Waar moet je op letten bij het kopen van een game PC?

Game PC kopen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Als gamer heb je een goede game PC nodig, zeker als je graag de nieuwste games speelt. Een game PC kopen is echter zo makkelijk nog niet, want je moet op verschillende dingen letten. Daarom leggen wij je in dit artikel uit waar je precies op moet letten bij het kopen van een game PC.

Processor

De kwaliteit van de processor is ontzettend belangrijk voor jou als gamer. Een dual-core is vaak al een prima keuze, maar de nieuwste games hebben meer cores nodig. Als je graag de nieuwste games speelt, kun je beter voor een quad-core processor kiezen. Hexa- en octo-core processors zijn ook verleidelijk, maar heb je zeker niet per se nodig. De prijs ligt vaak een stuk hoger en aan een qusd-core processor heb je voor alle games voldoende.

Qua merk processor kun je eigenlijk altijd het beste voor Intel kiezen. Dit merk biedt de beste kwaliteit.

Videokaart

Een goede videokaart heb je zeker nodig als gamer. Kies in ieder geval voor een middenklasse kaart, zoals de AMD Radeon R9 390. De kaarten die je moet vermijden zijn de lagere kaarten. Dit zijn bij AMD de kaarten met een 4, 5 of 6 als tweede getal in het modelnummer en bij het merk Nvidia de kaarten met een 20, 30 of 40 in het modelnummer.

Een resolutie van 1080p is in principe prima. Het kan echter zo zijn dat je jouw games graag in een hogere resolutie speelt, bijvoorbeeld 4K. Kies dan een videokaart uit die krachtiger is en dit aankan. 

Verder moet de videokaart voor je game PC ook voldoende geheugen hebben. 1GB is voor gamers het absolute minimum. Beter is het om te kiezen voor een videokaart met een geheugen van 3GB of 4GB.

RAM

Je zou misschien denken dat het RAM geheugen ook enorm belangrijk is voor het spelen van games. Dat is deels waar, maar het RAM geheugen hoeft niet ontzettend hoog te zijn. 8GB RAM is eigenlijk prima, 16GB zou nog wat beter zijn. Daarboven gaan is verder niet nuttig, dus laat je hier niet toe verleiden.

SSD

Een SSD hoef je eigenlijk ook niet te kopen om games te spelen. Dit heeft namelijk geen impact op je game prestaties. Toch kiezen veel gamers er wel voor om een SSD aan te schaffen. De reden hiervoor is dat een game veel sneller laadt met een SSD kaart. Zo laadt je een level bijvoorbeeld in 5 seconden in plaats van 30. Als jij er niet van houdt om te wachten, kan het verstandig zijn om toch een SSD aan te schaffen.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.