Maak je eigen thuisbioscoop

maak je eigen thuisbioscoop

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Bij het populaire programma MTV Cribs waar je een kijkje mocht nemen in huizen (villa’s en kastelen) van celebrity’s kwam er bijna geen huis voorbij zonder thuisbioscoop. Waar vaak de slaapkamer werd aangewezen als de plek “where the magic happens” zijn wij ervan overtuigd dat die plek eigenlijk de thuisbioscoop is. ? Droom jij altijd al van een plek waar je heerlijk comfortabel kan Netflixen (nu alleen, maar hopelijk over een tijdje weer met vrienden)? Maak dan je eigen thuisbioscoop! Lees snel verder om te zien hoe je jouw eigen thuisbioscoop maakt!

Koop een beamer

Uiteraard is een bioscoop geweldig omdat je een groot beeld voor je hebt! Je zit als het ware “in” de film. Gelukkig kan je met behulp van de beamer zorgen voor een aardig groot beeld op een wand in huis. Hiervoor hoef je alleen maar een wand vrij te maken en een beamer aan te schaffen. Een geschikte beamer die verkrijgbaar is op de markt is de HD Led Beamer mini (43BHD1800) van het merk Salora. De mini beamers zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, ook omdat je ze makkelijk mee kan nemen. Let goed op: Koop je een beamer met een lagere lichtsterkte (lumen)? Dan moet de kamer waar je zit (deels) verduisterd zijn. Beamers met een hogere lichtsterkte zijn duurder in de aanschaf. Ook kunnen de afmetingen van het beeld wat geprojecteerd kan worden verschillen. Sommige beamers zijn te bedienen met een afstandsbediening die je gewoon op de muur kan richten!

Zorg voor een goede verduistering van de ramen

Voor het échte bioscoopgevoel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de bioscoopkamer zo donker mogelijk is. Zorg dus voor goede geblindeerde gordijnen of luxaflex.

Chique spotjes of gezellige lampjes

Wanneer de kamer zo donker mogelijk is gemaakt kan je, net als in een echte bioscoop, zorgen voor een klein beetje verlichting met behulp van kleine spotjes of gezellige lampjes. Denk bijvoorbeeld aan een slinger met lampionnetjes die maar beperkt licht geven. Deze kunnen zorgen voor extra sfeer en gezelligheid in de kamer voor een super knus gevoel. Heb je een groot budget? Dan is een zwarte “sterrenhemel” helemaal het einde!

Een chille zit-/hangruimte

Uiteraard is het méga belangrijk om lekker comfortabel te kunnen zitten of liggen of hangen tijdens het kijken naar films en series in de bioscoopkamer. Een lekkere diepe zachte bank is hiervoor perfect geschikt. Ook moet je natuurlijk zorgen voor genoeg kussens. Zit je binnen op een koude herfst- of winterdag? Leg dan lekker wat dekens en dekbedden naast de bank die je er eventueel bij kan pakken om onder te kruipen. Ben je ook al bekend met het merk vetsak? Dit merk heeft naast banken ook enorme zitzakken in de collectie.

Lekkere snacks

Voordat je kan beginnen met kijken naar jouw favoriete films en series mis je eigenlijk nog maar één ding. Haal nog even snel jouw favoriete snacks in huis en zorg dat er lekkere drankjes binnen handbereik staan! Bekijk ook eens deze heerlijke groentesnacks. Wanneer dit geregeld is kan je zitten en relaxen!


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.