Walk Along, het songfestivalnummer van Trijntje Oosterhuis

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Op 11 december 2014 presenteerde Trijntje Oosterhuis het lied Walk Along. Dit midtempo-nummer zal zij gaan zingen bij het Eurovisiesongfestival in 2015. Walk Along zingt Trijntje Oosterhuis voor het eerst live tijdens de uitzending van The Voice of Holland van 12 december. Het lied is bedacht en geschreven door zangeres Anouk en is positief ontvangen door onder andere Cornald Maas (songfestivalexpert). Hij denkt dat Nederland hiermee een grote kans maakt op de eerste plek. Het songfestival 2014 werd in mei 2015 in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen gehouden. Songfestivalnieuws.nl meldt dat Trijntje de finale helaas niet heeft gehaald met dit nummer.

Het lied Walk Along

Tijdens het bekende radioprogramma Gouden Uren, dat op Radio 2 wordt uitgezonden, is het nummer Walk Along voor het eerst gedraaid. Tijdens de halve finale van de show The Voice of Holland zingt Trijntje Walk Along voor het eerst live op de Nederlandse televisie. Het lied is geschreven door de bekende Nederlandse Zangeres Anouk, die zelf eerder met het nummer Birds meedeed aan het Eurovisionsongfestival. Zij werd met dit rustige nummer negende. Anouk heeft het nummer speciaal geschreven voor Trijntje Oosterhuis en zal zelf in het achtergrondkoor meezingen. Walk Along is een midtempo-nummer en wordt fris en catchy genoemd en is enthousiast ontvangen door onder andere expert Cornald Maas en commentator Jan Smit. Op YouTube hebben de video’s genaamd “Walk Along (Eurovision 2015)” en “Trijntje Oosterhuis presenteert ‘Walk Along’ na de eerste dag al meer dan 150.000 views.

Eurovisiesongfestival 2015

De zestigste editie van het songfestival werd gehouden in de hoofdstad van Oostenrijk, Wenen. De vorige editie in 2014 werd namelijk gewonnen door de travestiet Conchita Wurst (Tom Neuwirth) met zijn nummer Rise Like a Phoenix. De eerste halve finale wordt uitgezonden op 19 mei 2015, de tweede halve finale op 23 mei 2015 en de uiteindelijke finale zal plaatsvinden op 23 mei 2015.

Trijntje Oosterhuis

Trijntje Oosterhuis is geboren op 5 februari 1973 en is doorgebroken met de band Total Touch als zangeres. In deze band vervulde ook haar broer Tjeerd een grote rol. Haar volledige naam luidt Judith Katrijntje Oosterhuis. Ze heeft meerdere nummer 1 noteringen in de Nederlandse top 40 op haar naam staan waaronder:

  • Koningslied (als onderdeel van Nationaal Comité Inhuldiging)
  • Ik zou het zo weer overdoen (met Marco Borsato)
  • Album Live at the Ziggo Dome 2014 (als onderdeel van Ladies of Soul)

Ladies of Soul

Samen met Berget Lewis, Edilia Rombley, Glennis Grace en Candy Dulfer vormt Trijntje Oosterhuis de gelegenheidsformatie genaamd Ladies of Soul. Deze groep dames, waarvan de meeste van jongs af aan al een speciale band hebben, scoren hit na hit in zowel de single top 100 en de album top 100. De concertreeks in de Ziggo Dome in 2014 was zo snel uitverkocht dat er extra concerten werden ingepland. De gelegenheidsformatie komt ook in 2015 weer tezamen om concerten te geven.

Outfit en act

Tijdens de bekendmaking van het songfestivalnummer Walk Along heeft Trijntje Oosterhuis toegegeven dat ze niet van plan is om in een overdreven of rare outfit op te komen tijdens de presentatie van haar nummer in Wenen. Haar outfit zal wel stoer, vrouwelijk, eigenwijs, maar voornamelijk erg sexy worden. Het achtergrondkoor zal een plek op het podium gaan krijgen bij de act.

Kritiek

Meerdere bekende Nederlanders hebben gereageerd nadat het nummer Walk Along werd gepresenteerd. Enkele reacties via de media, Twitter en Facebook:

Conrald Maas

“Het is een mooi, energiek en melancholisch lied. Trijntjes stem excelleert op een manier die we nog nooit eerder hebben gehoord. Dit zou echt kunnen winnen.”

Jan Smit

“In tegenstelling tot Birds is dit nummer heel catchy”

Ilse de Lange

“wauw!!!!! Wat super fris en catchy! @Eurovision te gek!! Zet em op Trijntje!!! Ik zit nu al met m’n vlaggetje klaar!”

Recensie in de Volkskrant

“En daarmee is Oosterhuis’ liedje op papier een kanshebber. Ook als bestaat het gevaar dat die vertrouwdheid iets te ver is doorgevoerd. Na twee keer beluisteren lijkt het alsof je het al honderd keer hebt gehoord en staat vertrouwd ineens lijnrecht tegenover bijzonder.”

Songtekst van Walk Along

Meezingen tijdens de live-uitzending van The Voice Of Holland op 12 december 2014 of tijdens de halve finale en hopelijk ook de finale op 23 mei 2015 kun je doen met deze songtekst. Het refrein van Walk Along gaat als volgt:

Why? why-y-y, why-y-y-y?
Won’t you walk along, walk along
Baby
Why? why-y-y, why-y-y-y?
Won’t you walk along, walk along
Baby

Why? Why-y-y, why-y-y-y?
I love you, I love you baby
Why? Why-y-y, why-y-y-y?
Won’t you walk along, walk along baby


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.