Zo verleng je de levensduur van je laptop accu

Laptop accu

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Het fijne aan een laptop is dat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Ook als er geen stroom aanwezig is, kun je toch op je laptop werken. Maar dan wil je natuurlijk wel dat je laptop accu het wel even volhoudt. Helaas wordt de levensduur van een laptop accu na verloop van tijd steeds minder. Je kunt dan misschien een nieuwe laptop accu kopen, als je dat wilt. Gelukkig zijn er ook manieren om de levensduur van je laptop accu te verlengen. In dit artikel vind je acht handige tips.

Laad je laptop voor het eerste gebruik helemaal op

Waarschijnlijk is dit lastig als je net een nieuwe laptop hebt, want je wilt hem natuurlijk graag uitproberen. Maar toch is het beter om hem voor het eerste gebruik helemaal op te laden. Op die manier verleng je de levensduur van de accu.

Zorg ervoor dat de accu altijd tussen de 20 en 80% vol is

Het is het beste om je laptop nooit volledig leeg te laten lopen. Je kunt hem beter aan de lader zetten zodra de accu nog 20% vol is. Daarbij kun je hem ook beter niet helemaal vol laden. Haal hem van de lader af als de laptop ongeveer 80% vol is.

Sluit programma’s die je niet gebruikt

Veel mensen hebben tientallen programma’s en tabbladen openstaan. Dit vraagt veel van je laptop accu en het is dus beter om dit niet te doen. Sluit daarom regelmatig programma’s en tabbladen af die je niet op dat moment gebruikt.

Zet je laptop op spaarstand

Je kunt je laptop instellen op een speciale spaarstand. De helderheid van het display wordt dan aangepast. Dit verbruikt normaal gesproken veel stroom en een verlaging helpt dus mee om de levensduur van de accu te verlengen.

Schakel Bluetooth en WiFi uit

Op het moment dat je geen gebruikmaakt van Bluetooth en Wifi, kun je deze functies het beste uitschakelen. Zo bespaar je weer energie.

Maak minder gebruik van externe apparatuur

Het gebruik van externe apparatuur kan er ook voor zorgen dat de levensduur van je laptop accu minder lang is, omdat USB-poorten veel energie gebruiken. Maak daarom zo min mogelijk gebruik van externe apparatuur. Hierbij kun je denken aan printers, muizen, USB-sticks en koptelefoons.

Check je accu en adapter

Het kan zijn dat je accu het op een gegeven moment helemaal niet meer doet. Maar het zou ook kunnen dat het aan je adapter ligt. Test eerst uit of het aan de adapter ligt en koop anders een nieuwe accu. Het kan ook handig zijn om reserve accu’s en adapters, zodat je nooit in nood komt te zitten.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.