Met de trein naar Londen – Eurostar & Treinstations

eurostar

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Londen is een indrukwekkende wereldstad waar je zeker een keer geweest moet zijn. Het is een ideale bestemming voor een stedentrip of weekendje weg, want het ligt relatief dichtbij Nederland. Vliegen naar Londen is eigenlijk niet meer van deze tijd, met oog op duurzaamheid en de korte afstand. Je kunt natuurlijk de auto pakken, maar dan ben je relatief lang onderweg via de Eurotunnel of een boot.

Kies eens voor de trein naar Londen! Deze vertrekt gewoon vanaf een Nederlands treinstation en je staat al binnen 4 uur in de Engelse hoofdstad. In dit artikel gaan we je alles vertellen over de treinreis naar Londen.

Eurostar

De treinmaatschappij Eurostar is de enige die de treinreis naar Londen aanbiedt, waarbij je reis eindigt op London St Pancras Int’l station. Behalve van Amsterdam naar Londen is het ook mogelijk om vanuit andere West-Europese steden naar deze wereldstad te reizen. Denk maar eens aan Parijs, Lyon of Marseille.  Zo is het ook mogelijk om je vakantie in Frankrijk te combineren met een korte citytrip naar Londen.

De Eurostar is een hogesnelheidstrein die tot wel 300 km/u rijdt en in de kanaaltunnel ongeveer 160 km/u. Vooraf koop je online een ticket voor een gereserveerde zitplaats in de trein. Omdat het Verenigd Koninkrijk, en dus Londen, niet meer in de Europese Unie zit ben je verplicht om een geldig paspoort te laten zien bij het instappen. Een ID-kaart is hierbij niet voldoende. Een visum is echter niet nodig als u maximaal 6 maanden in het Verenigd Koninkrijk verblijft.

Treinstations van vertrek

Sinds eind 2020 is de treinverbinding tussen Londen en Nederland sterk verbeterd. Dit maakt dat je nu dagelijks deze reis kunt maken in plaats van een enkele keer per week. Hierdoor wordt het ook steeds populairder om met de trein te reizen, voor zowel vakantiegangers als zakenreizigers. Er zijn verschillende treinstations in Nederland en België vanaf waar deze treinreis vertrekt.

Amsterdam Centraal

Wanneer je kiest voor de trein Amsterdam Londen dan start je reis dus bij Amsterdam Centraal Station. Vanaf hier rijdt er dagelijks een trein tussen deze twee grote steden, waarbij je ongeveer 4 uur onderweg bent. Onderweg wordt er nog gestopt in Rotterdam, Brussel Zuid en Lille, maar hoef je vaak niet over te stappen. Het is wel mogelijk om eerst de IC Brussel te nemen en dan in Brussel over te stappen op de Eurostar, maar een directe treinreis is wel zo comfortabel.

Rotterdam Centraal

Behalve in de Nederlandse hoofdstad is het ook mogelijk om vanaf Rotterdam Centraal Station de trein naar Londen te nemen. Het aantal treinen is hetzelfde als in Amsterdam, alleen is de reistijd korter. Zo ben je niet vier uur maar 3 uur en 19 minuten onderweg met een directe treinverbinding. Zo ben je dus binnen korte tijd al in Londen voor je citytrip of zakenreis. Werken in de trein gaat ook zeer goed, want er is wifi aanwezig en als je kiest voor Standard Premier krijg je ook een drankje en snack onderweg.

Brussel Zuid

De Eurostar rijdt altijd langs treinstation Brussel Zuid, waardoor het ook mogelijk is om vanaf een Nederlands station eerst met de IC Brussel of Thalys naar Brussel Zuid te reizen. De reis in de Eurostar blijft hetzelfde, waarbij je moet inchecken met je paspoort en het ticket wat je vooraf online gekocht hebt. De rit vanaf Brussel duurt slechts 2 uur.

De prijzen van de treinreis zijn afhankelijk van de klasse die je kiest, namelijk Standard, Standard Premier of Business Premier. Bij die laatste krijg je onderweg zelfs een warme maaltijd opgediend welke gemaakt is door een echte chef-kok. Vanzelfsprekend is zo’n ticket wel een stuk duurder.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.