Revell Control XS Nano Quad, een budget drone zonder camera

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Revell Control XS Nano Quad is een drone die wordt aangedreven door vier propellers. Het opladen van de onbemande, op afstand bestuurbare, quadcopter duurt 45 minuten. Hierna kun je er binnenshuis ongeveer 6 en buiten de deur, afhankelijk van de weersomstandigheden, 5 minuten mee vliegen. De Control XS Nano Quad is niet uitgerust met een camera, maar dat kun je voor de adviesprijs van 39 euro ook niet verwachten. Wat kun je nog meer met de drone van Revell? Zijn de reviews over deze quadcopter positief en wat zijn de specificaties?

Op afstand bestuurbare drones

Drones voor consumenten zijn kleine onbemande voertuigen die op afstand worden bestuurd met hulp van een controller of een applicatie op de smartphone of tablet. Iemand die een drone bestuurt heet een dronepiloot of een dronebestuurder. Duurdere drones zijn uitgerust met een goede camera om luchtfoto’s en luchtvideo’s mee te maken. Het populairste type drone is de quadcopter (ook wel quadrocopter genoemd). Dit type is zeer geschikt voor beginners, kinderen en voor het maken van media vanuit de lucht. Andere soorten drones zijn onder andere de: helikopter, hexacopter en octocopter. Het grote verschil zit hem in het aantal propellers waarmee het voertuig wordt aangedreven.

Het merk Revell

Revell is een van de oudste merken die anno 2015 drones en quadcopters produceert. In 1943 is dit bedrijf opgericht in Los Angeles, Verengde Staten. Het merk staat bekend om de schaalmodellen van auto’s, vliegtuigen, (militaire) voertuigen en schepen. In 1956 werd de Duitse tak genaamd Revell Plastics GmbH opgericht. Dit bedrijf is tegenwoordig qua omzet en verkoopcijfers het Amerikaanse zusterbedrijf voorbijgestreefd. De producten van dit bedrijf worden geproduceerd in China en Oost-Europa en staan bekend vanwege de hoge kwaliteit. Naast kits voor modelvoertuigen produceert Revell ook op afstand bestuurbare vliegtuigen, quadcopters en drones. De quadcopter genaamd Proto X is anno 2015 de kleinste quadcopter ter wereld met een afmeting van 4.5×4.5cm. Quadcopters van het merk Revell zijn van hoge kwaliteit en, over het algemeen, niet duur en daarom ideaal voor beginners.

De Revell control XS Nano Quadcopter

De Nano quad micro quadcopter van Revell Control is een compacte, beginnersvriendelijke quadcopter waarmee je direct kunt vliegen (Ready-To-Fly, oftewel RTF). Dankzij de afmeting van 4.5×4.5×2.3cm is de drone zeer geschikt om zowel binnen als buiten mee te vliegen. Het geheel weegt slechts 0,14 gram en is niet uitgerust met een camera. Op de quadrocopter zitten kleine, maar wel felle, LED lampjes gemonteerd. Hierdoor kun je er in het donker ook mee vliegen. Dankzij de gyro in de Nano Quad heb je altijd een stabiele vlucht, ongeacht je een beginner of ervaren dronepiloot bent. Het opladen van de drone werkt via een meegeleverde USB kabel en duurt ongeveer 45 minuten. Na het opladen van de Revell drone kun je er ongeveer 5 minuten mee vliegen. Niet slecht voor deze budgetvriendelijke drone

Specificaties van de XS Nano drone van Revell

De specificaties van de Revell Control XS Nano Quad zijn als volgt:

 • Naam: Revell Control XS Nano Quad
 • Merk: Revell
 • Afmetingen: 45 x 45 x 23 mm (lxbxh)
 • Gewicht: 140 gram
 • Besturing: via meegeleverde controller
 • Verlichting: LED
 • Kleuren:: wit en zwart
 • Aanbevolen leeftijd: 15 jaar en ouder
 • Oplaadtijd: 45 minuten, via USB
 • Vliegtijd: 5 tot 6 minuten
 • Adviesprijs 2015: 39 euro

De drone zien vliegen

Voordat je over gaat tot de aanschaf van de drone is het aan te raden om eerst wat filmpjes te bekijken waarin er een review wordt gegeven en waar je de quadcopter ziet vliegen. Een kleine greep uit de beschikbare filmpjes van de Revell Control XS Nano Quad:

 • De drone aan het werk, een vlucht met verlichting aan: https://www.youtube.com/watch?v=az-jlI2Qktk
 • De Revell drone wordt uitgepakt en vergeleken met de Hubsan X4 drone: https://www.youtube.com/watch?v=eiyxwb8lQK8
 • Een vlucht binnenshuis met stunts zoals flips en pirouettes: https://www.youtube.com/watch?v=mX3okNqoXus
 • Een review: https://www.youtube.com/watch?v=i5_E-cUE2Pk

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.