Schuttingpalen plaatsen? Zo doet u dat!

Schuttingpalen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Een schutting plaatsen is in veel gevallen een goede keuze. Dit zorgt voor meer privacy en rust in de tuin. Ook zorgt het voor een duidelijke afscheiding. Het is slim om de juiste maten en modellen te gebruiken. Het plaatsen van een schutting kunt u het beste met zijn tweeën doen. Wij, van Tuinhoutdiscount.nl, laten u graag zien welke stappen u allemaal moet doorlopen om de schuttingpalen correct te plaatsen. 

De grond en bescherming van de schuttingpalen 

Begin met het schoonmaken en gelijk maken van de ondergrond. U kunt er dan gemakkelijk werken. De schuttingpalen moeten anderhalf keer zo lang zijn als de schermen van de schutting. Bepaal welk deel in de grond komt en voorzie dit stuk van de paal wanneer nodig en gewenst eventueel van een extra behandeling. 

De eerste schuttingpaal plaatsen 

Het is goed om met een grondboor de eerste paal te plaatsen. Ga recht naar beneden en maak het gat niet te diep. Met een palenrammer kunt u de paal nog zo’n 15 centimeter aanstampen. Stamp daarna ook de grond rondom de paal goed vast. 

De tweede paal plaatsen 

Het is kritisch om de tweede paal nu te plaatse. Gebruik een meetlint. Zet de eerste paal en de laatste paal uit. Houdt een centimeter speling over. Boor het gat op de juiste afstand en plaats het met een waterpas. Plaats vervolgens de volgende paal. Werk iedere keer per scherm verder. Zo weet u dat het allemaal goed gaat. 

De steunen voor de schutting

Meet op welke hoogte de schutting dient te komen. Plaats daar de schuttingsteunen. Meet vanaf de bovenkant en boor een gat van twee centimeter in het midden van de paal. Gebruik een drie millimeter boor. Schroef de steun op de paal. 

Schroef de schuttingdelen vast

Nu is het tijd om de schuttingdelen aan de schuttingpalen vast te maken. Het is belangrijk om het waterpas te maken. Hang het ook iets boven de grond. De schutting gaat anders rotten aan de onderkant. Herhaal het nu tot u alle schuttingdelen heeft geplaatst. Gebruik klinkers of stenen om de onderkant vrij van de grond te houden en het op de juiste hoogte te hangen. Het is ook slim om een touw te spannen op de juiste hoogte. 

De schutting afwerken

Nu is het tijd om de schutting te beitsen. Zo zal de schutting veel langer meegaan. Het is ook goed om de schutting van afdekkappen op de palen te voorzien. Het ziet er mooi uit en biedt de juiste bescherming. Maak uw tuin ook weer helemaal af. Plaats bloembakken op de juiste plek. Maak de tuin mooi schoon en voorzie het van mooie planten of struiken. Het is vaak een stukje persoonlijke smaak en voorkeur. 

Overleggen

Wij geven u graag nog een laatste tip; overleg met de buren waar de erfscheiding loopt. U kunt beter vooraf alles goed uitmeten en bespreken om vervolgens actie te ondernemen en een schutting te gaan plaatsen. Een goede buur is beter dan een verre vriend.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.