Deel 3: vrijgekomen domeinnamen + (affiliate) inkomen ideeën

Domeinnamen vrijgekomen deel1

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Elke dag kijk ik naar domeinnamen die net uit quarantaine zijn gekomen. Deze domeinnamen zijn eerder geregistreerd geweest. De eigenaar van de domeinnaam besloot om de domeinnaam op te zeggen of om deze niet meer te betalen. Een domeinnaam komt daarna, als de registratie verlopen is, in quarantaine. De eigenaar heeft zo nog even de tijd om de domeinnaam toch toe te eigenen. Doet hij of zij dat niet, dan komt deze vrij. Slimme en snelle bedrijven registreren deze domeinnamen binnen enkele tellen nadat ze vrijkomen. Dit doen ze alleen bij urls waarvan zij denken flink winst te kunnen maken of die op een andere – commerciële – manier aantrekkelijk kunnen zijn. Dit gebeurt vaak aan de hand van filters, maar in sommige gevallen is het ook mensenwerk.

Op een veiling domeinnamen kopen

Dit soort domeinnamen kun je dan op veilingen voor veel geld kopen. Ik kijk liever naar de domeinnamen die uit quarantaine zijn en die niet binnen enkele seconden zijn geregistreerd. Deze gebruik ik bijvoorbeeld als nieuwe affiliate website of om te verkopen via een veiling. Hieronder zie je een aantal domeinnamen die erg leuk zijn om een website op te zetten én geld mee te verdienen. Deze urls hebben enige historie opgebouwd en in sommige gevallen al wat inkomende links.  Hieronder deel ik een aantal van deze domeinnamen, die in de afgelopen dagen uit quarantaine zijn gekomen. Ook deel ik mijn visie op een idee voor verdienmodellen. Ga jij er mee aan de slag?

AgriSite.nl

Vrijgekomen: 23-06-2020
Eerste registratie: 2002
Backlinks: 5 backlinks van een aantal veehouder startpagina’s en startpaginaklonen. Niets bijzonders.

Beschrijving: De agrarische sector is erg bijzonder. Je moet er zelf wel affiniteit mee hebben, want AgriSite.nl heeft het in zich om een autoriteit te worden in de agrarische sector. Het is niet echt voor de beginnende affiliate marketeer weggelegd, tenzij je zelf een agrarische achtergrond hebt en van schrijven houdt!

Verdienmodel: Adsense, affiliate en adverteerders werven. Alles is mogelijk met deze prachtige domeinnaam uit 2002. Je kan bijvoorbeeld productfeeds inladen van diverse aanbieders en een uitgebreide affiliate shop erbij maken. Ga jij de agrarische wereld veroveren?

Voetbaltenueshop.nl

Vrijgekomen: 20-06-2020
Eerste registratie: 2017
Backlinks: 67 backlinks, waarvan je meer dan de helft via Google weer af moet wijzen (uitleg)

Beschrijving: In het seizoen 2017/2018 telde alleen al de KNVB meer dan 1.2 miljoen leden (bron). Voetballende leden moeten natuurlijk een voetbaltenue hebben. Voetbaltenueshop geeft alle opties mooi en grafisch weer.

Verdienmodel: Het affiliate marketing verdienmodel is hier erg logisch. Je bouwt een afiiliate webshop, bijvoorbeeld op basis van WordPress + Woocommerce. Verdienen maar!

Baneninhoreca.nl

Vrijgekomen: 26-06-2020
Eerste registratie: 2009
Backlinks: 12 van een aantal startpagina’s en startpaginaklonen. Niet heel bijzonder.

Beschrijving: In de horeca zijn bedrijven elke dag weer op zoek naar personeel. Het is werkelijk een komen en gaan. Baneninhoreca.nl biedt een overzicht van alle huidige vacatures en cursussen voor mensen die willen werken in de horeca. Eigenaren van horecagelegenheden kunnen (tegen betaling) hun vacatures uitlichten.

Verdienmodel: Ook op vacatures kun je als affiliate partner geld verdienen. Zo biedt Joblift (https://joblift.nl/affiliate) een leuk programma aan met een lange cookieduur. Dit doen zij via Tradetracker. Ook kun je cursussen promoten. Bij LOI en NTI krijg je bijvoorbeeld torenhoge commissies op opleidingen zoals “Horeca ondernemersvaardigheden” en “Cursus AOV Horeca”.

Digitale-Folder.nl

Vrijgekomen: 24-06-2020
Eerste registratie: 2002
Backlinks: Eén backlink van urlm.nl. Volgens de gratis tool van Ahrefs een DR 23 / UR 8 link. Een prima link, helaas wel nofollow. Al is een nofollow-link ook goed voor een gevarieerd linkbuildingprofiel. Die ene link gaat je folderwebsite echter niet enorm helpen ?.

Beschrijving: Steeds minder mensen willen een folder door de bus en kiezen voor een digitale folder. Op Digitale-Folder.nl kun je alle folders en aanbiedingen van deze week bekijken. Stuur de mensen door naar de webwinkel en ontvang een mooie commissie. Je zou eens op Voordeelmuis.nl kunnen kijken. Zij pakken het al jaren fantastisch aan en weten met hun website al jaren hoog te scoren in de zoekmachine. Hier hebben zij geen flitsende nieuwe website voor nodig. Ze zijn gewoon autoriteit op het gebied van folders. Autoriteit scoort.

Verdienmodel: Mensen doorverwijzen naar de webshops waar de folder van is. Ook kun je een zoekbalk maken. Als iemand zoekt naar “Televisie”, maar er is geen televisie in de folder, kun je wel webshop aanbiedingen tonen. Wees daarbij wel eerlijk en vermeldt iets zoals “Er zijn geen folderaanbiedingen voor televisies, bekijk hieronder de online aanbiedingen”. Eerlijkheid loont.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.