Lekkere en gezonde quiche recepten

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Heb jij al eens quiche gemaakt? Zo niet, dan moet je dat zeker eens proberen. Een quiche is makkelijk klaar te maken, eventueel van tevoren, en ze zijn ook nog eens gezond en hartstikke lekker! Inspiratie nodig? Wij hebben een aantal recepten voor je op een rij gezet.

Met quiche en hartige taart recepten kun je eindeloos variëren. Je hebt er alleen bladerdeeg en een oven voor nodig. Voeg je favoriete ingrediënten toe, zoals ricotta, spinazie of tomaat, en je hebt een heerlijk lunch- of avondmaal.

Quiche met prei, champignons en tijm

Wat dacht je van een quiche met prei, champignons en tijm? Maak, of koop, een bodem van speltbloem en je hebt een heerlijke en gezonde quiche op tafel staan.

Quiche d’automne

In een quiche d’automne zit pompoen en zoete aardappel. Maak het deeg zelf voor een extra gezonde quiche, of koop een volkoren- of spelt bloembodem.

Quiche met spinazie en geitenkaas

Een gouden combinatie voor een quiche: spinazie en geitenkaas. Maak hem zonder korst om hem gezonder te maken. Ook lekker als lunchgerecht met een soepje erbij.

Quiche met artisjok, geitenkaas en mosselen

Liever zin in vis? Maak dan een quiche met mosselen, geitenkaas en artisjok. Niet alleen gezond, maar ook nog eens hartstikke lekker!

Quiche met ansjovis, ricotta en tomaat

Een andere lekkere en gezonde quiche is deze met ansjovis. Gebruik wel vleestomaten, want deze zijn steviger en verliezen minder vocht. Je kunt de tomaten en ricotta ook vervangen door spinazie en geitenkaas. Spinazie verliest veel vocht tijdens het koken, daarom is het handig om een laagje paneermeel op het bladerdeeg te leggen zodat deze knapperig blijft.

Quiche met wortel en courgette

Wil je een keer wat anders proberen? Ga dan voor deze quiche met wortel en courgette. Je kunt de courgette en wortel in linten snijden en er een spiraaltaart van maken. Dat geeft een mooi effect, waardoor het er ook nog eens hartstikke leuk uitziet als je de taart serveert!