw zoeken. Dit komt omdat er meer vrouwen dan mannen zich hebben aangemeld bij deze datingsite. Als affiliate pak je mooie commissies als mensen zich aanmelden.

Energievergelijker en whitelabeled vergelijker affiliate marketing

Energie en overstappen. Daisycon biedt kant-en-klare vergelijkers voor mensen die zich in deze eer competieve niche willen mengen. Uit eigen ervaring kan ik stellen dat de top 10 energievergelijker-websites er voor hebben gekozen om zelf een groot eigen systeem te ontwikkelen waarin energie vergeleken wordt. Je komt hier als nieuwe affiliate maar slecht tussen met de energievergelijker van Daisycon. Het kan wel voor veel affiliate-websites een hele mooie aanvulling zijn voor hun website.

Meerdere vakantietools – reizen vergelijken

Bij Daisycon zijn een aantal grote reiswebsites aangesloten. Het is dan ook niet gek dat er meerdere tools zijn ontwikkelt door het bedrijf op dit gebied. Je kan kiezen uit:

  • Vakantietool toplijst
  • Wellness vergelijker

Binnen deze vergelijkers kun je zelf filters aanpassen.

Simonly en de Daisycon Telecom vergelijker

Mobiele abonnenten en telecom in het algemeen zijn niches die, net als de energiewereld, erg competitief zijn. Als nieuwe en beginnende affiliate marketeer raad ik het niet aan om hier mee te starten. Toch kan het voor de gevorderde affiliate marketeer wel een mooie markt zijn. Het is dan wel een kwestie van volhouden en veel geduld. De markt is al aardig gevuld met telecom-aanbieders en affiliates. Vind een unieke invalshoek en pak een klein stukje van deze niche mee en je pakt alsnog mooie commissies. Je kan bij Daisycon kiezen uit de Simonly en Telecom-tool om abonnementen en mobiele toestellen te vergelijken.

Uitvaartverzekering tool plaatsen op de website

De uitvaartkostentool van Daisycon oogt wellicht wat simpel: de bezoeker krijgt een paar vragen en op basis daarvan rollen er een select aantal aanbieders uit. Toch wordt deze tool door veel grote affiliates op het gebied van uitvaart gebruikt. Ik begrijp wel waarom: de tool is enorm doeltreffend, simpel en eenvoudig in gebruik. Het invullen van de vragen vergt nauwelijks tijd, maar creëert wel betrokkenheid.

Zorgverzekeringen

Vanaf half november gaan mensen weer massaal zorgverzekeringen vergelijken en overstappen. Voor veel mensen is het dan ook een sport geworden om dit te doen. De slimme kant-en-klare vergelijker van Daisycon speelt hier goed op in. Er zijn best veel aanbieders in de vergelijker opgenomen en de bezoeker krijgt snel een overzicht van de goedkoopste zorgverzekering. Als affiliate krijg je écht mooie vergoedingen per sale. De moeite waard om eens uit te proberen, maar vergeet niet dat het een lastige niche is om hoog te scoren.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.