Sjors van der Panne, zanger en tweede bij TVOH 2014

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Sjors van der Panne is een vijfendertigjarige zanger die meedoet aan de Voice of Holland 2014 (TVOH). Hij komt uit voor het team van Marco Borsato. Wanneer hij niet met de TVOH bezig is schrijft en componeert hij zelf Nederlands-of Franse nummers. Hij is ook bekend van het theater waar hij samen met Daan Bartels oude en nieuwe klassiekers zingt. Sjors is doorgekomen tot aan de finale van The voice of Holland 2014. waarin hij het moest gaan opnemen tegen: het trio OG3NE, Emmaly Brown en Guus Mulder. Hij is uiteindelijk knap tweede geworden.

Sjors van der Panne

Sjors van der Panne is op het moment dat hij kandidaat is van The Voice of Holland 2014 vijfendertig jaar oud. Hij heeft al veel ervaring als zanger. In 2003 is hij begonnen met muziek te maken. Vanaf 2007 schrijft en componeert zelf Nederlands-of Franse nummers. In 2011 heeft Sjors zijn eerste album uitgebracht. Volgens Sjors gaat dit album genaamd ”Eén Nacht” over de dingen die hij in die periode meemaakte. Zijn grote wens is om zich fulltime met muziek bezig te kunnen houden. Sjors maakt kans op een 100%NL award 2014, in de categorie “Doorbraak van het jaar”. Voor Sjors is dit heel onwerkelijk omdat hij, op dat moment, nog meedoet aan de Voice of Holland 2014.

Sjors in het theater

Sjors van der Panne is ook bekend van het theater met “Nieuwe klassiekers” waar hij samen met Daan Bartels oude en nieuwe klassiekers zingt. Daan Bartels is een kenner en liefhebber van Nederlandstalige liedjes. De combinatie met Sjors van de Panne is dan ook perfect te noemen. Sjors heeft een voorkeur voor Nederlandse muziek en is een groot fan van artiesten als: De Dijk, Paul de Leeuw, Frank Boeien en Acda en De Munnik. Deze artiesten komen dan ook in de theatershow aan bod.

Al eerder benaderd door The Voice of Holland

In 2012 was Sjors al benaderd om mee te doen met The Voice of Holland maar besloot toen om niet mee te doen. In 2014 heeft hij toch besloten om de stap te wagen. De reden? Eindelijk de bekendheid krijgen die hij verdient

Tweede bij The Voice of Holland 2014

Na het tellen van de stemmen rond de klok van 11 uur op vrijdagavond 19 december 2014, werd bekend dat Sjors van de Panne net een aantal procent tekort kwam. De zanger van de hit: “In het zicht van de haven” werd hiermee tweede bij TVOH. De zussen van de meidenband O’G3NE hebben het programma uiteindelijk, met een krappe meerderheid, van de stemmen gewonnen.

The voice of Holland 2014

The voice of Holland is een talentenjacht waarbij van Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Ali B en Ilse de Lange op zoek zijn naar nieuwe talentvolle zangers en zangeressen. Hieronder kunt u lezen hoe Sjors van der Panne zich heeft opgewerkt van de blind auditions tot aan de finale van TVOH 2014

Blind auditions

Sjors van de Panne deed mee aan de Blind auditions van de Voice of Holland 2014. Hij vertolkte het nummer “Zeg dat het niet zo is” van Frank Boeijen. Binnen enkele seconden waren alle stoelen van de juryleden omgedraaid voor Sjors. Ook Sjors had weinig bedenktijd nodig om een coach te kiezen. Hij koos voor het team Marco Borsato. Dankzij Sjors is het nummer ”Zeg dat het niet zo is”, afkomstig uit 1990 in de top dertig van ITunes is beland

https://www.youtube.com/watch?v=-wZliXyYYYE&ab_channel=ThevoiceofHolland

The battles

Sjors van de Panne moest het in The Battle opnemen tegen Mirjam van der Loo zij zongen het nummer “Iedereen is van de wereld “ van The Scene. Om en om moesten zij een stukje van het nummer zingen. Coach Marco Borsato koos om verder te gaan met Sjors en liet Mirjam van der Loo gaan. Sjors mocht door naar de The Clashes.

The Clashes

In het vijfde seizoen van de TVOH 2014 is er een nieuw onderdeel toegevoegd: The Clashes. De kandidaten mogen ieder een eigen nummer kiezen. Dit nummer brengen zij om en om ten gehore. Sjors van der Panne moest het opnemen tegen Dynah Dettingmeier. Sjors zong de nummers “Alles is liefde” van Bløf en het nummer van Claudia de Breij “Mag ik dan bij jou?”. Sjors van der Panne won het duel en mocht door naar de kwartfinale.

Kwartfinale

Team Borsato bestond tijdens de kwartfinale uit het trio O’G3NE, Mell ( Melanie Jonk) en Sjors van de Panne. Tijdens de kwartfinale zong Sjors van der Panne het nummer “Laat me niet alleen ”van Jacques Brel. De keuze van Marco viel als eerste op O’G3ne maar moest toen nog kiezen tussen Mell en Sjors. Marco koos voor Sjors dus ook hij mocht naar de halve finale.

Halve finale

Door een loting werden er twee kandidaten van verschillende teams aan elkaar gekoppeld. Zij zongen ieder een eigen nummer. De kijkers thuis bepaalden welke van de twee kandidaten door mochten gaan naar de finale. Sjors van der Panne moest het in deze ronde opnemen tegen het duo April&Dr Rum van het team Ali B. Sjors van der Panne heeft won van het duo met het nummer van Frank Boeijen: “Als ze er niet is”. Alle winnaars van de halve finale mochten een eigen originele singel laten horen. Dit onderdeel van de Voice of Holland 2014 heeft de naam “The story of my life”. Deze liedjes zijn speciaal voor de talenten geschreven. The story of my life is een idee van Pharrell Williams. Hij is coach van de Amerikaanse Voice. Sjors mocht zijn eigen single “In het zicht van de haven” zingen voor het publiek. Samen met O’G3NEEmmaly Brown en Guus Mulder heeft hij zich geplaatst voor de finale van The voice of Holland 2014.

Bronnen en referenties
  • http://www.radio2.nl/nieuws/id-5751-sjors-vd-panne-uit-tvoh.html
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/The_voice_of_Holland_%28seizoen_5%29
  • http://www.sjorsvanderpanne.nl/
  • http://www.helloanco.nl/2014/10/in-de-spotlights-sjors-van-der-panne.html
  • Foto: Wikipedia

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.