Make-up aanbrengen bij een bruiloft

Bruiloft Make-up

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Een trouwdag wordt geassocieerd met veel verwachtingen, schoonheid, plezier en romantiek. Er moet veel aandacht en zorg worden besteed aan kleine details als het gaat om de bruidsmake-up. De make-up voor een trouwdag is zeker en vast heel anders dan de make-up die je aanbrengt op normale dagen. Toch is het essentieel om te onthouden dat het de schoonheid van de bruid niet bederft door zware make-up aan te brengen op de grote dag, of toch als de make-up op de juiste manier is aangebracht. Dit kan je zelf doen, maar in dat geval mag een make up spiegel niet ontbreken. Een andere optie is dat je de make-up laat aanbrengen door een professional.

De schoonheid van de bruid accentueren

De ideale make-up bij een bruiloft zal de schoonheid van de bruid accentueren en eventuele gebreken op een natuurlijke wijze verbergen. Niet te veel make-up, niet te weinig make-up, maar een perfecte combinatie van de make-up en de natuurlijke schoonheid zal de bruid helpen om op de juiste manier in het middelpunt van de belangstelling te staan.

Een gezichtsbehandeling voor de bruiloft

Een gezichtsbehandeling die minstens twee uur voor de bruiloft wordt gedaan, is ideaal om een glans aan het gezicht te geven. In het geval dat de bruid allergisch is voor gezichtsbehandelingen met bepaalde producten, of als ze andere huidproblemen heeft, dient een overleg met de dermatoloog het beste 3 tot 4 maanden voor de bruiloft plaats te vinden. Op die manier kan er nog tijdig naar een oplossing gezocht worden en kunnen bepaalde producten nog op tijd besteld worden. Aan de aanstaande bruiden wordt geadviseerd om veel water te drinken, om een gehydrateerd uiterlijk te geven en de onzuiverheden van de huid weg te spoelen. Wenkbrauwen kunnen het beste 5 tot 6 dagen voor de bruiloft worden behandeld en niet op de trouwdag zelf, om rode bultjes en uitslag te voorkomen.

De juiste lippenstift aanbrengen

De juiste lippenstift gebruiken die lang mooi blijft, is cruciaal voor deze grote dag. Je kan ook een lipliner gebruiken die de kleur aanvult en je lippen mooi en vol doen lijken. Lippenstift gebruiken in combinatie met een lipliner geeft een zeer mooi effect, maar ook kan je ervoor kiezen om een lipgloss aan te brengen. Lippenstift, lipliner en lipgloss kan je ook gemakkelijk zelf aanbrengen met behulp van een make-up spiegel. Soms wordt de lippenstift nog aangevuld met een zacht poeder om de lipkleur langer te laten meegaan.

Waterdichte mascara

Het gebruik van een waterdichte mascara is een must, omdat de bruiden soms huilen als ze afscheid nemen van familie en vrienden, of gewoon door de hevige emoties tijdens hun grote dag. Het is verstandig om het poeder, de lippenstift en de mascara bij de hand te houden als je af en toe wat wilt bijwerken aan je make-up.

Concealer en foundation aanbrengen

Vergeet ook niet om de juiste concealer en foundation aan te brengen. Bij onvolmaaktheden, zoals puistjes of rode vlekken die opduiken, kan dit handig zijn. Een concealer en een foundation kunnen het uiterlijk op een positieve manier beïnvloeden. Bedek dergelijke onvolmaaktheden eerst met een concealer, gevolgd door het aanbrengen van een foundation.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.